17.7 C
Vaslui
02-oct.-2022

Scandal monstru la Facultatea de Muzică: „Profesorul mă acuză că am altă orientare și mă tot pică la examene”

- Advertisement -

Un student din Braşov acuzat că ar avea altă orientare sexuală îşi reclamă profesorul de grave abuzuri. Conducerea instituţiei spune că tânărul caută doar să promoveze examenele cu circ.

Un conflict vechi de doi ani tulbură şi acum apele în Facultatea de Muzică din Braşov.

Unul dintre studenţi, tenorul George Dragomir, cunoscut în lumea muzicală pentru numeroasele apariţii alături de mari artişti de operă, lansează acuzaţii grave la adresa unuia dintre profesori şi a întregii conduceri. În 2010, pe când era student în an terminal, a avut o divergenţă cu profesorul de operă din cauza unui rol nepotrivit, iar de atunci conflictul s-a purtat mai mult pe plan personal. În ciuda gravelor probleme de sănătate, pe care le-a justificat cu documente medicale, tânărul susţine că a fost numit „bolnav închipuit”, a fost batjocorit şi chiar acuzat că ar avea o altă orientare sexuală. Din cauza acestor probleme nu a intrat în licenţă şi, pentru că nu vede mari şanse să o scoată la capăt nici anul acesta, a depus plângere la poliţie împotriva profesorului, acuzându-l de abuz în serviciu.

Un an pierdut din cauza şicanelor

Totul a început din momentul în care profesorul Alexandru Petrescu a hotârât ca, în anul IV, să facă la clasă opera „Căsătorie secretă”, de Domenico Cimarosa. Studentul a primit rolul principal, pe care l-a refuzat pe motiv că nu se potriveşte vocii sale. „Rolul putea să fie cântat doar de un tenor lirico lejer, în timp ce eu sunt tenor spinto, adică am o tonalitate total opusă. În acest caz, îţi poţi risca vocea. Pot apărea de la disfonii (corzile nu mai vibrează aşa cum trebuie), până la noduli pe corzi sau chiar decalibrarea totală”, explică George. Între timp, conflictul a escaladat, iar Alexandru Petrescu, care îi mai era profesor şi la alte două discipline, a început să îi dea teme fără să-i ofere şi material didactic. În sesiunea de iarnă a anului IV, studentul a promovat toate examenele, însă nu a mai putut participa la probele profesorului cu pricina, pe fondul unor probleme de sănătate.

Două accidente vasculare, boli „închipuite”

George suferă de boli de inimă, iar la începutul lui 2010 a făcut un accident vascular cerebral. În baza actelor medicale, examenele i-au fost amânate până în sesiunea din vară, doar că atunci când a venit timpul să le susţină, studentul nu a mai fost primit de profesor, pe motiv că a absentat prea mult de la cursuri. „Mi s-a spus că sunt bolnav închipuit şi că trebuie să refac cursurile examenelor amânate medical. Mai mult, profesorul mi-a spus că mă învaţă el minte şi m-a ameninţat că mă va face să-mi vând maşina ca să plătesc cursurile”, reclamă tânărul. George a depus memorii peste memorii, însă răspunsul a venit în momentul în care era prea târziu ca să susţină examenul de licenţă. După circa patru decizii contradictorii şi nefavorabile ale conducerii facultăţii, s-a luat decizia ca studentul să refacă în întregime clasa de operă, practic să repete anul. Doar că răutăţile profesorului au continuat şi în anul complementar, susţine tenorul, căruia i-au fost repartizate alte roluri în neconcordanţă cu vocea sa. Motiv suficient pentru care dascălul să-l pice iar la examenul din semestrul I. „Este evidentă dorinţa profesorului de a nu mă trece pentru că rolurile încredinţate erau de bariton, în timp ce vocea mea este de tenor. Pe fondul acestor probleme, în luna mai, am suferit cel de-al doilea accident vascular. Am depus plângere la poliţie, iar acum este cercetat pentru abuz în serviciu”, spune tânărul. Pe lângă conflictele de la clasă, George a mai fost acuzat de profesor că i-a agresat fiul: „M-a acuzat că am o altă orientare şi că m-am legat de fiul lui. A depus plângere la poliţie, noroc că am avut martori şi cazul s-a închis”. „Profesorul mi-a dat doar roluri de tenor lejer şi bariton, total opuse tonalităţii mele de tenor spinto.”GEORGE DRAGOMIR, student nemulţumit

Decanul facultății: „Am fost ameninţată”

Decanul facultăţii, Stela Drăgulin, dezminte acuzaţiile aduse de George Dragomir la adresa conducerii şi a profesorului şi spune că nu este decât o strategie murdară a acestuia de a promova mai uşor examenele.

„De când este student la această facultate, nu a fost an în care să nu fie nemulţumit şi să nu facă acelaşi circ în presă. În ceea ce-l priveşte, l-am înţeles şi am făcut tot ce se putea face legal, i-am oferit reexaminări, i-am schimbat profesorul. Şi eu vreau să se termine tot, dar ce să fac, să rup o lucrare care e de 1?”, se revoltă decanul facultăţii.

Aşa-zisele roluri nepotrivite au fost „un pretext pentru a-şi ascunde nivelul mediocru. A fost slab, nu a venit la cursuri, s-a plâns că i se dau roluri proaste, i-am oferit şi alternative, dar degeaba. Nu mai zic că am primit şi ameninţări de la părinţi”, dezvăluie profesorul Stela Drăgulin.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.