Sectia unde Vasile Pavãl nu a reusit sã-l învingã pe Tudor Polak

CONCLUZII… Alegerile electorale locale de duminicã au schimbat harta partidelor politice în multe judete din România. Autoritatea Electoralã Permanentã a transmis deja rezultatele finale pentru multe judete în ceea ce priveste primãriile sau presedintiile consiliilor judetene sau locale. În municipiul Vaslui, actualul edil, Vasile Pavãl, a iesit învingãtor, câstigând bãtãlia în aproape toate sectiile de votare. Mai putin în sectia nr. 20, de la Gradinita nr. 5, unde voturile vasluienilor au stabilit remizã între Pavãl si Polak, ambii cu un procent de 30%. Analizând vârsta celor 18.905 de vasluieni care duminicã au iesit la vot, se constatã cã Vasile Pavãl a fost febletea femeilor trecute de 45 de ani, în timp ce tineretul pânã în 24 de ani nici nu a vrut sã audã de alegeri. Dacã era adunat într-un loc, abia umplea Sala Sporturilor.

Pe lângã numãrul voturilor, Autoritatea Electoralã Permanentã (AEP) a publicat pe propriul site o statisticã a vârstei si sexelor votantilor. Astfel, aflãm cã în municipiul Vaslui femeile au iesit la vot într-un numãr mai mare. Din cei 18.905 votanti, 9767 au fost de sex feminin si 9138 de sex masculin. Pe categoriile de vârstã, cea mai mare prezentã s-a consemnat în rândul femeilor cu vârsta cuprinsã între 45 si 64 de ani (4300 de votante). La aceeasi categorie de vârstã, 3826 de bãrbati si-au exprimat optiunea pentru a-si alege reprezentantii în administratia localã. A doua categorie cea mai activã duminicã o reprezintã seniorii trecuti de 65 de ani. 2017 femei si 1899 de bãrbati aflati la vârsta a treia au iesit din case pentru a vota. Tineretul, în schimb, a spus “pas” acestor alegeri. Potrivit datelor furnizate de AEP, doar 735 de bãrbati si 622 de femei cu vârsta cuprinsã între 18 si 24 de ani si-au exercitat dreptul de vot, urmati îndeaproape de cei cu vârsta cuprinsã între 25 si 34 de ani (942 bãrbati si 1025 femei). Vasluienii cu vârsta cuprinsã între 35 si 44 de ani au înteles mai bine importanta acestor alegeri si au iesit la vot într-un numãr mai mare, 1736 bãrbati si 1713 femei. Uitându-ne pe cifrele de mai sus, se observã cã doar votul femeilor cu vârsta peste 45 de ani a avut aceeasi “greutate” cu cel al tinerilor de ambele sexe, cu vârsta pânã în 45 de ani.

Surpriza de la grãdinita nr. 5  

Mai trebuie spus cã din cele 78 de sectii de votare, câte a avut municipiul Vaslui, primarul Vasile Pavãl a iesit învingãtor în 77 dintre ele. În unele dintre ele cu procente record, cum ar fi sectia nr. 62 din Bahnari, unde Pavãl a luat 86% din voturi. Aici, din cei 122 de vasluieni prezenti la urne, 99 au votat cu actualul edil. Si votantii de pe strada Dr. Victor Babes din Cartier au fost foarte multumiti de Vasile Pavãl, acesta fiind votat de 70% dintre cei prezenti la urne.În tot acest taifun social-democrat care a mãturat tot în calea lui, o singurã sectie face notã discordantã, cea de la grãdinita numãrul 5 de pe strada Avântului, unde din cei 10 votanti prezenti la urne, trei au votat cu Pavãl, trei cu Polak, doi cu Tãbãcaru Eugen, candidatul PMP, unul cu Pintilie Ciprian de la Pro-România si unul cu Radu Sorin, candidatul ALDE. Este singura sectie din oras unde edilul Vasile Pavãl nu a reusit sã câstige în fata contracandidatilor sãi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ