30.5 C
Vaslui
04-iul.-2022

Scandal la Alba Iulia, la o scenă de reconstituire a intrării lui Mihai Viteazul. Domnitorul Unirii a fost aclamat pe fondul unui marş de preaslăvire a otomanilor

Un adevărat scandal s-a iscat la Alba Iulia, la un spectacol care include o scenă de reconstituire a intrării lui Mihai Viteazul. Istoricii de la Muzeul Naţional al Unirii au comentat pe marginea evenimentului, după ce momentul intrării a fost pus în scenă de o trupă de amatori.

Scandal la Alba Iulia. Istoricul Liviu Zgârciu a transmis că melodia folosită este marşul otoman Ceddin Deden, care, în varianta cu versuri, preamăreşte naţiunea turcă şi vitejia armatelor ei.

Toate bune şi frumoase cu intrarea lui Mihai Viteazul în Alba Iulia. Dar nu mă pot abţine să nu remarc frumuseţea de marş militar. Că e otoman, nu e nicio problemă, că iar zice lumea că sunt cârcotaş.

Marşul are şi versuri, postez aici şi traducerea lor, poate data viitoare, vrednicii oşteni ai lui Mihai le vor cânta şi ei: [Uită-te la] strămoşii tăi, bunicul tău, descendenţii tăi, tatăl tău. Naţiunea turcă a fost întotdeauna curajoasă.

Armatele tale, de multe ori, au fost renumite în întreaga lume. Naţiune turcă, naţiune turcă! Iubeşte-ţi naţionalitatea [cu] cu pasiune, Copleşiţi duşmanii patriei voastre, cei blestemaţi vor avea gust de umilinţă”, a postat pe contul său, istoricul Liviu Zgârciu. …https://www.romaniatv.net/scandal-la-alba-iulia-la-un-spectacol-care-include-o-scena-de-reconstituire-a-intrarii-lui-mihai-viteazul_5738018.html

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here