spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Schitul Tanacu a fost ridicat la rang de Mănăstire! Acesta, cu noul statut, a găzduit întâlnirea a 350 de copii și tineri din județ

- Advertisement -

EVENIMENT… După ce, în urma hotărârii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din 12 iunie 2024, Schitul Tanacu a fost ridicat la rang de Mănăstire, primind numele de Mănăstirea Prodromița, aici a avut loc un eveniment amplu, care a reunit nu mai puțin de 350 de copii și tineri din 30 de parohii din județ. Este vorba despre participanții la „Luna pastorației copiilor și tinerilor”, o inițiativă aflată deja la a IV-a ediție.

„Ziua a început cu slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Părintele Episcop Ignatie, din soborul slujitorilor făcând parte și părintele consilier eparhial Marian Dumitru Rugină, și părinții protopopi Adrian Chirvasă și Ștefan Iulian Dumitru, alături de preoții parohi implicați în proiect. Toți cei 350 de copii participanți s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” – junior, coordonat de arhidiaconul Cosmin Vlăduț Mironescu (…). În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie l-a hirotonit întru ierodiacon pe monahul Procopie. La finalul slujbei, Preasfinția Sa l-a instalat pe părintele protosinghel Caliopie Adomniței în demnitatea de stareț al așezământului monahal. După Sfânta Liturghie a avut loc vizionarea filmului care a surprins activitățile desfășurate de către tineri în parohiile din care provin. În total, anul acesta au fost implicate 60 de parohii din cele trei protopopiate ale eparhiei, iar la întâlnire au participat 350 de tineri, împreună cu preoții lor și 20 de voluntari. Voluntarii Asociației „JoyCamps România” au animat pe cei prezenți și au desfășurat timp de 4 ore activități educative nonformale și jocuri în aer liber, în incinta mănăstirii. (…)Tot în acest context festiv, Ierarhul Hușilor a oferit premii în bani și cărți pentru 20 de tineri olimpici, participanți la faza națională a Olimpiadei de Religie și a Olimpiadei interdisciplinare Cultură și spiritualitate, precum și premii în cărți, pentru profesorii coordonatori. De asemenea, Părintele Episcop Ignatie i-a evidențiat parohiile cîștigătoare ale fazei eparhiale a Concursului Național Catehetic 2024 „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”: Locul I – Parohia Codăești II, Protopopiatul Huși;  locul II – Parohia Simila, comuna Zorleni, Protopopiatul Bârlad; locul III – Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Protopopiatul Vaslui”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanții Episcopiei Hușilor, publicat pe pagina oficială a instituției episcopiahusilor.ro, unde poate fi citit integral și mesajul Ierarhului Hușilor, transmis celor 350 de copii și tineri, prezenți la Mănăstirea Prodromița de la Tanacu. Comunicatul este însoțit și de mai multe fotografii de la fața locului, în care este surprinsă încântarea participanților la acest eveniment devenit deja tradiție.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.