14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Se face dezinsecție împotriva insectelor la Bârlad, aeriană și terestră!

ATENȚIE LA ALBINE… Conducerea companiei de utilități  publice a orașului anunță că va  efectua lucrări de combatere a insectelor (țânțarilor, muștelor şi căpușelor) pe cale aeriană și terestră pe domeniul public al municipiului  Bârlad în perioada 9-11 iunie. Sunt solicitați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură să ia măsuri de protejare, deoarece insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase.

Dezinsecția aeriană va avea loc în dimineața zilei de 11 iunie, între orele 5:00 – 7:00, cu elicopterul Ka-26, având instalaţia Microair AU5000. Insecticidul folosit la acţiune este K-Othrine EC 84, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății.

În nopţile de 09-10 iunie și 10-11 iunie, între orele 23:00 – 05:00, se va efectua dezinsecția terestră, iar insecticidul folosit la acţiune va fi K-Othrine EC 84, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății. În funcție de condițiile meteorologice, lucrările vor fi reprogramate la interval de 24 ore.

Măsuri de prim-ajutor

Pentru insecticidul K-OTHRINE EC 84, iată ce măsuri sunt indicate, în caz de contact cu acesta: Se va ieși din zona periculoasă. Așezați și transportați victima într-o poziție laterală stabilă. Scoateți imediat hainele contaminate și depozitați-le în siguranță.  În caz de inhalare, se va ieși la aer curat. Se va culca persoana respectivă și se va ține la căldură. Se va anunța imediat un medic sau spitalul de urgență.  Dacă insecticidul ajunge pe piele, spălați cu multă apă și săpun sau, dacă este disponibil, cu polietilenglicol 400 și clătiți apoi cu apă. Apa caldă poate crește în mod subiectiv senzația de iritare/parestezia. Acesta nu este un semn de intoxicație sistemică. În cazul pielii iritate, aplicați uleiuri sau loțiuni cu vitamina E. Dacă simptomele persistă, se va chema un medic. În caz de contact cu ochii, se va clăti imediat și din abundență cu apă, inclusiv sub pleoape, timp de cel puțin 15 minute. Scoateți lentilele de contact, dacă există, după primele 5 minute și continuați să clătiți cu apă. Apa caldă poate crește în mod subiectiv senzația de iritare/parestezia. Acesta nu este un semn de intoxicație sistemică. Aplicați picături pentru calmare, dacă este necesar, aplicați picături anestezice pentru ochi. Se va acorda asistență medicală dacă iritația crește și persistă.  Dacă ajunge în gură, se va clăti gura. NU se va induce stare de vomă. Nu se va lăsa victima nesupraveghiată. Se va anunța imediat un medic sau spitalul de urgență.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here