spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Sărăcirea românilor imbogătește statul român! Hidroelectrica, companie de stat, a inregistrat un profit uriaș din cauza scumpirii facturilor

- Advertisement -

Pe piața energiei din România este haos, haos pentru românii care plătesc facturi uriașe pentru același consum. Totusi, de sărăcirea românilor profită companiile de stat. Vorbim despre Hidroelectrica, companie care este detinută de Ministerul Energiei si care a inregistrat un profit uriași.

Practic, profitul pe primele 6 luni din 2021 s-a dublat comparativ cu cel inregistrat in 2020. Acest lucru se intamplă si din cauza faptului că românii plătesc facturi mai mari.

Hidroelectrica obține un profit uriaș din cauza scumpirii facturilor românilor

Conform datelor analizate de Ziarul Financiar, Hidroelectrica, companie controlată de statul român prin Ministerul Energiei a obtinut un profit uriaș in primele 6 luni ale anului 2021. Raportul arată faptul că, in plin haos al pietii, Hidroelectrica a obtinut un profit de 1,687 miliarde de lei în primul semestru din acest an, dublu faţă de 2020, la o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de lei lei.

La un calcul simplu, Hidroelectrica a vândut cu 33% mai multă energie in primul semestru al acestuia an. Pretul mediu cu care a vândut MWh-ul este de 283 de lei, in creștere cu 41% față de anul trecut. Interesant este faptul că, acelasi calcul arată faptul că, pentru a putea să il producă, compania de stat cheltuie 103 lei pe MWh. Guvernul s-a arătat socat de faptul că facturile energiei electrice au crescut simtitor, asta din considerentul că, culmea, 80% din productie o face tocmai el. De altfel, autoritatile au anuntat controale la companii: …https://www.bzi.ro/saracirea-romanilor-imbogateste-statul-roman-hidroelectrica-companie-de-stat-a-inregistrat-un-profit-urias-din-cauza-scumpirii-facturilor-4261379?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.