Scrisoarea cãtre îngeri, trimisã de prietenii lui Vlãdut, bãiatul ucis de cancer!

DUREROS… Vlãdut Vîrnã, bãiatul din Husi, fost elev la Seminarul Teologic (profilul umanist), rãpus de cancer, ar fi trebuit sã împlineascã ieri, 23 de ani. A fost înmormântat însã cu trei sãptãmâni în urmã, dupã o lungã perioadã în care a suferit si a sperat sã învingã boala. Prietenii nu l-au uitat, iar mesajele transmise au fãcut sã curgã lacrimi, mai ales pe obrajii mamei sale.

Prietenii lui Vlad, bãiatul care a încercat sã învingã cancerul, dovedindu-se mult timp curajos si gata sã lupte cu aceastã afectiune grea, ar fi trebuit sã împlineascã 23 de ani. Prietenii nu au uitat de aceastã zi si au scris multe mesaje, pe retelele de socializare. Cel mai emotionant a fost al lui Cristian Toma. Tânãrul i s-a adresat direct, printr-o scrisoare, pe care Vlad ar putea sã o citeascã: “Dragã Vlad, astãzi ai fi împlinit 23 de ani… Sã stii cã încã nu mã pot împãca cu gândul cã nu mai esti printre noi. Sã stii cã îmi este foarte dor de tine. Nu te-am uitat si nu o voi face niciodatã, pentru cã mi-ai fost ca un frate, chiar dacã nu avem aceeasi mamã. Sã stii cã încã ne adunãm în locurile noastre si încã te asteptãm si pe tine. Odihneste-te în pace, suflet drag! Te iubesc!”, a fost mesajul lui Cristian.

“Conteazã cã mor copii si tineri, pentru cã sistemul medical românesc nu-i poate apãra, nu-i poate salva”

“Din aceste drame care se petrec lângã noi, avem de învãtat. Unii s-ar putea întreba: de ce vorbim de morti? Ce mai conteazã? Eu le spun: conteazã totul! Conteazã cã mor copii si tineri, pentru cã sistemul medical românesc nu-i poate apãra, nu-i poate salva. Conteazã sã arãtãm cã suntem oameni, cã avem suflet si cã moartea ne dã de gândit tuturor. Vladut era un copil, dar câti copii mor în Vaslui sau în tarã din cauza acestei boli, se întreabã cineva? De asta trebuie sã ne pese”, a scris si Emilia Samson. “Este dureros sã pierzi o fiintã dragã. Am sperat, ne-am rugat pentru însãnãtosirea lui, dar moartea a fost mai puternicã si ni l-a smuls dintre noi. Il vom pãstra în inimile noastre tot restul vietii. Dumnezeu sã-l ierte si sã-i primeascã sufletul în gradina sa… Nu te voi uita niciodatã, bãiatul meu drag”, a scris mama tânãrului, Violeta Vîrnã. Dramatic este cã femeia îsi înmormântase anterior si sotul, rãpus de aceeasi boalã, iar ea a fost operatã, de asemenea, din cauza acestei afectiuni cumplite.
NICIUN COMENTARIU