Scandal pentru câinii fără stăpân din Scorniceşti. Primar: „Jumate din oraş nu are condiţiile pe care le asigurăm noi la adăpost. O cafea le mai lipseşte“

Serviciul care se ocupă cu capturarea câinilor fără stăpân în oraşul Scorniceşti, inaugurat în campania electorală, a atras deja criticile iubitorilor de animale. „Omoară fără să ţină cont de şederea în adăpost“, Spuneţi-le c-a zis primarul să vină ei să păzească câinii ăştia“, se contrează părţile.
Şefii Primăriei Scorniceşti, confruntaţi cu un val de sesizări din cauza câinilor fără stăpân care au împânzit oraşul, au înfiinţat înainte de alegerile locale un serviciu de capturare a câinilor fără stăpân. Au investit 500.000 lei – a apreciat actualul primar – în modernizarea unor foste grajduri şi s-au pus pe treabă. Lucrători nu au putut să angajeze, pentru că guvernanţii au blocat ocuparea posturilor în sistemul public, aşa că au detaşat de la primărie. Cum-necum, în prag de alegeri scorniceştenii au putut sesiza că încep să scape de câinii care îi pândeau, spune primarul Daniel Tudor, la fiecare colţ de stradă.  Dacă pentru victimele patrupedelor, evoluţia lucrurilor a fost cea aşteptată, iubitorii de animale au sesizat însă mari nereguli.  Câinii capturaţi ar fi ţinuţi fără asistenţă medicală de specialitate, cei răniţi ar fi abandonaţi în agonie, au fost capturaţi preponderent câini blânzi, sterilizaţi şi aflaţi în grija comunităţii etc. „A spus că face voluntariat. Păi, voluntariat să capturezi?! Faci curăţenie, îi hrăneşti, nu-i capturezi“ Constanţa Dicu, iubitoare de animale, spune că lucrurile nu stau nici pe departe cum le zugrăveşte administraţia din Scorniceşti. Zeci de câini au fost deja eutanasiaţi, unii mai devreme decât termenul legal de 14 zile de la capturare, fără să li se dea şansa de a fi adoptaţi. Capturarea, deşi serviciul nu are niciun angajat, o fac apropiaţii noului primar, care ar face, astfel, „voluntariat“.

Citeste mai mult: adev.ro/qj22gn
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ