spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Se reia vaccinarea bebelusilor!

- Advertisement -

LA VACCIN Medicii de familie din judetul Vaslui încep de astãzi vaccinarea bebelusilor de 2, 4 respectiv 6 luni cu Pentaxim, un vaccin complex care se administreazã în vederea imunizãrii împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive si poliomielitei.

Directia de Sãnãtate Publicã anuntã pãrintii care nu si-au vaccinat bebelusii cã o pot face la medicii de familie. La Vaslui, peste 6.500 de bebelsi trebuie sã primeascã acest vaccin, însã DSP a primit, sãptãmâna trecutã, din partea Ministerului doar 4.700 de doze de vaccin. “Au venit 4700 de doze de vaccin Pentaxim, cu care vor fi imunizati tot atâtia copii. În cursul acestei sãptãmâni se face repartizarea pe medicii de familie cu necesarul de doze pentru imunizare. În afarã de acest vaccin am mai intrat în posesia a 5000 de doze de vaccin antihepatitic, care va ajunge pentru toti copiii nevaccinati”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui. Timp de câteva luni, vaccinul nu a fost disponibil, ceea ce a fãcut imposibilã imunizarea bebelusilor la data stabilitã. Pãrintii cu dare de mânã au cumpãrat vaccinul din comert, pretul unei doze ridicându-se la suma de aproximativ 200 – 250 de lei. De altfel, farmaciile nu detin un stoc cu acest produs, fiind adus doar la cererea clientului, tinând cont de pretul ridicat pe care îl are. Potrivit conducerii DSP, dozele de vaccin vor fi distribuite medicilor de familie, în regim de urgentã, începând de luni, 6 septembrie 2010. Vaccinul va fi împãrtit, în baza catagrafiilor întocmite cuprinzând copiii din loturile de bazã si restantieri din lunile anterioare.

Au venit si anticonceptionalele!

Pacientii Cabinetului de planificare familialã din cadrul Ambulatoriului de Specialitate Vaslui au motive de bucurie. Dupã ce mai bine de trei luni, Ministerul Sãnãtãtii nu a livrat niciun produs anticonceptional, DSP Vaslui a intrat în sfârsit în posesia unui nou lot de prezervative si anticonceptionale.” Am primit o parte din anticonceptionale si prezervative, pe care DSP le distribuie gratuit. Cei care doresc aceste produse se pot adresa Cabinetului de Planificare familialã sau medicilor de familie” ,a mai adãugat Mihaela Vlada.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.