Scrisoarea răvăşitoare a lui Matei către Moş Crăciun: „Te rog să nu ne mai uiţi, eu îmi doresc biscuiţi şi, pentru căţel, un os ca la televizor”

Nicoleta Ioniţă, o târgovişteancă al cărei principal scop este ajutorarea celor nevoiaşi, a primit o epistolă emoţionantă din partea unui băieţel care îi cere lui Moş Crăciun de mâncare pentru el, pentru mama şi pentru bunica sa. Nu-l uită nici pe căţelul Bobiţă, pentru care cere „un os ca la televizor”.

„Dragă Moş Crăciun,

Eu sunt Matei şi am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiţi şi să treci şi pe la noi. Eu îmi doresc biscuiţi şi ciocolată. Pentru mami te rog să aduci ceva de mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem.

Pentru bunica să îmi aduci multe portocale şi să nu îi uiţi nici pe Bobiţă, căţelul nostru şi să îi aduci un os cum am văzut eu la televizor.    Mulţumesc,   Cu drag, Matei”, este scrisoarea scrisă de cel mic.   Ca el sunt foarte mulţi copii în România, doar că sunt prea mici să îşi strige durerea. Matei este altfel, poate şi pentru că mama l-a educat într-un mod diferit, în pofida calvarului pe care l-a trăit timp de zece ani.

„Cum să nu îţi vină să urli când vezi atâta nepăsare în jurul tău? Matei are şi el vecini, rude. Au fugit din calea unui monstru, acesta este motivul pentru care nu vor să dau nimănui adresa. Dacă aveţi încredere în mine, dacă şi doar dacă sunteţi convinşi ca ajutorul va ajunge la ei, spuneţi-mi. Haideţi să îi facem lui Matei un Crăciun aşa cum a visat. Şi poate nu doar un Crăciun”, a fost apelul Nicoletei, pe Facebook.

Mama ducea tot greul   Femeia a fost singura care aducea bani în casă, din salariul de vânzătoare la supermarket , bani pe care fostul său soţ îi cheltuia la jocurile de noroc. Într-un târziu, femeia s-a hotărât să îşi strige durerea şi a mers la autorităţi să îl reclame pe bărbat. În urmă cu două săptămâni a obţinut un ordin de restricţie asupra soţului.   „Momentan, sunt bine, unde stau acum nu plătesc nimic, aşadar nu este cazul să strângem bani pentru asta. Îi putem ajuta cu alimente să treacă mai uşor perioada aceasta, atât. Au şi haine şi restul. Mama a lucrat, dar, din păcate, nu se mai poate întoarce la locul de muncă de frică. Îşi va căuta în altă parte, dar după sărbători. A făcut toate demersurile legale pentru a avea siguranţa că individul nu se mai apropie de ei, dar încă se tem. În ceea ce priveşte adresa, am fost rugată să nu o dau nimănui”, ne-a spus Nicoleta Ioniţă.   Mama lui Matei şi-a abandonat locul de muncă de teamă să nu fie căutată de către fostul soţ.

Citeste mai mult: adev.ro/qk9808
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ