2.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Schimbarea la față a Poliției Locale Bârlad: „de multe ori, zvonurile neplăcute se împrăștie ca focul pe miriște” (VIDEO)

- Advertisement -
SUPĂRARE… Șeful Poliției Locale, Vasile Chelaru, i-a liniștit pe cei care finanțează instituția, afirmând că articolele publicate de ziarul Vremea Nouă au făcut parte dintre „acțiune concertată, menită să inducă în eroare opinia publică”.

EXPLICAȚII… În ultimii ani, imaginea Poliției Locale Bârlad a fost puternic zdruncinată de proprii angajați, care atunci când nu și-au scos uniformele la vânzare pe OLX, sau nu au dansat pe manele în mașinile de serviciu, au participat la petreceri stropite cu băuturi alcoolice chiar în sediul instituției. Prezent la ședința de Consiliu Local de ieri, șeful Poliției Locale, Vasile Chelaru, i-a liniștit pe cei care finanțează instituția, afirmând că articolele publicate de ziarul Vremea Nouă au făcut parte dintre „acțiune concertată, menită să inducă în eroare opinia publică”. Bârlădenii au însă o altă opinie despre activitatea Poliției Locale Bârlad, pe care și-au format-o din interacțiunea cu subalternii comisarului Vasile Chelaru, nu pe baza articolelor citite în presă.

Așa cum se aștepta toată lumea, comisia de disciplină din cadrul Poliției Locale Bârlad a decretat că în instituția condusă de Chelaru nu se petrec fapte care contravin regulamentului intern. Pe ici, pe colo, a mai fost constatată câte o abatere, dar doar în rândul celor care nu sunt în tabăra care trebuie. Astfel, în ședința de ieri a Consiliului Local, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad a prezentat măsurile luate împotriva celor care au fost prinși călcând pe bec. „S-au luat două măsuri de sancționare cu mustrare scrisă care au fost deja comunicate Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), o măsură de destituire din funcția publică pentru un polițist local și o măsură de diminuare a salariului pentru anul 2022 pentru un polițist local, pentru care pe lângă abateri s-a constatat că și indicatorii de performanță din 2021 nu au fost realizați conform fișei postului. Suplimentar, Primăria Bârlad a dispus un audit, care s-a încheiat după trei luni de zile. În prezent, este pe cale de a se finaliza controlul Curții de Conturi. Personal, am constatat că au fost verificate o parte din aspectele care au făcut obiectul articolelor de presă. În prezent, mai sunt în cercetare, la comisia de disciplină, două dosare de cercetare prealabilă. Personal, sunt în curs de cercetare disciplinară la comisia de disciplină din cadrul Primăriei Bârlad. Pentru cele două dosare care sunt încă în lucru, probabil că luna următoare se va finaliza cercetarea. Totodată, vreau să rețineți că au fost acțiuni în instanță ale unor persoane care au considerat ca fiind ilegale măsurile luate împotriva lor, acțiuni care au fost respinse. Asta dovedește că instanța a apreciat că acele măsuri au fost aplicate în mod corect. A fost respinsă și o acțiune de suspendare a unei decizii de aplicare a unei sancțiuni disciplinare. Mai sunt pe rolul instanței încă trei acțiuni care sunt în curs de judecată”, a declarat Vasile Chelaru în fața consilierilor locali.

Doi angajați ai Poliției Locale și-au retras plângerile

Întrebat dacă mai există pe rolul instanțelor litigii între polițiști locali și instituția pe care o conduce, Vasile Chelaru a răspuns: “Au fost acțiuni inițiate de trei colegi, doi s-au retras din toate acțiunile pe care le-au inițiat. Acțiunea a fost îndreptată împotriva Consiliului Local Bârlad și a Poliției Locale Bârlad pentru hotărârea privind regularizarea, care a fost aprobată în septembrie, anul trecut. Mai sunt două acțiuni în instanță ale unui singur coleg privind decizia de aplicare a unei sancțiuni disciplinare”. Șeful Poliției Locale Bârlad nu s-a ferit să afirme că articolele publicate atât de presa locală cât și de presa națională au făcut parte dintr-o acțiune concertată, menită să inducă în eroare opinia publică. Vasile Chelaru i-a asigurat pe consilierii locali că va da în judecată ziarul Vremea Nouă pentru articolele publicate în ultimii doi ani. “De multe ori, zvonurile sau impresiile neplăcute despre Poliția Locală se împrăștie precum focul pe miriște. Atunci când au apărut în presă anumite articole, erau în derulare dosare de cercetare pe rolul comisiei de disciplină, iar acele articole au fost realizate în scopul de a induce în eroare Consiliul Local și opinia publică. A fost o strategie, iar eu voi merge în instanță cu publicația care a scris acele articole.”

De ce se face “vinovat” ziarul Vremea Nouă?

În ultimii doi ani, ziarul Vremea Nouă a scris despre mai multe nereguli care s-au petrecut în curtea Poliției Locale Bârlad. De exemplu, în luna februarie, anul trecut, cotidianul nostru semnala cazul unui polițist local, care și-a scos la vânzare pe OLX o parte din echipamentul de serviciu, cu tot cu însemnele instituției. În luna iulie, anul trecut, alți doi polițiști locali din Bârlad au devenit vedete naționale după ce s-au filmat cântând și dansând pe manele în timp ce conduceau mașina de serviciu. În perioada septembrie-octombrie 2021, ziarul Vremea Nouă a publicat alte articole despre cum Vasile Chelaru anulează, din pix, procesele verbale ale subalternilor săi, cu încălcarea OG 2/2001, privind regimul contravențiilor, sau despre petrecerile organizate în sediul instituției, unde se consuma inclusiv băuturi alcoolice. Toate aceste materiale publicate nu au căzut bine directorului executiv al Poliției Locale, care după ce a fost “albit” de comisia de disciplină formată din subalternii săi, acum amenință cu judecata jurnaliștii care nu au făcut nimic altceva decât să-i pună oglinda în față. Poate nu ar fi rău ca Vasile Chelaru să comande un sondaj de opinie, pentru a afla ce părere au bârlădenii despre activitatea instituției pe care o conduce.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

42 COMENTARII

 1. Vasilică azi te-ai visat, Primar sau Viceprimar, de nu mori ca măgarul țiganului poate ajungi prefect, alături de ce dragi.

 2. Dom Chelaru când va treziți dimineața rezolvați problemele comunității nu va gândiți pe cine sa mai f…ți, că va îmbuibă capul cu prostii lingăii!

 3. Domnul Chelaru Vasile, Maica Domnului sa va mijloceasca dialogul , la cât rău ați făcut ,și la câți polițiști au fost trecuți peste gard de buni ce au fost, să aibă milă bunul Dumnezeu să vă judece cu milă, cât despre proprietățile luate cu forța, o sa vina un futac să se desfătare ca la doamna nu-i displace, despre morți numai de bine!

 4. Dementul de Vasile Chelaru și Ceapă Julian, ați trebui arestați pentru abuz în serviciu în forma continuată, dacă legea nu permite sa dai amenda de pe camerele fixe ce aparțin administrației publice voi tot proști ați rămas,ori legile sunt sa le modificați voi?

 5. Vasilică te laudai ca prin reorganizare faci o economie la buget de 17000lei, ori acum faci o gaura în buget de peste 120000lei, v-ați mărit salariile și te superi pe dl.Sîrbu.
  Poate te uiți la inregistrare să-ți aduci aminte nebunule.

 6. Șantaj, amenințări acesta e stilul de lucru la 2,15 unde Chelaru a participat la instruire ca nu a băgat nimic la tioagă, se crede guru și are aspirații spre fotoliu de viceprimar , făcând campanie împotriva lui Boroș, și lingînd blidele lui rulment Ana Maria Vintil, ca oricum o crede dâm, ďâmb!

 7. La bâlci Chelaru va scoate șeful serviciului rutier și ordine publica la dirijat circulația, și va face prezentare de :
  PONEI, ASMATICI
  BURSUCI, FÂRNÂIȚI
  LUNGANI, PLAVANI

 8. Vasilică , răzbunarea e arma prostului, slugi care pufnesc cînd dai ordine ca sunt prea proști sa deschidă gura dar și sa mai vorbească, ce să spună lindicu principesei Balaban, betivanul de Râpan e la fel ca tine, despre dl. Popa spor la toate.

 9. Vasilică nu ai făcut nimic de când ești ,,director,, ai cautat sa te răzbuni pe foștii colegi, nu ai mai colaborat cu instituții de apărare și ordine, crezi ca tu le faci pe toate, nu este normal orgoliile fac rău cetățeanului, dar capul tău nu coace decât ură, dușmănie și răzbunare.

 10. Dom’ Vasile, vezi ca primarul i-a promis aluia in care tot arunci cu laturi ca ii va face campanie viitoarele alegeri locale pentru primar. Eu zic sa il suni si sa ii cersesti protectia, asa cum l-ai sunat si pe prezumtivul director de la Reiser si l-ai invitat la cafea rugandu-l sa nu iti concedieze nevasta. Vezi ca daca Mitica il sustine la Primarie se ingrasa gluma!!

  • Acum nu mai vrea sef de politie plimba tava? Nu mai vrea sef la piata? Se viseaza primar? De asta da mesaje la presa? Dom primar Arten(i)e….scuzele noastre….încă odata paranoia reloaded….te salutam Suflet de slugă……

 11. Comentarii venite si neavenite, scrise de unii care au baut cerneala.Cand esti pornit si crezi ca doar tu ai dreptate ataci cu sau fara motive pe toti si pe oricine.E clar ca in interiorul Politiei Locale Birlad exista unele disensiuni ,probabil , cauzate de nemultumirea unora ca au fost schimbati dintr-o functie calduta sau altii care au fost sanctionati.Altii mai ,,documentati” sunt nemultumiti ca ziarul mentionat va fi actionat in judecata pentru articolele tedentioase. Acestia nu cunosc ca oricine are dreptul sase adreseze instantei de judecata in situatia in care sunt prejudiciati de catre cineva, fie acesta si o foaie de ziar, locala.Iar pentru necunoscatori sa stiti ca dl.Chelaru Vasile a obtinut postul prin concurs si nu poate fi detronat de catre orice neavenit si in orice conditii.Care doreste postul sa puna mana pe carte,sa invete si sa-si dovedeasca suprematia prin concurs nu prin diferite culori…eventual pilitice.

 12. Arten(i)e iar trimite sms-uri pe la ”zîiare”! Măi Arten(i)e ai vrut șef de piață (te-ai dus cu tupeu jegos la primar) și te-a trimis la kkt, ai vrut șef de Politie locala – ți-a tras-o Chelaru, ai încercat cu filmări prin finu’ Olariu și nu ți-a mers că și a luat-o și ăla.
  Căte umilințe mai suporți? Mai poți duce??? Îi tot trimiți mesaje și non-valorii absolute Sârbu cu minciunile tale. (Nene Sîrbule! Te faci de râs maxim!)
  Singura ta reușită este că ai ajuns prin partid un târâie tavă.

  Artizanul mizeriilor care apar prin presă este acest Arten(i)e ajutat de Obreja Iulian de la Poliția locală și prospăt destituitul Olariu Constantin. Dom’ Vasile până nu dispar putregaiurile astea nu o să aveți liniște .
  Bineînțeles că mai sunt câțiva nostalgici, niște paraziți.
  Acest Arten(i)e dorește cu orice preț sa obțină o funcție în administrație.
  Haidi pa! Te pupăm Arten(i)e și ți dedicăm melodia lui Florin Chilian – Suflete de slugă!
  Acesta este un pamflet și trebuie citit și înțeles ca atare!

  • Chelarule chiar că ești prost, de tăceai filosof rămâne -ai, și de nu ești liber, cam timpul îl dedici altor activități în timpul programului de lucru, și nu-l mai linge în pulă pe Olariu și Obreja ca la cum te-a făcut vedeta internațională ar trebui sa i pupi în cur.

   • Scursurile la care faci referire se toarna unul pe altul, Obreja Iulian ”cea mai inalta prostituata” care si-a tradat inclusiv familia și nu in cele din urmă Olariu- șobolanul de apă adâncă manipulat de Arten(i)e – târâie tava la partid- veșnicul învins.

    • Dacă tot e prostituată Obreja, nu cumva o aduci mai aproape de tine sa te față, sediu, monitoare, sau vrei săi cumperi opturile, ca muie nu meriți.
     Proștii în strada pe jos și curvele de contabile și betiva de Marlena au mașina la scara.

 13. Dom primar, vă cam muieste jegosul de Chelaru, câtă minte sa ai să spui ca dai ziarul vremea nouă în judecata, și iar a umblat Vasilică cu bățul în rahat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.