spot_imgspot_img
8.5 C
Vaslui
19-apr.-2024

Sãrbãtoarea Inspectoratului Scolar stricatã de Ramona Mocanu (foto)

- Advertisement -

LUCRARE DE EXCEPTIE…Istoria scolilor din judetul Vaslui în 600 de file

MOMENT FESTIV …Amfiteatrul Scolii Gimnaziale “Constantin Parfene” Vaslui a avut loc, ieri, lansarea lucrãrii stiintifice “Învãtãmântul vasluian. File de istorie (secolul XVIII-2014)”, monografie semnatã de inspectorul scolar de istorie Nicolae Ionescu, Gabriela Plãcintã, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, prof. Daniela Croitoru si Ionela Lepãrdã. Publicul a fost alcãtuit în mare parte din elita învãtãmântului vasluian, dar printre invitati a fost si Ramona Mocanu, director al Muzeului Judetean “Stefan cel Mare” si cadru didactic titular la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”. Ca de fiecare datã, Ramona Mocanu a fost singura care a fãcut notã discordantã: toti invitatii s-au prezentat cu 10 minute înainte de debutul propriu-zis al evenimentului, în timp ce doamna de la Muzeu si-a fãcut aparitia dupã mai bine de 50 de minute si s-a împrotãpit, ca pãduchele în frunte.

Monografia reprezintã o premierã pentru judetul Vaslui. Autorii au adunat informatii despre evenimentele cele mai importante din învãtãmântul vasluian, dar si despre oamenii care si-au dedicat viata acestui domeniu de activitate si au înregistrat reusite la care unii doar viseazã. La eveniment au participat reprezentanti ai administratiei locale, printre care primarul Vasile Pavãl, prefectul Andrei Puicã, inspectori si directori scolari, directorii unor institutii de culturã, cum ar fi Gelu Bichinet, directorul Bibliotecii Judetene “Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui, dar si oameni care, desi si-au încheiat activitatea, fiind în prezent iesiti la pensie, au avut un aport deosebit în evolutia învãtãmântului vasluian. Gazda evenimentului a fost Daniela Nane, director al Scolii Gimnaziale “Constantin Parfene” Vaslui. Invitati speciali ai evenimentului au fost Ion Agrigoroaiei, profesor universitar dr. al Facultãtii de Istorie din cadrul Universitãtii “Alexandru Ioan Cuza” Iasi, academicianul Ionel Miron si Gheorghe Cârjã, care a detinut printre altele si functiile de inspector general al ISJ Vaslui si director al Liceului Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”. “Despre carte n-am sã vorbesc prea mult pentru cã de aceea am invitat pe distinsii nostri oaspeti sã o facã la modul cel mai obiectiv. Dar pot sã vã spun cã s-a muncit foarte mult, peste doi ani de zile, vorbim de aceastã echipã, de domnul inspector Nicolae Ionescu, Daniela Croitoru, Ionela Lepãrdã si maestrul Gheorghe Alupoaiei. Acestora le multumesc foarte mult si de asemenea directorilor din judet care au rãspuns cu promptitudine si ne-au furnizat informatiile de care aveam nevoie. În cuvântul meu am scris mai multe lucruri, în liniste, fãrã presiunea aceasta a emotiilor puternice, pentru cã nu ai cum sã nu ai emotii atunci când ai muncit atât de mult sã îndeplinesti un vis. Poate sunã prea mult cã a fost un vis. Da, a fost un vis pentru cã un om care primeste o asemenea onoare si responsabilitate, de a conduce un sistem de învãtãmânt dintr-un judet, are mari obligatii si una dintre acestea este si sã promoveze cultura nu doar sã meargã în inspectii, în controale si alte lucruri specifice activitãtii noastre. Am sustinut întotdeauna actul cultural si o voi face în continuare pentru cã o carte este de fapt un act de creatie si creatia nu poate sã fie decât cu ajutorul divinitãtii si, dacã existã creatie, existã pentru cã existã iubire. Asadar, aceastã carte reprezintã un omagiu tuturor truditorilor, la acest sistem de învãtãmânt din judetul nostru, cu bune si cu rele, de la începuturi pânã în prezent.”, a spus Gabriela Plãcintã.

Culmea tupeului

OBRAZNICÃ …În timp ce toti invitatii au rãspuns prezent la eveniment înainte ca acesta sã înceapã, Ramona Mocanu, dând dovadã de o crasã lipsã de respect pentru cei patru autori si în acelasi timp sfidând întreaga elitã a învãtãmântului vasluian si-a fãcut aparitia dupã aproximativ 50 de minute. Desi ar fi fost mai indicat sã rãmânã în spatele amfiteatrului sau sã îsi gãseascã un loc mai putin vizibil, în felul acesta putând sã-si mascheze într-o oarecare mãsurã întârzierea, a ales sã se aseze pe primul rând, în mijloc, chiar în fata mesei de prezidiu.

LANSAREA MICÃ

Odatã cu lansarea monografiei – “Învãtãmântul vasluian. File de istorie” a fost prezentatã si cartea profesorului pensionar Gheorghe Ciobanu, intitulatã “ Probleme de maxim si minim”. Acesta a activat ca profesor de matematicã la Liceul Teoretic “Emil Racovitã” si a fost multi ani la rând inspector scolar general adjunct.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.