27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Schimbări majore în traficul vasluian: noi sensuri unice de circulație!

PROPUNERE… Din lista drumurilor vizate de instituirea unor noi sensuri unice de circulație face parte și aleea dintre blocurile 138 și 139 de pe strada Vasile Alecsandri.

ÎN ATENȚIA ȘOFERILOR… Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, pregătește noi schimbări în traficul vasluian. Acesta va cere, în următoarea ședință de Consiliu Local, ce va avea loc joi, 26 noiembrie, instituirea unor noi sensuri unice de circulație în municipiul Vaslui. Este vorba despre anumite secțiuni de drum de pe străzile Vasile Alecsandri, Gheorghe Racoviță, Costache Negri, Livezilor, Cazărmii și Salcâmilor. Spre exemplu, unul dintre drumurile vizate este cel de pe strada Cazărmii, de la intersecția cu str. Dimitrie Bolintineanu și str. Ardealului (în dreptul blocului 439) până la intersecția cu str. Slt. Ioanesi Adrian (bloc 437), cu sensul de circulație spre str. Slt. Ioanesi Adrian.

Celealte sensuri unice de circulație vor fi instituite pe următoarele sectoare de drum: str. Salcâmilor, din dreptul Poliției Municipale Vaslui, până la intersecția cu str. Cornișei, cu sensul de circulație spre str. Cornișei; str. Livezilor, de la intersecția cu str. Cornișei până la intersecția cu str. 1 Decembrie, cu sensul de circulație spre 1 Decembrie; Str. Vasile Alecsandri, aleea dintre blocurile 138 și 139, din dreptul blocului 139 scara A, până la intersecția cu str. Dimitrie Bolintineanu, cu sensul de circulație spre str. Dimitrie Bolintineanu; Str. Costache Negri, din dreptul blocului 94 până la intersecția cu Str. Gheorghe Racovița, cu sensul de circulație spre str. Gheorghe Racoviță – Bazar; Str. Gheorghe Racoviță, începând din dreptul Centrului de zi „Bucuria” până la intersecția cu Str. Spătar Angheluță, cu sensul de circulație spre str. Spătar Angheluță.

Inspectoratul de Poliție al județului Vaslui, aviz favorabil instituirii noilor sensuri unice de circulație. A impus însă o serie de condiții

Inspectoratul de Poliție al județului Vaslui a avizat favorabil solicitarea Primăriei Vaslui, privind instituirea noilor sensuri unice de circulație, însă a impus o serie de condiții: „respectarea procesului tehnologic și soluțiile tehnice de execuție a lucrărilor pentru instituirea sensurilor unice pe străzile din municipiul Vaslui, prevăzute în documentație”, „semnalizarea aferentă instituirii sensurilor unice se va realiza în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice” și „indicatoarele rutiere vor fi instalate, pe cât posibil, în afara suprafeței trotuarelor, pentru a asigura practicabilitatea permanentă a acestora de către pietoni”. „De asemenea, pe drumurile publice este interzisă ocuparea, sub orice formă, a părții carosabile, a zonei de siguranță a podurilor, a stațiilor mijloacelor de transport în comun, a spațiilor de control, a șanțurilor, trotuarelor, pistelor și zonelor de siguranță ale drumului, precum și afectarea stării de curățenie a acestora”, se arată în răspunsul Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui.

„Prin această măsură se vor crea noi locuri de parcare pe partea stângă a străzilor respective”

Reconfigurarea traficului vasluian în anumite zone are drept scop fluidizarea circulației. „Prin această măsură care impune circulația pe un singur sens se vor crea locuri de parcare pe partea stângă a străzilor respective, precum și o fluidizare crescută a traficului. Această măsură are caracter permanent și concomitent, se vor instala indicatoarele rutiere aferente, rezultate din noua configurare a traficului. Documentația necesară avizării a fost depusă spre analiză și avizare la Biroul Poliției Rutiere din cadrul Poliției Municipale Vaslui, obținându-se avizul favorabil. Comisia va analiza în continuare și va propune măsuri similare și în alte zone ale municipiului Vaslui”, se arată în Referatul anexat proiectului de hotărâre privind aprobarea instituirii noilor sensuri unice de circulație în municipiul Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. SENS UNIC PE O ALEE INTRE BLOCURI !!!!!! !PE CAIND D-LE PRIMAR,SENS UNIC SI PE CASA SCARII LA BLOCURI. SUNTETI P E N I B I L ! O ALEE INTRE 138 SI 139 UNDE SUNT 11 SCARI CU 20 AP. FIECARE FAC 220 APARTAMENTE CU CEL PUTIN O MASINA PE AP. FAC 220 MASINI D-LE PRIMAR. TRANSFORMATI O ALEE INTRE BLOCURI IN DRUM PUBLIC ! UNDE AM AJUNS !

 2. Inainte de ora 8 traficul e paralizat in Vaslui … trebuie facut ceva cu masinile parcate pe tot Traianul si Stefan cel Mare pe banda 1, altfel puntem inchide orasul. Sunt foarte multe masini deja, si toata lumea are cel putin una cu care vrea sa mearga 1-2 km neaparat.
  Va rog, daca citeste cineva de la Primaria asta, reglementati porcaria care se petrece in benzinaria MOL de pe Traian, acolo trece care si cum are chef dintr-o parte intr-alata, nu exista nicio regula datorita celor 2 deschideri pe ambele strazi, Traian si Petru Rares! Cei care urca de jos ca sa se inscrie la stanga de pe Nicolae Milescu n-au nicio sansa dimineata, dupa ce ca e flux blocat pe Traian, mai traverseaza sau fac stanga si astia care trec prin benzinarie! N-au nicio obligatie de semnalizare cei de la MOL?? Acolo trebuie interzis iesirea in Traian, doar intrare si iesire pe Petru rares, sau cel putin daca se iese, obligatoriu la dreapta si cine vrea inapoi spre piata sa faca sensul giratoriu, ca nu e departe!
  Obligatoriu

 3. Petrică, stai jos…îti arde capul si o sa ti creasca trnsiunea.. esti tu destept, îti dai tu cu parere la ce si cum… sterge te pe la gura, gara pe azi!

 4. Frate dar e jale ce-i în orașul ăsta…este plini de săraci dar este plin si de masini….bine ca s-a scumpit asigurarea si carburantul….poate se mai liniștește lumea cu plimbările cu căruțele lor:)))))) Asa va trebuie…..asta ati ales, asta aveți.

 5. Ok, dar niste giratorii pe cand?
  1. Independenta
  2. Zona Nord, Casa de Asigurari
  3. La Butelii, spre Gura Bustii
  Gropile din oras sunt absolut groaznice, o mare bataie de joc. Asa arata un oras modern?
  Nu mai lasati masini parcate in giratorii, nici in spic, scoateti locala la munca, e haos total in oras. Fiecare parcheaza cum ii trece prin cap…

 6. Daca tot vreti sensuri unice poate face Primaria un pustiu de bine sa se deplaseze pe strada Gheorghe Racovita, acolo spre Centrul Bucuria sa vada dezastrul lăsat in urmă de lucrările de canalizare executate in vară. Șanțuri, gropi, denivelări, pietre, praf in prag de decembrie, mai oleacă si vine zăpada. Dimineața e jale cu aglomeratia din cauza gradiniței nr. 3, acum mai schimbăm si sensurile de circulație…vai steaua noastră!
  Mai scoate dom’ primar inginerii aia plătiți cu salarii mult prea frumoase, in stradă, pune-i sa verifice si in ce conditii se circulă nu numai direcția de circulație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here