Scandal și violență la Moldovița între activistul de mediu Tiberiu Boșutar și familia unui consilier de la Garda Forestieră Suceava

Un nou scandal vizează exploatările de masă lemnoasă și Moldovița, o “zonă fierbinte”, în care nu mai departe de săptămâna trecută a fosttrimis un nou control al Gărzii Forestiere Suceava, la solicitarea expresă a lui Costel Alexe, ministrul Mediului Apelor și Pădurilor.

Numai că, de această dată, nu mai e vorba de ilegalități semnalate la un transport de masă lemnoasă, cum s-a întâmplat în numeroase cazuri, ci de o confruntare violentă între activiștii de mediu și familia unui consilier de la Garda Forestieră Suceava, al cărui fiu deține o societate de exploatare și prelucrare a masei lemnoase.

Conform afirmațiilor făcute de Tiberiu Boșutar, președintele Asociației Moldovița, în transmisiunile video live făcute pe Facebook, el și prietenii săi au fost atacați, duminică seara, de către Mugurel Nacu, consilier în cadrul Gărzii Forestiere Suceava, și de fiul acestuia, Ionel Nacu, patronul SC Fenster Dor SRL Stulpicani. Într-un mesaj video ulterior, confruntarea capătă alte proporții, Tiberiu Boșutar afirmând că ar fi fost atacat de “zeci de silvicultori – persoane îmbrăcate în verde și cu cagule pe cap”, care, înarmați cu topoare, ar fi încercat să îi omoare. Cele două versiuni ale confruntării violente, la nivel fizic și verbal, din care singurele probe certe deocamdată sunt distrugerile provocate la două mașini de teren, sunt cercetate de către Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, dar și de către Garda Forestieră Suceava, care a demarat o anchetă internă.

Scenă din filme cu mafioți, povestită de Tiberiu Boșutar

Conform afirmațiilor din primul live făcut duminică seara de Tiberiu Boșutar, el, însoțit de trei prieteni, în două mașini, a mers la Broșteni, unde voia să filmeze mai multe ilegalități ce ar fi fost săvârșite în pădurile din zonă.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-05-19/Scandal-si-violenta-la-Moldovita-intre-activistul-de-mediu-Tiberiu-Bosutar-si-familia-unui-consilier-de-la-Garda-Forestiera-Suceava#ixzz6Mse40KMB
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ