Se reduc drastic salariile „nesimțite” de la Reiser! Consilierii PSD puși la grea încercare!

TĂIERI… Am trăit să o vedem și pe asta! Consilierii bârlădeni vor avea pe 26 februarie o ședință a CLM furtunoasă! Vor trebui să arate cât de mult le pasă de bugetul local, jumulit ani mulți de către una din firmele la care CLM este unic acționar. Vor trebui să analizeze și să aprobe proiectul privind aprobarea personalului, a organigramei și statului de funcții cu salarizarea pentru angajații Societății Lucrări Drumuri și Poduri „REISER” SA Bârlad. Proiectul prevede salarii destul de decente, însă mult mai mici decât și-au votat salariații acestei societăți de drumuri a Bârladului, fără a înștiința acționariatul adică CLM! Scandalurile legate de această societate au început în 2020, când „buba” s-a spart și au ieșit la iveală ce salarii nesimțite aveau cei de la Reiser- ștabii, și ce salarii „măricele și nu prea” aveau muncitorii! Acum să vedem ce vor face cei din PSD!

Prin proiectul de hotărâre, în baza memoriului înregistrat la Consiliul Local Municipal Bârlad din 19 februarie, se solicită aprobarea numărului de personal, a organigramei și statului de funcții cu salarizare pentru Societatea de Lucrări Drumuri și Poduri „Reiser” SA Bârlad, respectiv cu 61 de posturi, din care 1 post director, 6 posturi TESA – studii superioare de lungă durată, 4 posturi tehnic producție – studii superioare de scurtă durată și 50 posturi muncitori, în vederea reorganizării societății, în scopul eficientizării acesteia și în realizarea unor investiții în ultilaje performante și reducerea costurilor de funcționare.

Iată ce solicită în adresă conducerea Reiser Ldp

„Proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei și a statului de funcții cu salarizare al personalului din cadrul societății LDP REISER SA Bârlad este inițiat la solicitarea AGA din dată 22-iunie 2020.

Astfel organigrama și statul de funcțiuni cu salarizare s-a modificat conform anexelor. Organigrama are un nr de 61 de posturi din care 1 post de Director, 6 posturi TESA – studii superioare, 4 posturi tehnic producție – studii superioare scurtă durată și 50 posturi – muncitori.

Având în vedere cele prezentate, propunem reorganizarea societății LDP REISER SA Bârlad în scopul eficientizării activității prin realizarea unor investiții în utilaje performanțe și reducerea costurilor de funcționare prin modificarea organigramei și a statului de funcții cu salarizare așa cum sunt prezentate în anexe. Având în vedere considerentele mai sus prezentate, solicităm inițierea unui proiect de hotărâre în formă prezentată.”, precizează directorul SC Reser Ldp, Daniel Buzamăt.

Ce salarii aveau cei de la Reiser…

Din contrele dintre PSD și PNL, din ședințele „electorale” de anul trecut, începând din luna martie, a reieșit că Adriana Ursu, fosta manageră a SC Reiser, avea salariu mai mare decât al primarului. A mai reieșit și că cel mai mic salariu net din această societate a fost pe 2019 de 4200 de lei, iar cel mai mare (al Adrianei Ursu) de peste 14 000 de lei. Tot net. De altfel, scandalul a fost super mediatizat în paginile cotidianului nostru. Nu s-au făcut publice nici organigrama și nici ce salarii aveau cei de la Reiser, pe motiv de „confidențialitate”, deși s-a cerut oficial acest lucru de către consilierii locali PNL – care făceau parte din AGA!!

Ce salarii vor avea…

În ședința de pe 26 februarie, consilierii au în față organigrama și statul de funcții cu salarizarea de încadrare, pe care v-o prezentăm aici:

Director 11 500 lei (brut)

Inspector resurse umane 3500-4000 lei

Economist (2 posturi) 3500-4000 lei

Responsabil stație mixturi asfaltice 4000 – 4500 lei

Muncitori necalificați stație mixturi asfaltice (4) 3000 – 3500 lei

Responsabil echipe sector lucrări infrastructură 4500 – 5000 lei

Muncitori calificați + necalificați infrastructură (38) 3000 – 3800 lei

Responsabil auto 4000-4500 lei

Mecanic utilaje (4) 3000-3500 lei

Conducător auto (4) 3000 – 3500 lei

La salariul de încadrare se vor adăuga sporurile specifice fiecărui loc de muncă la timpul efectiv lucrat. Organigrama este următoare: 61 de salariați în total, dintre care TESA – 7 posturi, personal tehnico productiv – 2 posturi, personal tehnico economic – 2 posturi și 50 de muncitori. Față de salariile „nesimțite” de până acum, acestea s-au redus cu 25% pentru personalul TESA și cu maxim 5% pentru muncitori. Totodată, s-a luat decizia în CA al SC Reiser ca pe perioada rece, când nu se poate lucra la infrastructură, inclusiv luna martie, personalul TESA să lucreze 4 zile din 5 – conform Codului Muncii în vigoare.

CITIȚI ȘI: https://www.vremeanoua.ro/disputa-apriga-pe-sc-reiser-closca-cu-puii-de-aur-de-la-clm-barlad-foto-video/

https://www.vremeanoua.ro/%E2%80%9Epusculita-psd-in-pericol-de-desfiintare-noua-consilieri-locali-cer-dizolvarea-sc-reiser-ldp-barlad/
2 COMENTARII

  1. FOARTE BINE CA SE FACE ORDINE LA REISER ! Aceasta firma, cu activitate incerta, avea doar preocupari obscure. Nu puteai apela la serviciile ei chiar daca plateai contravaloarea lucrarilor.

  2. Poate vor analiza si modul cum factureaza Aquavas consumul de apa !
    Luna de luna avem pierderi de 3-4 mc pe fiecare apartament si nu putem face nimic deoarece au legi si hotarari de CL prin care pot factura pierderi!
    Consumi 6 mc platesti 9 mc !

LĂSAȚI UN MESAJ