spot_imgspot_img
spot_img
4.9 C
Vaslui
03-dec.-2023

Scolile din Vaslui, invitate sã se înscrie în Concursul National Eco Provocarea

- Advertisement -

COMPETITIE… Elevii si profesorii din scolile si liceele din întreaga tarã sunt invitati sã participe la Concursul National Eco Provocarea, un program de educatie de mediu prin metode non-formale, organizat de Asociatia Viitor Plus. Tot ce trebuie sã facã este sã se înscrie pe site-ul www.ecoprovocarea.ro si sã desfãsoare o serie de activitãti care sã promoveze initiative de cetãtenie activã în sfera protectiei mediului. La finalul editiei, echipele de liceu cu cele mai multe puncte vor câstiga locuri în Tabãra de Leadership pentru mediu Eco Provocarea, iar echipele de juniori vor primi bani pe care îi vor putea utiliza la achizitionarea unei aparaturi necesare în procesul instructiv-educativ.

Asociatia Viitor Plus a anuntat lansarea celei de-a XIII-a editii a Concursului National Eco Provocarea. Concursul se adreseazã cadrelor didactice si elevilor din învãtãmântul primar, gimnazial si liceal, oferindu-le un cadru propice pentru a-si demonstra implicarea si pasiunea pentru protectia mediului înconjurãtor. Editia 2023-2024 a Concursului National Eco Provocarea este dedicatã actiunilor practice si teoretice responsabile în domeniul protectiei mediului, încurajând formarea de ecoambasadori în scoli si licee din întreaga tarã. Participantii vor avea ocazia sã planifice, sã organizeze si sã desfãsoare o serie de activitãti care sã promoveze initiative de cetãtenie activã, contribuind astfel la un viitor mai sustenabil. În cadrul concursului, participantii pot desfãsura o varietate de activitãti practice, precum colectarea materialelor reciclabile, igienizarea zonelor naturale, plantarea de puieti forestieri si alte activitãti legate de protectia mediului, cum ar fi campanii si marsuri de constientizare, târguri de economie circularã, cât si alte initiative, potrivite localitãtii în care învatã. „Eco Provocarea reprezintã un mediu în care tinerii pot transforma cunostintele lor în actiuni concrete. Suntem aici pentru a îndruma si inspira elevii sã devinã lideri ai schimbãrii în protectia mediului. Acesti tineri fac parte din generatia care va resimti cel mai direct impactul schimbãrilor climatice, motiv pentru care implicarea lor este crucialã în aplicarea solutiilor pentru un mediu mai sãnãtos si un viitor sustenabil”, subliniazã Tiberiu Andrei, managerul programului Eco Provocarea din cadrul Asociatiei Viitor Plus.

Echipele trebuie sã fie formate din minimum cinci elevi

Profesorii interesati sã coordoneze echipele de elevi se vor putea înscrie în concurs pe site-ul www.ecoprovocarea.ro. Perioada de desfãsurare a concursului este 4 octombrie 2023 – 31 mai 2024, iar echipele sunt încurajate sã organizeze activitãtile în afara orelor de curs, pentru a nu interfera cu activitatea scolarã, dar si în cadrul activitãtilor din Sãptãmâna Verde si Școala Altfel. „La finalul editiei 2023-2024, echipele de liceu cu cele mai multe puncte acumulate vor cîstiga locuri în Tabãra de Leadership pentru mediu Eco Provocarea, organizatã de asociatia Viitor Plus în vara anului 2024. De asemenea, echipele de juniori vor primi premii în bani pe care sã îi utilizeze pentru achizitionarea de obiecte si aparaturã prietenoase cu mediul, necesare în procesul instructiv-educativ. Pentru a participa la Concursul National Eco Provocarea, profesorii interesati trebuie sã îsi înscrie echipele formate din minimum cinci si maximum 30 elevi din aceeasi scoalã sau acelasi liceu, în perioada 4 octombrie 2023 – 15 decembrie 2023. Ceea ce face editia din acest an a Concursului National Eco Provocarea deosebitã fatã de cele din anii precedenti este noua sa structurã, în 3 etape, fiecare etapã având un focus specific pe diferite tipuri de activitãti”, a mai transmis managerul programului Eco Provocarea din cadrul Asociatiei Viitor Plus.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.