25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Se cautã solutii pentru salvarea clubului Husana Husi

Liga 3

PROBLEME… Husana Husi a câstigat derby-ul cu Somuz Fãlticeni (1-0) si este la un meci distantã de calificarea în play-off-ul Ligii 3, însã situatia husenilor nu este una linistitã. Gruparea huseanã trece prin momente dificile din punct de vedere financiar, iar conducerea clubului si autoritãtile locale cautã solutii pentru ca proiectul Husana sã nu fie distrus.

De mai bine de trei luni de zile, fotbalistii, staff-ul tehnic si ceilalti angajati ai clubului nu si-au mai încasat salariile. Desi au primit promisiuni cã îsi vor încasa o parte dintre restante, conturile fotbalistilor au rãmas goale, iar situatia este una neclarã pentru ei. Într-un comunicat de presã, presedintele Husanei, Daniel Dobrea, a explicat care este situatia actualã a clubului husean. „Suntem într-un moment dificil, asemeni multor altor echipe din tarã ce activeazã la nivelului Ligii a 3-a si mai sus. Banii vin din ce în ce mai greu, ca urmare a rãzboiului din Ucraina si a scumpirilor fãrã precedent, iar sponsorii si partenerii nostri sunt direct afectati, sustinerea nemaifiind la nivelul sezonului anterior. În luna februarie a anului curent, ACS Husana a depus un proiect prin Legea 55, care a fost aprobat si urma sã aducã în conturile clubului suma necesarã asigurãrii salariilor si cheltuielilor curente, în cuantum de 300.000 RON. Odatã cu iesirea din starea de alertã, fondurile respective nu au mai putut fi accesate din cauza lipsei unui cadru legal. La acest moment, ACS Husana, împreunã cu domnul primar Ioan Ciupilan si compartimentul juridic al Primãriei Municipiului Huși încearcã sã punã bazele unui parteneriat public-privat. Un proiect pe care noi toti ni-l dorim înfãptuit, prin care s-ar asigura stabilitatea necesarã realizãrii performantei sportive. Sperãm sã facem acest pas cât mai curând, astfel încât jucãtorii pe care îi avem sub contract sã îsi primeascã salariile, acum, când ne aflãm la un pas de o performantã sportivã nemaiântâlnitã în orasul Husi. Pentru asigurarea continuitãtii acestui club este nevoie de implicarea tuturor, începând cu sponsori, colaboratori, autoritãti locale pânã la suporteri. Fac un apel cãtre toti suporterii sã sustinã clubul în aceastã perioada plinã de încercãri!.”, a spus Daniel Dobrea.

Fanii Husanei strâng bani pentru salvarea clubului

Suporterii huseni nu stau cu mâinile în sân si au demarat o campanie de strângeri de fonduri. „Strigãt de ajutor. Brigada Dintre Vii, vine în ajutorul a ceea ce iubeste cel mai mult, ACS Husana, si impreuna cu fiecare dintre voi, dorim sã ajutãm la mentinerea clubului in viatã, pânã la rezolvarea problemelor. Pentru aceasta, avem douã conturi unde fiecare poate dona pentru istoria fotbalisticã a Husului si implicit ppentru clubul nostru. Rugãm toti husenii plecati în afara granttelor tãrii, toti suporterii si toti oamenii de bine, sã contribuie la salvarea/mentinerea fotbalului la Husi.”, au transmis fanii Husanei.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here