SC CUP SA, dotată cu patru autobuze și patru microbuze second hand, pe banii bârlădenilor (FOTO, FACSIMIL)

MODERNIZARE CU VECHITURI… CLM Bârlad a aprobat într-o ședință extraordinară, achiziționarea cu bani de la bugetul local, a patru autobuze și patru microbuze, marca Mercedes Benz, la mâna a doua. Investiția are o valoare estimată la circa 2,5 milioane de lei și este necesară pentru dotarea SC CUP SA Bârlad, care, din anul 2023, va avea ca obiect de activitate și transportul public de persoane din oraș. Consilierii bârlădeni care s-au întrunit în ședință extraordinară desfășurată în sistem online, au aprobat proiectul de hotărâre ce viza „alocarea fondurilor necesare achiziționării de mijloace de transport persoane pentru dotarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în Bârlad”. Cu trei excepții, Bogdan Sârbu, Corneliu Pleșu și Vasile Ivan, consilierii au votat alocarea de la bugetul local a sumei de 2.540.000 lei pentru ca, în cel mai scurt timp, SC CUP SA, societate acționariată de Consiliul Local (CL) Bârlad, să se doteze corespunzător.

Pe 28 ianuarie, consilierii locali au aprobat delegarea gestiunii serviciului public local de persoane prin curse regulate în Bârlad către SC CUP SA, după expirarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local încheiat în aprilie 2019 cu SC Unistil SA.

„În vederea ducerii la îndeplinire a acestei hotărâri în sensul funcționalizării acestui serviciu, până la achiziționarea și punerea în funcțiune a autobuzelor electrice ce se vor achiziționa cu finanțare în cadrul POR 2014-2020, trebuie asigurat numărul minim de mijloacele de transport în comun necesar, constând în 4 autobuze cu capacitate de cca 50 locuri și 4 microbuze cu o capacitate de cca. 15 locuri, potrivit caietului de sarcini al serviciului aprobat prin aceeași Hotarare. Totodată, dotarea cu mijloace de transport a serviciului dă posibilitatea licențierii SC CUP SA Bârlad ca operator de transport, fără această minimă dotare, fiind practic imposibil acest lucru, astfel încât odată cu livrarea autobuzelor electrice să le poată exploata și pe acestea. SC C.U.P. SA a prezentat o estimare a sumelor necesare pentru achiziția a 4 autobuze și 4 microbuze second-hand, în valoare de cca. 2.540.000 lei. Deoarece, pe de o parte responsabilitatea asigurării funcționarii acestui serviciu este a CLM Bârlad, iar pe de altă parte faptul ca SC C.U.P. SA în calitate de delegant nu dispune de posibilitățile financiare pentru a realiza această dotare, se impune asigurarea fondurilor necesare de la bugetul local al Municipiului Bârlad.”, a precizat primarul Dumitru Boroș, în expunerea de motive a proiectului aprobat.

Se vor achiziționa 4 microbuze ,SH ,cu o capacitate de 15 locuri, la o valoare estimativă de 55 000 euro , cu tva/ pe bucată ( 268 400 lei / buc , curs euro – 4,88 lei) , mai precis 1 073 600 lei cu tva.

Se vor achiziționa 4 Autobuze, SH, Mercedes Benz Sprinter 516 CDI Extralung, cu o capacitate de 50 locuri, la o valoare estimativă cu tva de 75 000 euro, ( 366 000 lei / buc, curs euro – 4,88 lei), mai precis 1 464 000 lei cu tva; Anul fabricației 2012, prima înmatriculare 2012, Kilometraj 506.000 km. Numărul de locuri locuri – 50.

DOCUMENT
1 COMENTARIU

  1. Fata de ce are Vasluiul sunt bibelouri.nu a adus primarul doua troleibuze și două mertane vechi de o suta de ani??nu mai zic de trei Mercedesuri cumpărate cu banii din casieria transurb ceia ce este cam ilegal.dar nea nimeni nu vede.corb la corb nu scoate ochii.

LĂSAȚI UN MESAJ