Scandal cu înjurături și amenințări, într-un cătun cu noroaie… politice! (VIDEO)

CIRC PE MOCIRLĂ

SCÂNTEI… Scandal și amenințări cu bătaia, într-un cătun înecat în noroaie! S-a întâmplat în satul Plopi, comuna Bunești Averești, unde drumurile de pământ sunt, practic, niște mocirle din mijlocul cărora mașinile se trag la liman doar cu tractoarele sau cu căruțele. O astfel de situație s-a întâmplat și dăunăzi. Un bărbat, cunoscut în sat pentru că filmează tot felul de situații locale și prezintă imaginile pe internet, s-a dus în fugă la locul faptei, însă acolo, tractoristul s-a aprins când l-a văzut. De la amenințări și înjurături s-a ajuns, inevitabil, la politică. “Uitați, oameni buni! Așa trăim, în noroaie! Ai votat PSD, de asta nu vrei să te filmez?”, întreba cameramanul. “Fă tu drumurile, c-ai spus că faci tu, că primarul ai spus că nu face nimica. Tu la ce te-ai dus la Primărie? Ca să iei bani de acolo”, i-a strigat, în replică tractoristul, care știa că tânărul cu filmarea este parte din “legislativul” comunei Bunești Averești și anume consilier USR. În timp ce cei doi se certau de zor, în imagini se vede cum șoferul mașinii prinse în noroi, se chinuia, săracul om, singur, să vadă ce e de făcut, pentru a scăpa din capcana mâlului. “Vedeți, așa e și în viața de zi cu zi. Exact așa! Politicienii se ceartă pe vorbe și fiecare pe interesul lui, iar omul de rând, uitați-vă, singur, undeva în spate, dă piept cu necazul”, a comentat, hâtru, unul din cei care au văzut filmarea.

Prin unele sate din Vaslui e nenorocire când dă dezghețul! Drumurile se fac mlaștini, iar mașinile nu răzbesc. Magazinul sătesc ajunge să își facă aprovizionarea cu căruța, ca pe timpuri, iar Ambulanța se gândește de două ori dacă să intre în cătun sau să stea să aștepte pacientul într-o margine de localitate. Ieri, de pildă, în satul Plopi, o mașină a unei firme de curierat a alunecat într-un șant și a fost nevoie de un tractor care s-o scoată de acolo, iar pe altă stradă, o familie a rămas, la fel, suspendată în mâl, cu tot cu mașină. Așa e în fiecare zi de când s-a înmuiat vremea. Aproape fiecare situație de acest fel este filmată de un consilier din CL Bunești Averești, Constantin Iftene, care încă de dinainte de ajunge ales local obișnuia să filmeze evenimentele din comună și să le dea pe internet. Așa s-a întâmplat și dăunăzi, când o mașină a avut nevoie de un tractor, ca să scape din inima noroaielor, de pe strada principală. Consilierul USR, Constantin Iftene, a alergat cât l-au ținut picioarele până la fața locului, pentru a surprinde în direct imaginile dezastrului local. “Uitați și dumneavoastră pe unde se circulă! Altceva nu am de zis! De necrezut, dar adevărat. Deci, sunt drumurile principale, gândiți-vă bine ce zic. Nu sunt drumuri laterale. Cam așa arată. Alții au chemat căruța să se ducă înspre Tăbălăiești, aici s-o apelat la tractor. Ăștia suntem”, comentează pe filmare, Constantin Iftene.

Noroiul și legătura secretă cu alegerile: “Dar m-ai votat pe mine matale, nu te supăra?! Mata pe cine ai votat? Spune drept, atunci”!

Când a dat cu ochii de consilierul Iftene, tractoristul chemat să scoată din mâl șoferul cu autoturism cu tot, s-a aprins scânteia! “Pleacă, nu mă filma pe mine! Nu ai voie”, a început să strige tractoristul “Dacă mă iei cu amenințări, îți pare rău. Distruge-mi mașina, care-i treaba? Eu n-am vrut să te filmez, da’ dacă-mi vorbești așa, te filmez!”, spunea consilierul. “Uăi, nu mă filma, uăi, tu n-auzi?”, striga deja plin de nervi, tractoristul. “Ce? Îmi dai în cap? Dă-mi în cap mie! Filmez drumul, nu pe matale. De ce nu-ți convine? Că ai votat? Ai votat și nu îți place drumul acuma. Asta-i, nea Jenică, asta e situația”, insista consilierul. “Tu de ce nu faci drumurile, dacă iei banii de la Primărie?”, l-a întrebat, franc, tractoristul. “Dar m-ai votat pe mine matale, nu te supăra?! Mata pe cine ai votat? Spune drept, atunci”, insista Constantin Iftene. “Ce te **te grija pe tine, pe cine am votat?”, a reacționat și omul. Ei bine, disputa a continuat, în aceeași notă cocoșească și vizibil afectată de… pătimașa politică rurală. În spatele celor doi protagoniști, în mijlocul noroiului, se vede însă cum șoferul care avea, de fapt, nevoie de ajutorul ambilor, se chinuia singur, tăcut, să lege mașina de tractor, ca să poată ieși, totuși, din mocirlă. “Cât de bine reflectă aceste imagini situația vieții noastre: politicienii se ceartă, se filmează, fiecare răcnește pe interesul lui, însă omul care, de fapt, are nevoie de ajutor, uitați-vă că se chinuie singur să iasă la liman. Exact așa e situația noastră, a tuturor. Ei se ceartă, se întreabă unii pe alții pe cine au votat, de ce au votat și își numără voturile, iar omul simplu se chinuie singur să iasă din glod”, a conchis, cu haz de necaz, unul dintre cei care au văzut imaginile din satul Plopi.

 
7 COMENTARII

 1. Domnilor edili nu se poate asa ceva este o portiune atat de mica de drum care s-ar putea macar pietrui si s-ar rezolva problema.
  Portiunea respectiva este asa de 20-25 de ani, nimeni nu face nimic pentru un km de drum !
  Cum ajunge acolo o ambulanta sau o masina de pompieri !?
  Comuna are si alte drumuri nu doar cel care trece prin fata primariei de la Averesti!

 2. Toti sunt o apa si unn pamant. Ala filmeaza sa isi faca voturile da lumea nu traieste in sat cu filmarile lui. Ala cu tractoru e pe opozitia laq ala cu filmarea. si tot asa. circ. nimeni nju vrea sa faca ceva pt oameni toti pe interesu lor si pe circu lor.

 3. Tipic romnesc! Buni de gura, dar repetenti la fapte! Cu atat mai mult cu cat cameramanul e si “politician”. Asa ne trebui daca dupa ’90 am ales pe unii sa nu iasa ceilalti. Si ne mai miram de ce suntem asa un urma!

  • Cameramanul e politician de ieri…de ce insistati cu prostia asta? Trageți în USR care sunt de o lună la guvernare și îi acoperiți pe hoții de pesediști din cauza cărora sunteți în noroi Votați în continuare Buzatu și va minunați de noroiul din drum …ipocrizia e mare!

LĂSAȚI UN MESAJ