16.8 C
Vaslui
02-oct.-2022

SÂRBÃ “GALBEN-VERDE” (foto)

- Advertisement -

Cehii au fost nevoiti sã joace la Piatra Neamt dupã cum le-a cântat Sânmãrtean

Vasluiul a jucat cu o echipã “cârpitã” si a reusit un meci strãlucitor în fata mai titratilor adversari din Cehia. Acestia nu se asteptau, mai ales cã Vasluiul avea foarte multe disponibilitãti, la o replicã atât de fermã, si ne-au luat de sus. Singurul jucãtor care nu s-a conectat la tensiunea partidei a fost Neagu. Scãpat singur cu portarul acesta s-a accidentat si ulterior a creat o fazã care l-a scos din minti pe “Dulãu”. Lucrul care l-a enervat pe antrenor a fost faptul cã acesta venea agale la mijlocul terenului, lãsând echipa în zece. Ironic, a strigat la brancardieri: “Puneti-l pe targã, poate asa ajunge mai repede!” În urmãtoarele cinci minute acesta a fost înlocuit. Totusi, dacã e sã ne luãm dupã declaratia antrenorului ceh, o parte din reusita a doua a Vasluiului i se datoareazã lui Neagu. “Portarul nostru s-a accidentat în urma unui contact cu un jucãtor advers, dar când l-am întrebat dacã poate continua a rãspuns cã totul este în regulã. Chiar dacã a rãmas pe teren, cu sigurantã eroare a fost pusã pe seama acelei accidentãri”, declara mâhnit la finalul partidei, Martin Hasek, antrenorul Spartei. Fatã de meciul cu Twente, FC Vasui a avut si sansã fiindcã a deschis scorul destul de repede, prin Mike Temwanjera, care a reusit sã împingã mingea în poartã dupã ce Gerlem a strecurat mingea pe lângã portarul ceh. A venit si golul doi, cu sansã, practic, Jaromir Blazek fãcându-le cadou un gol vasluienilor. Milanov a recunsocut cã a vrut sã centreze: “Nu am sutat la poartã, am vrut sã centrez. Mi-a iesit si sunt foarte bucuros cã am reusit sã înscriu.” În repriza a doua “galben-verzii” au iesit un pic mai deconectati de la vestiare si le-au permis adversarilor sã devinã mai periculosi. Acestia au avut câteva ocazii mai importante, prin Vacek si Sionko, dar Cerniauskas nu a avut nicio ezitare. Pe final, vasluienii mai puteau marca cel putin încã o datã, mai ales la dubla ocazie uriasã, ratatã de Temwanjera si Gerlem. Toatã lumea a crezut cã jucãtorii din linia a doua a Vasluiului vor claca la acest meci, însã Balaur, Buhãescu, Cerniauskas sau Zmeu au reusit sã facã un meci mare. Adrian Porumboiu cât si Lucian Sânmãrtean au fost de acord la finalul meciului cã Balaur si Buhãescu au fãcut meciul vietii lor. La finalul meciului, Temwanjera a declarat: “Mã bucur cã am marcat primul gol în acest în acest sezon si sper ca în jocul urmãtor sã dau douã sau mai multe goluri. Antrenorul ne-a zis cã acum este momentul sã ne demonstrãm valoarea, având în vedere cã lipsesc Wesley si Adailton.”

Si Pinalti e galben-verde!

Fatã de meciul cu Twente, la Piatra Neamt, vasluienii au fost în numãr mai mic. Ultrasii i-au sanctionat printr-un mesaj: “Degeaba jucãm în Europa noi/ Dacã voi vã uitati pe Digi 2.”

3000 de vasluieni au fãcut deplasarea la Piatra Neamt, dintre care 300 de ultrasi. La începutul meciului acestia au afisat un mesaj adresat autoritãtilor vasluiene: “În atentia autoritãlor locale / La anul jucãm tot la Piatra oare?” Acest mesaj a fost preluat la final si de Adrian Porumboiu, care a spus cã regretã cã meciurile internatioanale ale “galben-verzilor” se joacã la Piatra Neamt, si sperã ca la anul, edilii municipiului Vaslui sã se implice mai mult: “Nu pot de unul singur sã fac totul si am asteptãri mult mai mari de la autoritãtile locale.” Pe de cealaltã parte, primarul de la Piatra Neamt e încântat cã Vasluiul joacã în orasul sãu: “Nu l-am integrat eu pe Adrian Porumboiu în Europa. Era integrat mai demult. Mã rog ca FC Vaslui sã se califice mai departe fiindcã numai asa, la Piatra Neamt putem vorbi de grupele Europa League.” Gerlem transmite tuturor fanilor Vasluiului un mesaj: “Dacã aveti încredere în noi vã asteptãm la Praga, sã sãrbãtorim calificarea în grupele Europa League.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.