22.5 C
Vaslui
28-sept.-2022

Scene socante la Delesti: si-a tãiat gâtul în fata pãrintilor

- Advertisement -

HALUCINANT… Tentativã de suicid la Delesti. Un tânãr de 36 de ani a încercat sã-si punã capãt zilelor, tãindu-si gâtul de fatã cu sora sa. Rudele sale povestesc cã bãrbatul si-a premeditat fapta. De dimineatã si-a rugat familia sã ascundã toate cutitele, apoi repeta întruna „trebuie sã dau drumul la sânge”. L-a trimis pe tatãl sãu sã cheme preotul, a intrat în casã, a luat cutitul, a iesit afarã si si-a pus cutitul la gât, spunând: „sorã-mea, uite… Sã nu te apropii de mine, stai acolo. Nu-ti fac nimic”. „Tinea cutitul cu lama întoarsã la gât, dar a întors-o si, deodatã, s-a tãiat. Am rãmas blocatã, nici nu puteam sã mã misc din loc, am strigat dupã ajutor si a venit imediat sotul meu. A luat un cearceaf, i l-a pus la gât, ca sã opreascã sângerarea si l-a pus pe pat pânã a venit ambulanta. Era constient”, a povestit sora tânãrului. Acesta se aflã acum internat la Spitalul Judetean Vaslui, în stare stabilã.

Astãzi, de Sfântul Ilie, bãrbatul trebuia sã îsi sãrbãtoreascã ziua de nume. „Am pregãtit sarmale, plãcintã cu brânzã. Nu ne asteptam sã petrecem aceastã zi astfel. El tot spunea cã îi e rãu în ultimul timp, spunea cã îl doar capul foarte tare, dar nu mai halucinase. Zilele acestea (n.r. ieri) chiar a avut reactii ciudate: <<uite un sarpe, uite, acum vine!>>, <<uite melcii, du-te sor-mea cu mãtura, nu-i lãsa!>>. Avea momente când vorbea fluent si momente în care vedea avioane. Uneori tinea minte tot, cu detalii mãrunte, iar alteori nu mai stia ce vorbea. De dimineatã a vorbit cu fratele nostru si i-a spus cã vor mai vorbi pe searã. Apoi mi-a zis cã <<vorbesti tu cu frati-tu, cã eu nu voi mai fi, pe mine mã scoateti în sicriu de aici”, povesteste sora tânãrului.

„A pupat-o pe mama si i-a spus <<mamã, îmi pare rãu dupã ma-ta>>”

Femeia povesteste si ultimele momente ale acestui de dinainte de a încerca sã-si punã capãt zilelelor: „de dimineatã s-a tot foit. Nu avea stare. Ba intra, ba iesea din casã. Visase cã un coleg de-al lui, care s-a spânzurat anul trecut, îl cheamã la el. Mi-a zis sã ascund toate cutitele. Le-am ascuns. A scos adidasii din casã si i-a zis mamei, ca dupã ce moare, sã îi dea de pomanã cuiva, iar cu pantofii sã-l încalte pe el. Apoi a pupat-o pe mama si i-a spus <<mamã, îmi pare rãu dupã ma-ta>>. Zicea cã are pãduchi pe mâini, cã trebuie sã scape de ei. Îi intrase în cap cã trebuie sã dea drumul la sânge. S-a dus în casã si a luat un ac de cusut, cu care se întepa ca sã îi iasã sângele. Nu bãuse nimic, luase medicamentele, mâncase. A zis sã se ducã tata sã-l cheme pe preot, a trimis-o apoi si pe mama. Mie mi-a zis <<tu stai cu mine aici, sã nu mã lasi singur>>. Era si sotul meu pe aici, dar la un moment dat a plecat cinci minute, iar în timpul ãsta s-a dus în casã, zicându-mi sã nu mã duc dupã el. A iesit cu un cutit, nu stiu de unde îl avea, probabil îl pregãtise din timp. Mi-a zis: <<sorã-mea, uite… Sã nu te apropii de mine, stai acolo. Nu-ti fac nimic>>. Tinea cutitul cu lama întoarsã la gât, dar a întors-o si, deodatã, s-a tãiat. Am rãmas blocatã, nici nu puteam sã mã misc din loc, am strigat dupã ajutor si a venit imediat sotul meul. A luat un cearceaf, i l-a pus la gât, ca sã opreascã sângerarea si l-a pus pe pat pânã a venit ambulanta. Era constient, mi-a fãcut semn din salvare sã-l iau acasã, cã vrea sã moarã acasã.”

Tânãrul suferã de tulburãri psihice

Ilie avea epilepsie, iar în urmã cu ceva timp mai fusese internat la Psihiatrie. „De sâmbãtã i-a fost rãu. Spunea cã îl doare capul foarte tare. El mai fãcuse înainte crize de astea de epilepsie, dar nu fãcea asa. Nu înjurã, nu vorbeste urât. Niciodatã nu a fost violent. Ieri a fost la medic, doctorul i-a dat medicamente si l-a trimis acasã. Apoi cred cã a intrat în sevraj. Nu voia însã sã mai chemãm ambulanta acasã, cã el nu se mai duce la spital. Îi era teamã, spunea cã nu i-a convenit în perioada în care a stat, pentru cã seara le dãdea drumul pacientilor de pe altã sectie si unii erau violenti, sãreau sã-l batã. Lucruri de genul acesta, însã nu stiu dacã e adevãrat sau asta face parte tot din halucinatiile lui”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.