14.8 C
Vaslui
26-sept.-2021

Sãtean din Tãtãrãni, gonit de lume si amenintat cu izoleta, dupã ce s-a dus zvonul cã are Covid!

Valentina Maniu doctorița dispensarului din Tătărăni

HULIT… Un bãrbat de 38 de ani, din satul Bãltati, comuna Tãtãrãni, se plânge cã, de când s-a rãspândit prin sat zvonul cã el ar avea Covid, nu doar cã lumea îl ocoleste, dar unii îl amenintã sã nu mai iasã din casã, pe motiv cã rãspândeste boala. Degeaba le spune omul cã nu e adevãrat, iar el are psoriazis, nicidecum Covid,cãci lumea nu-l crede si pace. „O doamnã educatoare din sat de la noi m-a sunat si m-a amenintat cu izoleta. Mi-a spus cã, dacã nu mã duc la Spital singur sau nu stau în casã izolat, cu toatã familia, cheamã ea Politia, cu izoleta si mã duce legat cu forta la Spital, la Bârlad. Eu am testul fãcut si e negativ, dar lumea spune cã am Covid”, se plânge bãrbatul.

Nu e de joacã cu spaima de Covid! În localitatea Bãltati, de pildã, comuna Tãtãrãni, un bãrbat de 38 de ani sustine cã fuge lumea de el, ba chiar unii îl amenintã cu izoleta, dupã ce s-a dus zvonul cã ar avea Covid. Omul spune cã e o minciunã, cãci el e bolnav de psoriazis, nu de Covid, iar dacã a fost dupã o trimitere la Dispensar, la doctorita Maniu Valentina, a fost doar pentru cã voia sã ajungã la un medic gastroenterolog, dr. Cãtãlina Motea, de la Husi. „Eu am fost, într-adevãr, la doamna doctor Maniu Valentina, ca sã-mi dea trimitere sã mã pot duce la doamna doctor Motea, la Husi, pentru problemele mele de sãnãtate. Nu am niciun Covid, nu am nimic. Dupã ce s-a dus în sat vestea cã am Covid, am sunat si la doamna doctor Motea, care foarte frumos mi-a vorbit si m-a ajutat mereu. Dânsa mi-a spus sã stau linistit, cã eu am test negativ, nu am niciun Covid”, povesteste bãrbatul.

„Niciun copil nu a venit de Sfântul Andrei la ziua fetei mele, cã spune lumea cã avem Covid”

Si poate cã nu s-ar fi supãrat atât de tare, dacã nu l-ar fi sunat educatoarea din sat sã îi punã în vedere cã, dacã nu se izoleazã si mai umblã prin sat, ca sã infecteze lumea pe unde trece, o sã cheme izoleta si o sã-l ia, legat, cu forta, ca sã-l ducã la Bârlad. „Doamna educatoare m-a sunat si mi-a spus cã eu am Covid si sã nu mai îndrãznesc sã ies din curte. I-am spus, mãi doamnã, nu am Covid, am psoriazis. Ea, nu si nu. Zic, mãi doamnã, de ce sã chemi dumneata izoleta la mine, sã mã ia legat la Spital, dacã eu sunt nevinovat. Ea mi-a spus cã a aflat de Covid de la Dispensar, cã doamna doctor Maniu i-a spus cã eu am Covid. E posibil asa ceva? E o nedreptate. Eu am vaci, pe care trebuie sã le duc sã pascã, am si eu gospodãrie, ca fiecare… Trebuie sã ies din ogradã. Dar copiii mei nu mai pot iesi nici ei din curte, din cauza acestei minciuni. A fost ziua fetei mele, de Sfântul Andrei, si nimeni nu a venit la ea, desi am chemat niste copii, tot pentru cã lumea a spus cã noi avem Covid. Acum, dacã ai dusmãnie pe unul, spui cã are Covid si fuge lumea de ei, ca de lucru necurat. Eu cred cã doamna doctor Maniu a spus aceste lucruri despre mine, cã s-a supãrat când i-am spus cã vreau sã îmi retrag dosarul si sã mã duc la alt doctor. Dacã nu ea a împrãstiat zvonul, o rog sã mã ierte. Sã spunã însã oamenilor – o rog frumos – cã nu am nimic, niciun Covid, ca sã nu mai fugã lumea de mine si de familia mea”, cere bãrbatul.

 

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here