Se strica afacerea cu contrabanda de tigari la Husi

CONTRABANDÃ Agitatie printre “afaceristii” cu tigãri de contrabandã din Husi! Ultimele actiuni ale oamenilor legii i-au cam… rãvãsit, cu atât mai mult cu cât solicitarile tot mai dese ale procurorilor adresate magistratilor huseni în ceea ce priveste aprobarea de perchezitii si interceptãri audio/video, sunt semne clare cã anchetatorii le vizeazã îndeaproape actvitatea. Vineri, 3 septembrie, contrabandistii prinsi de DIICOT în luna mai, între care se aflã si un fost politist de frontierã, Ovidiu Gusel, nu au scãpat de arestul preventiv, instanta dovedindu-se de neîndulecat în cazul lor.

CONTEXT Dupã o perioadã destul de lungã în care nu au prea fost deranjati, afaceristi cu tigãri de contrafandã de la Husi se simt încoltiti de oamenilor legii. Numai de la începutul anului, procurorii au avut 10 cereri privind interceptãri si înregistrãri audio-video (art. 91 ind.1 si urmãtoarele C.p.p.) formulate cãtre judecãtori. Succesul DIICOT-ului, dar si al IJPF Vaslui din luna mai, când au anihilat un grup de contrabandisti, condusi, culmea, chiar de un politist de frontierã, Ovidiu Gusel, i-a… pus pe gânduri pe ceilalti localnici antrenati în afaceri ilicite cu tigãri aduse din Republica Moldova, care nu mai fac vânzare „la vedere” prin piata Husului.

Trebuie sã rãmânã în arest preventiv!

DUPÃ GRATII! Vineri, 3 septembrie, a avut loc un nou termen de judecatã în cazul grupului format din fostul politist de frontierã, Ovidiu Gusel si amicii sãi, Ionut Lucian Stan, Râscanu Paul Dan, Axinte Cristi Bogdan. Instanta a constatat îmcã odatã legalitatea si temeinicia mãsurii arestãrii preventive a inculpatilor si a respins ca neîntemeiatã cererea de eliberare sub control judiciar a lui Ionut Lucian Stan. „Judecãtorul a înteles cã ei, în libertate, ar putea influenta ancheta si, mai apoi, procesul de judecatã. Pot avea o influentã asupra martorilor, mai ales cã un dosar de contrabandã este unul extrem de sensibil, care are nevoie de un probatoriu bine pus la punct. Cu atât mai mult cu cât, pânã la nivel national, vorbim despre actiuni ample de combatere a contrabandei, a evaziunii fiscale, iar ei trebuie sã rãmânã în arest preventiv, pentru a descuraja asemenea practici ilegale”, au explicat avocati.

Prinsi când încercau sã introducã în România câteva mii de pachete de tigãri!

AREST Solidari cu amicii lor aflati dupã gratii, vineri, la Judecãtorie s-au adunat aproape toti cei din… breasla „afaceristi” cu tigãri ilegale din Husi, în semn de sustinere. Zadarnic au încercat sã le tinã partea, pentru cã instanta nu a fost impresionatã de prezenta lor. „Sunt nevinovati, dom’le. Li s-a pus la cale o capcanã si ei au cãzut în ea. Procurorii vor sã îsi facã norma si îi prind pe cei mici. Nu meritã bãietii acestia sã stea în închisoare, pentru douã, trei pachete de tigãri. Ce-au fãcut. Au dat în cap? Nu. Asa sã spuneti acolo, cã dacã altii furã statul cu miliardele, nu mai pãtesc nimic. Uite de asta nu e corect în România”, s-au supãrat sustinãtorii arestatilor. De reamintit cã în luna mai a anului curent, politistii de frontierã, împreunã cu procurorii de la DIICOT, au reusit sã îi prindã pe Gusel, Stan, Râscanu si Axinte, în timp ce încercau sã intruducã în România câteva mii de pachete de tigãri. Probele strânse la dosar au fost suficiente cât sã convingã magistratii ca acestia meritã arestul preventiv.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ