9.5 C
Vaslui
02-apr.-2023

Scule de politisti!

- Advertisement -

De la Sculeni a venit ajutorul!

ALARMÃ Nici bine n-au ajuns la Albita cei 17 politisti de frontierã de la Vama Sculeni, adusi în aceste zile sã le dea o mânã de ajutor colegilor din cadrul STPF Husi, (rãmasi, ce-i drept, în inferioritate numericã, dupã descinderile spectaculoase ale procurorilor Anticoruptie, din februarie 2011) cã se pare cã si ei au cãzut în… pãcat! Asearã, duba DGA-ului a descins din nou la Albita, dupã ce un cetãtean moldovean a sustinut cã a dat spagã 20 de euro unui politist de frontierã, ce i-a promis cã-i asigurã un loc mai în fatã, ca sã treacã de control mai repede. S-a scãpat însã si a mãrturisit asta cui nu trebuia si-n mai putin de 30 de minute, procurorii DGA au nãvãlit în Vamã.

AJUTOARE Pentru a descongestiona aglomeratia de la Albita, pe sensul de intrare în tarã, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontierã (ITPF) Iasi a luat mãsura delegãrii, în acest punct de trecere a frontierei, a unui numãr de 17 politisti de frontierã de la PTF Sculeni. Mãsura a venit ca urmare a blocajului înregistrat în ultima vreme la Albita, dupã ce granita a fost luatã cu asalt de moldovenii dornici sã petreacã sãrbãtorile pe stil vechi în România. Noile ajutoare ale politistilor vasluieni si-au intrat repede în atributii si, încet-încet, rezultatele parcã începeau sã se vadã. Numai cã, asearã, lucrurile s-au complicat într-un mod neasteptat!

Si-a “cumpãrat” un loc mai în fatã, dar n-a avut parte de el!

NECAZ Un cetãtean moldovean, supãrat cã, desi si-a “cumpãrat” un loc mai în fatã, cu o spagã de 20 de euro, nu este lãsat sã ajungã mai aproape de punctul de control, a decis sã dea întelegerea… în vileag! “Moldoveanul, supãrat cã nu este lãsat sã ignore rândul, i-a spus unui coleg de-al nostru cã el a dat spagã 20 de euro pentru a intra în fatã si cã-i dã si lui dacã e nevoie numai sã treacã. Întrebat cui a dat aceastã sumã, cetãteanul moldovean l-a indicat pe un politist venit de la Sculeni. Nesansa acestuia a fost cã în cabinã de control era seful de punct, îmbrãcat în civil, care a anuntat DGA.”, au spus politistii vasluieni. Gurile rele spun cã politistii de frontierã adusi de la Sculeni intentionat prelungesc sederea cãlãtorilor prin punctul de trecere a frontierei, tocmai pentru ai determina sã bage mana în buzunar. „Este inadmisibil ca doar trei politisti de frontierã sã lucreze la pasapoarte si alti 12 sã stea si sã-i hãrtuiascã pe moldovenii dornici sã intre în Romania. E normal ca sã se ajungã la astfel de situatii. Stiti cã moldovenii au înrosit linia telefonicã pusã la dispozitie pentru reclamatii, nemultumiti de timpul lung pe care si-l petrec în Vamã.”

ITPF Iasi i-a alertat pe procurorii DGA!

PROCEDURÃ Conducerea ITPF Iasi, informatã despre acest incident, le-a cerut ajutorul procurorilor Anticoruptie. “Conducerea ITPF Iasi s-a sesizat cu privire la acest fapt, în urma aspectelor prezentate de cãtre politistul din cadrul PTF Albita si a luat mãsura anuntãrii organelor competente sã cerceteze existenta sau inexistenta acestei fapte”, a precizat inspectorul de politie, Mihaela Denis Lazãr, purtãtor de cuvânt al ITPF Iasi.

Procurorii trebuie sã stabileascã dacã politistul a… pãcãtuit sau nu!

ANCHETÃ Politistul de la Sculeni, vizat de acuzatia moldoveanului, a negat cã ar fi primit bani necuveniti si crede cã acesta a vrut doar sã se rãzbune pentru timpul pierdut în Vamã. “Procurorii vor putea foarte repede sã îsi dea seama cum stau lucrurile în acest caz, deoarece politistii nu au voie sã aibã valutã asupra lor, iar la intrarea în turã ei trebuie sã declare absolut toate sumele de bani pe care le detin”, au mai precizat reprezentantii ITPF Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

234 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.