26.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

Scandal în Turcia, după ce un primar a crescut taxele pentru străini. Apa e de 10 ori mai scumpă, iar o căsătorie costă 8.200 de dolari

Primarul oraşului Bolu, din nord-vestul Turciei, a fost criticat marţi după ce consiliul municipal a votat în favoarea creşterii semnificative a facturilor la apă şi a taxelor pentru căsătoriile civile doar pentru cetăţenii străini.

Consiliul municipal din Bolu, prezidat de primarul Tanju Ozcan, a decis luni să crească de 10 ori preţul facturii la apă şi să taxeze cu 100.000 de lire turceşti (8.200 de dolari) ceremoniile de căsătorie civilă pentru străini, a relatat agenţia de ştiri Anadolu, citată de dpa.

Primarul „a ridicat o statuie rasismului”, a reacţionat pe Twitter ministrul justiţiei din Turcia, Abdulhamit Gul, care l-a acuzat pe Ozcan de instigare la ură, potrivit Agerpres.

„Ar trebui să ştie că toată lumea este egală în ceea ce priveşte accesul la serviciile publice”, a adăugat Gul. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/scandal-in-turcia-dupa-ce-un-primar-a-crescut-taxele-pentru-straini-apa-e-de-10-ori-mai-scumpa-iar-o-casatorie-costa-8-200-de-dolari-1746707

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here