1.4 C
Vaslui
04-dec.-2022

Se plânge cã politistii i-au confiscat banii!

- Advertisement -

REACTII Efectele secundare ale perchezitiilor fãcute de politistii de frontierã vasluieni în casele unor presupusi colaboratori ai ciobanilor contrabandisti, arestati la finele sãptãmânii trecute, nu au întârziat sã aparã! O femeie în locuinta cãreia anchetatorii au cãutat marfã de contrabandã reclamã cã i-au fost confiscati toti banii, în ciuda faptului cã ea poate dovedi provenienta acestora. Mai mult, femeia se declarã scandalizatã de faptul cã politistii au dat publicitãtii fotocopii fãcute în locuintã, inclusiv asupra unui carnetel unde dânsa sustine cã îsi nota cu minutiozitate chestiuni ce tin de… problemele femeiesti!

CA SÃ VEZI! Se complicã dosarul „ciobanilor contrabandisti”! Perchezitiie fãcute în urmã cu douã zile la cinci persoane suspectate de trafic cu tigãri de contrabandã par a avea… victime colaterale! Cel putin aceasta este convingerea uneia dintre proprietarele locuintelor „cãlcate” de mascati, de unde s-au ridicat 12000 euro, 1505 lei si 17 lei moldovenesti. Simona Silitrã a dus ieri la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi o serie de contracte de vânzare -cumpãrare, cu datã recentã, care i-ar justifica 6000 de euro, dar si un alt contract prin care ar vrea sã probeze cum cã mama sa i-ar fi dat alti 6000 de euro, în urma unei tranzactii imobilizare. Procurorii i-au primit înscrisurile la dosar, însã cererea sa vehementã de a-i fi înapoiati banii, cel putin pe moment, a fost refuzatã.

„Mi-au fãcut public tot carnetul meu, unde îmi notam lucruri…intime”!

RECLAMATIE „Ne-au speriat, când au intrat. Ne-au luat prin surprindere, nici nu stiam ce se întâmplã. Eram acasã eu si cei doi copii. Au început sã caute peste tot, nici nu întelegeam ce vor de la noi. Filmau, pozau… Nu ne întrebau nimic. Au gãsit banii, cei 12000 de euro, si cei 1505 lei, pe care au spus cã îi iau. Degeaba le-am spus cã eu pot dovedi de unde am acesti bani, cu acte, cã nu au vrut sã mã asculte”, sustine Simona. Ea a dus la Parchet douã contracte de vânzare-cumpãrare, care atestã vânzarea, în martie si aprilie 2011, a douã masini (un Wolksvagen si un Opel), în schimbul cãrora primeste 6000 de euro. A mai depus la dosar însã si un alt contract de vânzare cumpãrare a unui teren dintr-o comunã a judetului Iasi (Letcani), 900 mp, pe numele mamei sale, care însã prevede o sumã mult mai micã decât cei 6000 de euro, care mai trebuie justificati. „Noi putem dovedi cu martori, cã mama mea a vândut un teren în judetul Iasi, pe care a luat 10.000 de euro, din care mi-e mi-a dat 6000, iar restul fratilor mei. Am acte, am depus totul. Eu nu înteleg cum poti intra în casa unui om sã îi iei banii?! Muncim cinstit, aveam o spãlãtorie, o ciupercãrie, avem si noi un ban în casã, nu?! M-au lãsat fãrã un leu, acum de sãrbãtori. Plus cã mi-au luat toti banii si nu mai am cu ce plãti rata la bancã. Sunt deja în întârziere 2 luni. Dar ceea ce ne-a deranjat foarte tare este cã au fãcut poze prin casã, chiar la carnetelul meu personal, unde îmi scriam si eu, ca femeia (cã era perioada când vroiam sã mai fac un copil) niste lucruri si l-au dat la presã”, s-a revoltat huseanca.

„Perchezitiile au fost fãcute în baza unor mandate si în temeiul legii”

OFICIAL De partea cealaltã, politistii de frontierã sunt convinsi cã si-au fãcut treaba, cu respectarea tuturor procedurilor legale. Asupra sotului Simonei, Vasile Silitrã, politistii au avut indicii cã ar avea legãturi cu ciobanii arestati preventiv pentru contrabandã, motiv pentru care s-a trecut la efectuarea perchezitiilor domiciliare. Abia ajuns pe masa procurorilor huseni, dosarul este la începutul cercetãrilor. „Se fac toate cercetãrile necesare. Dacã persoanele implicate în caz au probe în apãrarea lor, toate vor fi analizate si luate în consideratie. Perchezitiile au fost fãcute în baza unor mandate si în temeiul legii”, au dat asigurãri anchetatorii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.