spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
28-mart.-2024

Scandal pe WC-urile de la Colegiul Agricol Huși: primarul Ciupilan, contrazis de DSP Vaslui! (DOCUMENT)

- Advertisement -
CONTRADICȚII… Primarul Ciupilan susține că DSP Vaslui i-a impus să facă „un WC la 10 elevi”. Reprezentanții DSP-ului au reacționat și au negat o asemenea situație.

DISCUȚII… Întrebat de opoziția din CL Huși despre creșterea substanțială a valorii proiectului de modernizare a Colegiului Agricol Huși, primarul Ioan Ciupilan a dat vina pe DSP Vaslui, spunând că aceasta i-a impus să facă „un WC la 10 elevi”. Numai că ieri reprezentanții DSP-ului au reacționat și au negat o asemenea situație. „Noi nu am impus așa ceva. Pe referatul de evaluare întocmit de noi și trimis la UAT Huși, nu este nicăieri scris despre un număr de 10 elevi la o toaletă”, a precizat Mihaela Vlada, șefa DSP Vaslui. În atare condiții, e clar că cineva minte și altcineva spune adevărul, dar cine?! pentru că primarul Ioan Ciupilan are deja un antecedent în sensul „uitării” propriilor declarații din plenul ședințelor de CL (a se vedea cazul „Carla’s Dreams”, n.r.), cel mai potrivit este să fie prezentat chiar procesul verbal al ședinței din 27 octombrie 2022, întocmit de funcționarii primăriei și aprobat de consilierii locali. „Noi nu vrem să intrăm într-o divergență cu absolut nimeni. Noi nu apreciem valoarea unui proiect, ci doar ne referim la ce scrie în legislație”, a menționat Mihaela Vlada, șefa DSP Vaslui.

Cea care l-a întrebat în ședința de Consiliu Local pe primarul Ioan Ciupilan, de ce a crescut neașteptat de mult valoarea proiectului de la Colegiul Agricol, a fost consiliera PNL Cătălina Popa. Primarul i-a explicat că, fiind vorba despre obținerea unor avize și, respectiv, de îndeplinirea unor criterii impuse de ISU, respectiv, de DSP, de aici a venit și majorarea valorilor. Despre DSP însă a accentuat faptul că a impus realizarea unui WC la fiecare 10 elevi, ceea ce a dus la creșterea valorilor proiectului. În fața acestor declarații, DSP Vaslui a reacționat, negând că ar fi impus, cu de la sine decizie, ca UAT Huși să realizeze la Colegiul Agricol „un WC la 10 elevi”. „Noi nu am impus așa ceva. Și pe referatul de evaluare întocmit la noi și trimis la Primăria Huși, nu este nicăieri scris de un număr de 10 elevi la o toaletă sau așa ceva”, a spus Mihaela Vlada.

Mihaela Vlada, DSP: „Noi nu le-am spus așa ceva. Ordinul Ministerului Sănătății spune „în funcție de numărul de elevi pe secție”

Șefa DSP Valsui a explicat că s-a făcut referire în acel document doar la un Ordin al Ministrului Sănătății, 456/2021, unde există o grilă în care fiecare instituție poate vedea singură unde se încadrează. „Doar dacă dumnealor, evaluându-se pe grila respectivă, au ajuns ei la concluzia că trebuie un vas de toaletă pentru 10 elevi. Noi nu le-am spus așa ceva. Ordinul Ministerului Sănătății spune „în funcție de numărul de elevi pe sexe”. Și noi, neavând informația asta, am spus: să se coreleze cu anexa respectivă din Ordin. Dar una este legislația și alta este să impună DSP Vaslui de la sine așa ceva. Noi nu vrem să intrăm într-o divergență cu absolut nimeni. Noi nu apreciem valoarea unui proiect, ci doar ne referim la ce scrie în legislație, ca să aprobăm la acele proiecte”, a precizat Mihaela Vlada.

Cu bune, cu rele, partea importantă este că se investește în infrastructura unei școli importante din zona Huși

De reamintit că, în 2020, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a anunțat finanțarea în valoare de 8.003.076,19 lei pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale pentru corpul C al Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși. Proiectul fusese făcut anterior după anumite norme, însă, între timp, au fost schimbate o serie de norme, iar, în mod firesc, a fost nevoie de adaptarea detaliilor tehnice. „Noi suntem foarte bucuroși că se face această modernizare, această investiție. Colegiul Agricol este o școală cu mulți elevi, care își asigură aici viitorul prin educație primită și prin profesiile pe care și le însușesc. Școala dispune de un internat cu cantină, cu 200 de locuri. Era și este nevoie de modernizare, de investiții, pentru că, așa cum vedem cu toții, este mare nevoie de specialiști pe piața forței de muncă, iar Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” este o școală bună, o școală de viitor. Nu știm noi aspectele care țin de proiect, de finanțare. Nu putem spune nimic despre asta. Noi doar ne bucurăm că se face ceva bun pentru elevii noștri și pentru școala noastră”, a spus unul dintre profesorii Colegiului Agricol Huși.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.