Scandal, cătuşe şi ghips rupt la externarea lui Vasilică Puşcaşu în vederea predării în Austria

Ultimul episod de pe tărâm românesc al telenovelei Vasilică Puşcaşu a avut toate ingredientele: lacrimi, supărări, cătuşe şi poliţişti. Chiar dacă ştia că vremea scadenţei a sosit, Vasilică Puşcaşu a încercat să tragă de timp şi pe ultima sută de metri.

Miercuri noapte, în jurul orei 23.00, când a fost anunţat că urmează să fie trimis cu avionul la Viena, pentru a fi predat autorităţilor de acolo, Vasilică Puşcaşu a provocat un adevărat scandal în spital, alimentat şi de rudele acestuia, despre care nu se ştie cum au reuşit la acea oră târzie să pătrundă în unitatea sanitară, în ciuda măsurilor de pază asigurate de o firmă specializată, cu care spitalul are încheiat un contract.

Iniţial, omul de afaceri s-a opus externării, fapt ce a necesitat intervenţia trupelor speciale, care au trebuit să-l încătuşeze pentru a-l putea scoate din salon. Pe hol, Vasilică Puşcaşu a renunţat la circ şi a fost descătuşat, el acceptând să se urce în ambulanţa care-l aştepta pe rampa din faţa Unităţii de Primire a Urgenţelor.

Ieri, managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că va declanşa o anchetă internă, care să cerceteze împrejurările în care apropriaţii omului de afaceri au trecut de paznici şi de sistemul de securitate cu cartelă montat la uşi.

Fratele lui Puşcaşu: „A fost luat cu forţa şi pus pe targă”

Rudele lui Vasilică Puşcaşu au însă propria versiune pentru ceea ce s-a întâmplat miercuri seară la Spitalul Judeţean Suceava şi sunt de părere că totul a fost un abuz. Ion Puşcaşu, fratele celui predat în Austria, a precizat că, iniţial, poliţiştii l-au anunţat că va fi dus la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti pentru un control. Ulterior, miercuri, în jurul orelor 22.30, i s-a spus că trebuie să plece la drum.

„Au venit un şofer şi un asistent de pe ambulanţă, fără să asigure medic, aşa cum era stipulat în raportul medico-legal. Fratele meu a refuzat să meargă, iar medicul care-l avea în grijă a refuzat să pună parafa pentru un transport în asemenea condiţii”, a povestit Ion Puşcaşu.

Ceea ce s-a întâmplat ulterior pare de domeniul filmelor lacrimogene. Potrivit lui Ion Puşcaşu, poliţiştii au încercat să-l ia cu forţa pe fratele său, iar acesta a leşinat şi a căzut pe jos, rupându-şi ghipsul.

„Şi-a revenit după vreo 20 de minute, iar apoi l-au luat cu forţa şi l-au pus pe targă cei de la Poliţia Suceava, fiind dus în ambulanţa care l-a transportat la Bucureşti”, a precizat Ion Puşcaşu.

Şi ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti este considerat de familia Puşcaşu o altă încălcare a drepturilor omului. „A ajuns ambulanţa în faţa aeroportului pe la 4-5 dimineaţa şi l-au ţinut înăuntru până la 11.00 fără să-l bage nimeni în seamă. Nu se poate să se întâmple aşa ceva. O să deschidem un proces împotriva statului român pentru toate aceste abuzuri”, a conchis Ion Puşcaşu.

Avionul care l-a preluat pe Vasilică Puşcaşu a plecat spre Viena puţin după orele 11.00, iar ceea ce vor stabili austriecii rămâne să aflăm în lunile următoare.

www.monitorulsv.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ