spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
26-sept.-2023

Searã de carte ilustratã, cu cea mai tânãrã autoare din România: Delia Calancia

- Advertisement -

INVITATIE… Ziua Internationalã a Cãrtii pentru Copii si Tineret va fi sãrbãtoritã marti, 2 aprilie, printr-o searã de carte ilustratã. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Judeteanã “Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui, la ora 17:30, si va avea o invitatã specialã: Delia Calancia, autoarea cãrtii “O zi din viata Deliei”.

Pentru cei care nu o cunosc, Delia este cea mai tânãrã autoare din România. Învatã în clasa a V-a la Scoala “Stefan cel Mare” si este pasionatã de desen, povesti, lecturã si scris. Desenez de când mã stiu si creez povesti în jurul desenelor mele, asa cã în momentul în care a venit propunerea din parte Editurii Humanitas, “O zi din viata Deliei” a apãrut în mod firesc. “O zi din viata Deliei” este despre aventurile Deliei si ale prietenului sãu întelept Melcovici, despre ursii de plus Berend si Vincent, despre prietenii ei scriitori si traducãtori (Adina Popescu, Florin Bican, Ioana Bot, Ciprian Mãcesaru, Ioana Nicolaie, T.O. Bobe, Gheorghe Florescu, Vali Florescu), muzeele de artã pe care le-a vizitat în Olanda, jucãriile sale de plus, muzica preferatã, tricouri cu David Bowie, înghetatã, vise si ilustratii în desene sau cuvinte, despre Van Gogh, Vermeer si Botero, despre cãrti, multe cãrti care apar în cartea mea”, povestea Delia anul trecut, în cadrul unui interviu acordat ziarului Vremea nouã.

Delia Calancia: “Cu scriitorul ceh Tomáš Zmeškal a rãmas stabilit sã mã reîntâlnesc când voi ajunge la Praga”

Tot anul trecut, Delia a participat la FILIT, un important festival la care iau parte scriitori din toatã lumea. “A fost o experientã extraordinarã sã particip la FILIT 2018 si sã fiu cel mai tânãr autor invitat. Pentru mine au fost cinci zile pline de evenimente, în care m-am întâlnit cu cititorii, am oferit desenografe si am dat interviuri, inclusiv unor jurnalisti din Germania si Japonia. Pe unii scriitori prezenti la festival, cum e Alex Tocilescu, îi cunosteam dinainte si a fost o mare bucurie sã îi revãd. Pe multi altii i-am cunoscut acolo, inclusiv scriitori veniti din strãinãtate. Cu scriitorul ceh Tomáš Zmeškal a rãmas stabilit sã mã reîntâlnesc când voi ajunge la Praga. M-am împrietenit la FILIT cu scriitori, jurnalisti, traducãtori, cititori si librari”, a povestit Delia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.