Scandal ca la ușa cortului, cu injurii și îmbrânceli la Vanbet, Poliția a intervenit! (FOTO, VIDEO)

MĂSURI… Poliția a intervenit la fața locului, trei vizitatori au fost amendați pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, dar și șase angajați ai abatorului, care nu purtau măști de protecție.

COMPORTAMENT SUBURBAN

ÎN AFARA LEGII… Scandal monstru la unul dintre abatoarele Vanbet din județ. Asta după ce doi avertizori de integritate, Nițu Robert Gabriel (din județul Buzău) și Geană Hary Florin (din județul Prahova), au însoțit un comerciant de pui din județul Brăila la abatorul lui Fănel Bogos. Acesta dorea să cumpere pui de la societatea Vanbet, având o mașină autorizată pentru a face transport de păsări. Dorind, probabil, să scoată în evidență mai multe nereguli, cei trei s-au înarmat cu camere de filmat și au încercat să pătrundă în interiorul unității, fiind opriți la poartă de echipa de pază. Între cele două tabere s-a iscat un scandal de pomină, care a culminat cu injurii, amenințări și îmbrânceli ale oaspeților nepoftiți. La un moment dat, unul dintre angajații societății l-a scuipat de mai multe ori pe unul dintre avertizori, dând dovadă de un comportament suburban. La fața locului a fost solicitat un echipaj de poliție, care i-a amendat atât pe cei trei vizitatori, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, cât și pe șase angajați ai abatorului, care nu purtau măști, asta cu toate că lucrează în domeniul alimentației publice, unde regulile de protecție sanitară trebuie respectate cu atât mai mult.

Cei doi avertizori de integritate, împreună cu comerciantul din Brăila fuseseră chemați la discuții chiar de patronul firmei, medicul veterinar Fănel Bogos, însă nu au mai reușit să ajungă în biroul acestuia, fiind opriți la poartă de mai mulți agenți de pază, care nu purtau măști de protecție, așa cum legea prevede. Aceștia au început să-i înjure și să-i scuipe pe cei trei, dând dovadă de un comportament absolut suburban (min 9:00-min 13:00 din video). După 20 de minute de la izbucnirea scandalului, la fața locului a ajuns și un echipaj al poliției, care i-a sancționat pe cei trei oaspeți, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. La sosirea echipajului de poliție, doar câțiva agenți de pază purtau măști. Câțiva angajați care lucrau în interiorul abatorului și care din când în când mai ieșeau afară pentru a fuma sau pentru a vorbi la telefon au fost surprinși și ei fără mască pe față, deși această regulă minimă de protecție sanitară ar trebui respectată cu atât mai mult într-un abator.

“Acolo era o ordine pe care ei trebuiau să o respecte”

Contactat telefonic, patronul societății Vanbet, Fănel Bogos, ne-a declarat că scandalul a izbucnit din cauza comerciantului din Brăila, care a vrut să cumpere pui băgându-se în fața altor clienți. “Un client de pe la Brăila și-ar fi autorizat mașina de transportat pui. Pe motivul ăsta, el a vrut să intre în fața celorlalți, că nu toți au autorizație de transportat pui. Eu i-am explicat cât se poate de frumos că nu am cum să dau pe alții la o parte pentru a-l băga pe el în față. O persoană fizică, care cumpără 50-100 de pui nu stă cât stă o persoană fizică autorizată, care cumpără 1.000 de pui. El a vrut să-i dau pe toți afară, ca să nu stea la rând. I-am explicat că e o ordine acolo, care trebuie respectată. M-au chemat să vorbesc cu ei, afară, la poartă. Eu i-am invitat la mine în birou. Până la urmă m-am dus eu la poartă și am vorbit cu ei. Mi-au reproșat că încalc legea. Se vedea că erau puși pe scandal”, a declarat Fănel Bogos, patronul societății Vanbet.

9 persoane sacționate contravențional

Conform purtătorului de cuvât al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiță, în urma scandalului din fața abatorului Vanbet, nu mai puțin de 9 persoane au fost sancționate contravențional ,trei pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și șase pentru nerespectarea măsurilor de protecție. “În cursul zilei de ieri, 19 aprilie 2021, ora 14.10, un agent de pază, de la o unitate de abatorizare din localitatea Strâmtura, comuna Banca, a sesizat telefonic Secția 7 Poliție Rurală Banca cu privire la faptul că trei bărbați fac scandal în fața unității sus-menționate. Cu ocazia deplasării la fața locului, au fost identificate cele 3 persoane indicate în sesizare, respectiv 3 bărbați, cu vârste între 41 și 54 de ani, care au fost sancționate contravențional conform Legii nr. 61/1991. Totodată, persoanele sancționate au sesizat polițiștii cu privire la faptul că mai multe persoane de la fața locului încalcă regulile de protecție individuală, în context pandemic, astfel încât, au fost identificate șase persoane, care nu purtau măști de protecție și care au fost sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020. În continuare, sunt efectuate verificări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs aspectele sesizate și dispunerea măsurilor legale”, a declarat reprezentantul IPJ Vaslui.
5 COMENTARII

  1. Paznicii nu aveau de ce sa stea la discuții. Trebuia sa-i imobilizeze (cu forța, daca era necesar) fiindcă au pătruns fără drept pe un domeniu privat și refuza sa-l părăsească și / sau au blocat o cale de acces către acesta și refuza sa o elibereze, și sa cheme Politia sa-i salte. Prea multa vorba…

  2. Oamenii astia doi au vrut sa-si creasca numarul de urmaritori si subscriberi pe youtube, se vede ca au venit pusi pe scandal. Daca dati o cautare pe google vedeti de fiecare ce hram poarta…sunt activisti civici ei in viata de zi cu zi. Mare activisti. Bine macar ca i-a amendat!

  3. Nu am nici o legătură cu Vanbetul dar acei domni erau pe o proprietate privata! Dacă greșesc ,scuze dar nu cred ca ai voie sa filmezi pe o proprietate privata! Domeniul public este la sosea! Tupeistii aia provocau paznicii! E ca și cum ai veni la mine acasă sa faci scandal! Incearca și vedem ce iese! A doua oara garantat nu mai vii!

  4. Da sunt mai multe abatoare VANBET in judet…???
    Iar va place sa beți oua.
    Informati- va inainte sa completati hartia igienica folosita (VRN).

LĂSAȚI UN MESAJ