spot_img
spot_img
16 C
Vaslui
18-iun.-2025

Scandal în bucătăria lui chef Budescu: soțul unei foste judecătoare, acuzat că a preluat Taverna bucătarului

- Advertisement -

BUCĂTĂRIA INTERESELOR

ÎNTORTOCHELI… Taverna Budescu, un proiect care se anunța de mare succes în domeniul Horeca din municipiul Vaslui, a eșuat lamentabil după niciun an de la înființare, iar azi, cotidianul „Vremea Nouă” vă prezintă motivele care au dus la acest deznodământ trist. În spatele acestei afaceri, s-au aflat doi tineri, Vasile Stoica și Andrei Budescu, care au închiriat spațiul fostului restaurant Femina de la Gabriel Pârvu, soțul fostei judecătoare Cristina Pârvu. Cei doi antreprenori au investit zeci de mii de euro în spațiul respectiv, pe care l-au reamenajat și dotat cu mobilier nou și echipamente moderne de bucătărie. Erau toate premisele ca afacerea să funcționeze, iar în primele luni, acest lucru s-a și întâmplat. Localul devenise neîncăpător pentru clienți, încasările erau cu mult peste așteptări, iar aprecierile veneau din toate părțile. După nicio jumătate de an, însă, o rotiță din angrenajul acestei afaceri s-a defectat. Vasile Stoica spune că declinul a început de când Andrei și-a angajat iubita în restaurant, aceasta transformându-se, odată cu trecerea timpului, în șefa neoficială a localului respectiv. Andrei Budescu spune că din contra, atât iubita lui, cât și alți prieteni i-au atras atenția că partenerul său de afaceri scoate bani din restaurant fără ca el să știe. „Afacerea nu a mai mers și nu din cauza mea. Eu eram primul interesat ca acest restaurant să aibă succes și nu doar datorită faptului că îmi purta numele. Chiar am vrut să fac altceva în Vaslui, iar la început chiar am reușit acest lucru, până am aflat că, de fapt, eu munceam pentru alții. Luni de zile nu am încasat niciun salariu pentru că am vrut să mă asigur că personalul e plătit și nu am datorii la furnizori, până am aflat că altcineva avea alte gânduri și retrăgea aproape zilnic mii de lei din conturi, fără să-mi spună. Din acel moment, afacerea a intrat în declin până am decis să o închid pentru că datoriile creșteau în fiecare zi”, ne-a declarat chef Andrei Budescu. Cel mai câștigat din toată această combinație a ieșit Gabriel Pârvu, cel care închiriase spațiul celor doi tineri. Acesta a rămas cu un restaurant modernizat, echipat cu mobilier și utilaje de bucătărie aproape ca noi, pe care l-a închiriat imediat după închiderea Tavernei Budescu unui fost angajat al său, care a schimbat numele localului în Unique Flavors. Pentru a-și recupera investiția, Vasile Stoica a făcut plângere penală împotriva lui Andrei Budescu, Constatin Dima, actualul chiriaș al localului, și Gabriel Pârvu, acuzându-l pe cel din urmă că prin poziția sa de om de afaceri influent în municipiul Vaslui și pe baza notorietății funcției deținute de soția dânsului, de fost președinte al Judecătoriei Vaslui, ar fi încercat să îl intimideze cu faptul că exercită o influență considerabilă asupra autorităților locale.

Taverna Budescu a luat naștere în urmă cu aproximativ 5 ani, după ce Vasile Stoica, un tânăr antreprenor din Bacău a servit masa la restaurantul la care lucra Andrei Budescu. Băcăuanul a fost atât de impresionat de mâncarea gătită de bucătarul vasluian, încât i-a propus acestuia să-și deschidă propriul lor restaurant. La început, cei doi au dorit să preia Casa di Maria, însă discuțiile cu patronul restaurantului respectiv nu au avut rezultate. „Propunerea lui Budescu Andrei a fost ca subsemnatul și fratele meu să finanțăm întreaga achiziție și investițiile ulterioare, iar dânsul să se ocupe pe viitor de partea de bucătărie, urmând să-și aducă aportul în natură. Într-adevăr, acel restaurant funcționa foarte bine, motiv pentru am negociat cu patronul, dar nu am ajuns la o înțelegere. În schimb, Budescu Andrei a venit cu o altă propunere, respectiv să deschidem împreună un restaurant nou, în aceleași condiții de asociere. Subsemnatul am refuzat, având în vedere că presupunea să dedic tot timpul meu acestui proiect, fiind totodată un factor de risc prea mare, eu necunoscând piața din Vaslui. În schimb, Stoica Petrică-Andrei (fratele lui Vasile Stoica, n. r.) și-a dorit să intre în această asociere, însă nici dânsul și nici Budescu Andrei nu dispuneau de resursele financiare necesare să finanțeze deschiderea restaurantului. În aceste condiții, subsemnatul am fost de acord să îi ajut, cu întreaga investiție necesară deschiderii restaurantului”, ne-a declarat Vasile Stoica.

Echipamentele pentru bucătărie, mutate de la Bacău la Vaslui

În perioada când negocia deschiderea localului din Vaslui, tânărul din Bacău mai avea un restaurant în orașul natal, de unde a transferat echipamentul pentru bucătărie. „La data de 09.10.2023, Budescu Andrei a înființat Taverna Budescu SRL, acesta fiind unic asociat și administrator, urmând ca, în funcție de valoarea investiției și cine o va suporta, să determine ulterior cota parte din părțile sociale ce revenea lui Stoica Andrei-Petrică. Inițial, fratele meu a achitat din fonduri personale doar avansul pentru chirie, de 2.000 euro, aferent spațiului închiriat în Vaslui, unde au stabilit și sediul social al societății. Spațiul aparținea societății deținute și controlate de Pârvu Gabriel. Precizez că Fresh Pub SRL (în prezent Ager Group Pro SRL) achiziționase în anul 2022 mai multe echipamente de bucătărie și mobilier pentru restaurant (cel din Bacău, n.r.), pe care nu le utilizam, deoarece am restrâns activitatea restaurantului (în pizzerie). În considerarea faptului că societatea dispunea de aceste bunuri, care nu erau folosite, am hotărât să le împrumut către Taverna Budescu SRL, pentru o perioadă de 8 luni, urmând ca după această perioadă, dacă restaurantul funcționa bine, să le închirieze ori să le achiziționeze, în caz contrar, să mi le restituie. Acest comodat era în interesul Fresh Pub SRL, deoarece deschidea posibilitatea vânzării ori încheierii lor ulterioare. Astfel, Fresh Pub SRL a dat în folosință gratuită către Taverna Budescu SRL, bunuri ale companiei, echipamente de bucătărie și mobilier pentru restaurant, necesare deschiderii restaurantului, pe o perioadă de 8 luni, conform contractului de comodat încheiat între Fresh Pub SRL și Taverna Budescu SRL la data de 29.12.2023 și a procesului-verbal de predare-primire, încheiat cu aceeași dată, în valoare totală de aproximativ 45.000 euro”, a mai declarat Vasile Stoica pentru „Vremea Nouă”. Conform acestuia, contravaloarea totală a bunurilor împrumutate către Taverna Budescu SRL a fost de aproximativ 60.000 euro. 

Vasile cu banul, Andrei cu munca

Vasile Stoica

Potrivit tânărului din Bacău, lucrurile au început să scârțâie în primăvara anului 2024, când Andrei Budescu a angajat-o pe iubita lui la restaurant, iar încasările au intrat într-un declin. „Având în vedere că nici fratele meu și nici Budescu Andrei nu cunoșteau demersurile necesare, eu am fost cel care i-am asistat în toate aspectele implicate de deschiderea restaurantului. Budescu Andrei, în calitate de unic administrator, m-a împuternicit în raport cu furnizorii și băncile în toate demersurile necesare. La data de 29 noiembrie 2023, a fost deschis restaurantul Taverna Budescu, care în prima lună de activitate a avut un succes foarte mare. Conform înțelegerii dintre asociați, Stoica Petrică-Andrei urma să achiziționeze bunurile la sfârșitul perioadei de comodat, urmând ca, în contul acestei contribuții în societate, să îi revină un procent de 80% din părțile sociale, iar lui Budescu Andrei 20% din părțile sociale. În aceste condiții, la data de 28.12.2024, Stoica Petrică-Andrei a intrat oficial în Taverna Budescu, conform procentelor anterior precizate. În același moment, de acord cu Stoica Petrică Andrei și Budescu Andrei, am semnat contractele de comodat anterior precizate. După deschiderea restaurantului, timp de 1-2 luni, subsemnatul a continuat să ajute Taverna Budescu, oferind asistență și consultanță cu promovarea și organizarea restaurantului, timp în care am observat că funcționează bine. Cu toate acestea, restaurantul nu a reușit să fidelizeze clienți, iar începând cu luna februarie-martie 2024 a avut încasări sub așteptări. În același timp, Budescu Andrei a angajat-o pe soția dânsului în societate, aceasta preluând în fapt conducerea Taverna Budescu. În aceste condiții, în luna aprilie 2024, Stoica Petrică-Andrei l-a anunțat pe Budescu Andrei că dorește să se retragă din societate. La acel moment, chiria și furnizorii restaurantului erau achitați la zi, nefiind alte divergențe între cei doi asociați. Budescu Andrei a fost de acord cu ieșirea fratelui meu din societate, dar mi-a solicitat să îi las bunurile în comodat, urmând ca la sfârșitul perioadei contractuale (august 2024), să achiziționeze ori să le restituie subsemnatului și societății. Având în vedere că mai aveam patru luni din perioada de comodat, am fost de acord.”

În luna iunie 2024, Taverna Budescu se închide, iar echipamentele și mobilierul rămân lui Gabriel Pârvu

Deși a avut parte de un succes fantastic la deschidere, Taverna Budescu s-a închis după niciun an de funcționare, mai exact în luna iunie 2024. „În acest context, am luat legătura cu Budescu Andrei, iar acesta mi-a precizat că îmi va restitui bunurile la sfârșitul lunii august, deoarece restaurantul nu funcționează și nu poate să le achiziționeze. La sfârșitul lunii august 2024, am luat legătura cu Budescu Andrei pentru a prelua bunurile personale și ale Fresh Pub SRL, conform contractelor de comodat încheiate. În schimb, Budescu Andrei mi-a comunicat că a lăsat bunurile în posesia lui Pârvu Gabriel, administratorul societății ce deținea spațiul, pe baza unui contract de depozitare, îndrumându-mă să mă adresez acestuia. L-am întrebat de ce nu m-a anunțat să vin să ridic bunurile și i-am reproșat că este obligația dânsului, în calitate de asociat unic și administrator al Taverna Budescu SRL, să mi le restituie. Budescu Andrei a precizat că așa i-a cerut proprietarul spațiului, Pârvu Gabriel, iar ulterior a refuzat să îmi mai răspundă la telefon. Am luat legătura cu numitul Pârvu Gabriel. Deși i-am explicat și dovedit cu înscrisuri că respectivele bunuri aparțin subsemnatului și Fresh Pub SRL, Pârvu Gabriel mi-a vorbit foarte agresiv și a refuzat să mi le restituie, invocând o serie de motive absurde, precum că el are un acord cu Budescu și nu are ce discuta cu noi. Precizez că anterior, pe perioada cât am ajutat cu deschiderea restaurantului, am avut relații bune cu Pârvu Gabriel. Cu toate acestea, în luna octombrie 2024, am aflat ca în spațiul unde a fost anterior deschis Taverna Budescu, se pregătea deschiderea unui nou restaurant. Am aflat acest aspect de la inspectorii Direcției Sanitar Veterinara din Vaslui, care m-au contactat pentru a-mi cere să retrag autorizația DVS a restaurantului Taverna Budescu, pentru a putea autoriza o noua societate în acel spațiu, respectiv Unique Flovours SRL, având ca administrator pe Dima Constantin, fost angajat al lui Pârvu Gabriel”, a mai precizat Vasile Stoica.

Momentul când doamna judecător intră în scenă

Gabriel Pârvu

În încercarea de a-și recupera echipementele din bucătărie și mobilierul, tânărul antreprenor din Bacău și-a împuternicit soția, care este din Vaslui, penrtu a discuta și negocia cu Gabriel Pârvu condițiile restituirii bunurilor. „Soția mea s-a prezentat, împreuna cu mama mea la restaurantul Stil, aparținând lui Pârvu Gabriel, în cadrul parcului Copou din Vaslui. Cu această ocazie, Gabriel Pârvu a întărit refuzul restituirii bunurilor, le-a luat în batjocură pe mama și soția mea și mi-a transmis amenințări voalate, precum că să îmi văd de treabă, că are grijă de mine, nu știu cu cine mă pun. Cu această ocazie, s-a lăudat că soția dânsului este judecătoare și fosta președintă a Judecătoare Vaslui, lăsând de înțeles că nu avem ce să-i facem, deoarece are influență în oraș. De asemenea, la sfârșitul lunii octombrie 2024, atât subsemnatul, cât și Fresh Pub SRL, am comunicat somații către societatea lui Gabriel Pârvu, prin intermediul unui executor judecătoresc, solicitând restituirea imediată a bunurilor. Nici de această dată nu am primit niciun răspuns din partea administratorului. Și, cu această ocazie, soția mea a făcut fotografii în incita Unique Flovours bunurile ce îmi aparțin mie și Fresh Pub SRL. În aceeași zi, soția mea s-a deplasat la restaurantul Stil, pentru a discuta din nou cu Pârvu Gabriel, însă s-a întâlnit cu soția dânsului, Pârvu Cristina. Aceasta cunoștea toată situația, a solicitat să vorbească telefonic cu mine, rugându-mă să mai las bunurile în comodat încă o săptămână, până la deschiderea restaurantului, precizând că ulterior îl va convinge să mi le restituie. Cu toate acestea, începând cu data de 01.11.2024, Pârvu Gabriel și Dima Constantin au deschis restaurantul Unique Flovours, dată de la care au început sa utilizeze bunurile mele și ale Fresh Pub SRL, cauzându-le uzură și deteriorări, refuzând să le restituie până în prezent. Deși am încercat în repetate ocazii să discut cu aceștia, nici Pârvu Gabriel, nici Budescu Andrei și nici Dima Constantin nu mai răspund apelurilor. În aceste condiții, constat că bunurile mele și ale Fresh Pub SRL au fost sustrase de către Pârvu Gabriel, cu sprijinul lui Budescu Andrei și Dima Constantin. Consider că Pârvu Gabriel a fost cel care a conceput și coordonat planul sustragerii bunurilor, convingând și pe Budescu Andrei și Dima Constantin să participe în realizarea mașinațiunii infracționale”. Zilele trecute, Vasile Stoica a făcut plângere penală împotriva celor trei, acuzându-i de săvârșirea infracțiunilor de abuz de încredere și înșelăciune.

Andrei Budescu: „Eu aveam tot interesul ca restaurantul să funcționeze” 

CE SPUNE BUCĂTARUL… Date fiind aceste acuzații, l-am contactat pe Andrei Budescu, pentru a-i solicita un drept la replică. În prezent, acesta lucrează la terasa Casa Albă, fiind unul dintre cei mai apreciați bucătari din județul Vaslui. Andrei ne-a declarat că în toată această afacere, el era cel mai interesat ca Taverna Budescu să aibă succes. „În prezent eu sunt dator vândut peste tot, la furnizori, la Finanțe, iar dacă cineva a fost păcălit în toată afacerea asta, acela am fost eu. Am pornit ambii la acest drum, ambii am contribuit financiar să punem restaurantul pe picioare, însă eu am muncit de zece ori mai mult decât el. Taverna Budescu era un proiect de succes și trebuia să rămâna un proiect de succes pentru că venisem cu ceva nou pe piață, fructele de mare. Erau zile când nu aveam locuri la câți clienți ne treceau pragul. Totul s-a năruit după ce am aflat că acest băiat din Bacău retrăgea banii din cont. Toți banii câștigați la Taverna Budescu erau retrași la Bacău, undeva pe strada Milcovului. El spune că prietena mea a preluat șefia localului, însă nu este așa. Ea, alături de alți prieteni, printre care și domnul Cazacu (fostul patron al Casei di Maria, n.r.), au fost cei care mi-au deschis ochii pentru că eu, într-adevăr, am fost mai mult cu munca. Făceam vânzare de 7.000-8.000 de lei pe zi, iar la final de lună nu aveam bani cu ce să plătesc salariile. Eu m-am ocupat și de renovarea localului, eu am avut în resposabilitate și partea de bucătărie, eu am avut grijă și de personal. Greșeala mea a fost că nu urmăream ce se întâmplă cu conturile bancare. Din luna aprilie 2024, când am descoperit că m-a furat, el nu a mai călcat prin Vaslui. Și-a trimis soția, și-a trimis mama, amenințări peste amenințări, însă nu a avut curajul să vină să stea de vorbă față în față. În plus, din luna aprilie și până în septembrie 2024 chiriile nu au mai fost plătite. El a venit în septembrie, că își vrea utilajele înapoi, dar ce nu zice acest băiat este că înainte ca noi să preluăm acel local, domnul Pârvu avea utilaje mai vechi în bucătărie. El le-a luat și le-a dus la Bacău, ca să elibereze spațiul. Când a venit să-și recupereze utilajele lui, i le-a adus pe ale domnului Pârvu și i le-a aruncat în fața casei. Așa ceva nu se face! Dar recunosc că vinovat sunt eu în toată situația asta, pentru că trebuia să fiu mai atent. Aproape în fiecare zi , acel băiat scotea și 2.000 de lei, în timp ce eu, vreme de 3 luni, nu mi-am luat nici măcar un salariu de la Tavernă, pentru că am vrut ca lucrurile să meargă. M-a interesat ca colegii mei să fie plătiți, m-a interesat să fac plăți către furnizori, să achit ce am de achitat către stat, nu să scot bani pe ascuns din firmă, cum a făcut el. Eu am venit cu bani de acasă să fac plăți, munceam la evenimente private, iar ce câștigam acolo băgam la Tavernă să pot achita salarii, în timp ce alții scoteau bani. De asta nu a mai mers proiectul, de asta i-am pus capăt. Nu mi-e ciudă de banii pierduți, nu mi-e ciudă că am închis, mi-e ciudă de munca depusă, cât a muncit tatăl meu alături de mine, prietenii mei, ca să facem altceva în Vaslui”, a declarat chef Andrei Budescu pentru redacția „Vremea Nouă”.

Gabriel Pârvu, cel mai câștigat din toată afacerea  

REACȚIE… Invocând faptul că societatea Taverna Budescu are să-i achite cinci luni de chirie, Gabriel Pârvu a refuzat să-i restituie mobilierul și utilajele din bucătărie lui Vasile Stoica. Mai mult, soțul judecătoarei Cristina Pârvu a închiriat, în luna septembrie anul trecut, localul modernizat de Stoica și Budescu unui fost angajat de-al său, Constantin Dima, care a preluat o afacere la cheie, schimbând doar numele restaurantului din Taverna Budescu în Unique Flavors. „Eu nu știu cine a făcut investiții în acest local, dar cred că domnul Pârvu nu le-a predat doar spațiul, cred că le-a lăsat și bucătăria echipată complet, plus mesele din lemn masiv. În ceea ce privește colaborarea cu domnul Pârvu, eu am fost cel care l-am contactat în vederea închirierii, iar în momentul semnării contractului nu mi s-a comunicat ale cui sunt utilajele din bucătărie sau cine a achiziționat o parte din mobilier”, ne-a declarat Constaitin Dima, administratorul Unique Flavors. Contactat telefonic, Gabriel Pârvu a precizat că acest subiect nu are rezolvare pe cale mediatică, aruncând pisica în curtea administratorului Taverna Budescu, care trebuie să plătească chiriile restante pentru a-și putea vedea recuperate bunurile. „Acest «tânăr» a creat o situație economică rezolvabilă pe calea instanțelor judecătorești și pe care încearcă să o transforme într-o situație penală, pentru a evita taxele de judecată! Problema lui este exclusiv legată de Taverna Budescu SRL și nu are nicio legătura cu mine”, a afirmat Gabriel Pârvu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.