POLITICĂ MUIEREASCĂ… Când vorbea de „muieri”, George Simion uitase, probabil, că are o „muiere” parteneră în planul divin al lui Călin Georgescu. Doamna în cauză trece prin chinuri politice de neimaginat, în aceste zile, în care majoritatea parlamentarilor o părăsesc… și pe ea și partidul! Trebuie să fi fost destul de greu pentru Anamaria Gavrilă să înghită pierderea a 11 parlamentari din zestrea oricum slăbuță. Interesant este că unul din primii care i-au spus „Adio!” este vasluianul Andrei Teslariu, recrutat recent de PNL!
POT ȘI SINGURĂ!… „Cei care au fugit nu ne-au trădat pe noi. I-au trădat pe românii care au avut încredere în ei (…) Acești oameni nu au fost niciodată ai noștri. N-au fost nici ai suveranismului, nici ai idealurilor pentru care milioane de români au stat la coadă să voteze. Au fost ai intereselor personale, ai calculelor cinice, ai funcțiilor și ai confortului. Au jucat teatru cât timp le-a fost convenabil, iar acum, când lupta devine grea, își dau jos masca și își arată adevărata față: cea a oportunismului și a lașității”, a declarat, ieri, cu năduf „muieresc”, Anamaria Gavrilă.
Încă 11 parlamentari i-au spus pa!
DE CE FUGIM?… 11 parlamentari POT au părăsit ieri partidulul condus de Anamaria Gavrilă, copartenera lui George Simion în cursa pentru prezidențiale, care doar miercuri a pierdut șase deputați, prin anunțarea demisiei în plen (Dumitrița Albu, Lucian Andrușcă, Andrei Csillag, Gheorghe Pâclișan, Aurora Simu și Călin Groza) și a altor cinci senatori (Ștefan Borțun, Liviu Fodoca, Robert Ghiță, Sorin Robe și Paul Ciprian Pintea) . În aceste condiții, grupul parlamentar POT din Senat deja s-a desființat, iar cel din Camera Deputaților mai are foarte puțin. În ansamblu, Anamaria Gavrilă riscă să rămână fără reprezentanți în parlament și cu partidul în pragul desființării!
Andrei Teslariu, unul dintre primii demisionari
MOTIVAȚIE… „Intrarea mea în politică a avut drept scop implicarea în promovarea unui partid conservator moderat (cum nu avem momentan în România și care ar fi putut coagula minim 20-30% din electorat), un partid în care să pot coopta cât mai mulți oameni din zona de antreprenoriat sau din alte categorii profesionale, din Vaslui și din țară, și alături de care să vin cu idei și propuneri care să fie discutate și implementate la nivel local și național.
Din păcate, alegerea apropierii de Călin Georgescu a însemnat o poziționare deloc moderată în zona conservatoare și i-a îndepărtat treptat pe toți cei care mi se alăturaseră (chiar și numai în discuții și idei pentru că public au preferat sa rămână în umbră pentru a nu le fi afectate afacerile), unii imediat, alții după ce au văzut că această asociere se menține și chiar ne-a transformat într-o anexă a lui Georgescu și a discursului său deloc coerent și bazat pe o lipsă acută de logică elementară”, a făcut public vasluianul Andrei Teslariu la momentul demisiei din partid.
e sonata tare doamna ,ca sa nu i zic curva
Mai sonata decât Mucusor ?
Este greu de răspuns. Doamna este sonată pentru că are în doctrina sa pe Dumnezeu. Orice partid politic trebuie să vină cu soluții clare pentru prezent și pentru viitor. Nu te poți ascunde în spatele unor idei vagi precum credința, oricare ar fi această credință, deoarece nimeni nu poate pretinde că știe voia Domnului. De-aia cand cineva nu are răspuns la întrebări existențiale, zice că „așa a vrut Dumnezeu”. Cum ar fi să nu ne asumăm deciziile din politică și sa dăm vina pe Dumnezeu?
Eu cred că din cauza lui Dumnezeu a pierdut Georgescu și Gavrilă și Simion – au introdus o conducere abstractă în planurile de viitor, ori nu poți promite așa ceva.
Așa, tată, te-ai scremut și azi! Oribilul Machitor e neobosit în aberații….
Când în calitate de lider de partid nu te interesează pe cine pui pe listele de candidați și te alegi în Parlament cu videochat-iste, șoferi de tir și persoane casnice, dovedind astfel că ești INCAPABIL să construiești un proiect politic real, iată, acesta este deznodământul!
De altfel, mișcarea aceasta era previzibilă, iar doamna Anamaria Gavrilă trebuia să anticipeze. Miigrația parlamentarilor POT către alte partide nu va fi singulară întrucât este nevoie de voturi care să susțină alegerea noului guvern.
Eu nu sunt de acord cu modul acesta de lucru, deși mulți vor spune că asta e politica și că e normal să fie așa întrucât nu este prima dată. Faptul în sine înseamnă lipsă de asumare!
În cazul partidului POT, cu un lider precum doamna Anamaria Gavrilă, merge zicala aceea: „Peștele de la cap se împute, dar se curăță de la coadă” . Așadar, mă aștept în perioada următoare să o mai facă și alții, poate chiar de la AUR și PSD.
Un lider de partid primește pe orișicine, pentru că orice om trebuie să fie primit dacă dorește să creadă în ideile partidului și valorile acestuia. Este lipsit de importanță dacă un om muncește în industria transporturilor, în industria pentru adulți, sau ca îngrijitor de copii. Parlamentul trebuie să fie construit din oameni demni și onești, nu din oameni inteligenți și buni la carte – pentru asta există consilieri, sfătuitori și analiști. Importante pentru parlamentari sunt: demnitatea, integritatea, responsabilitatea, compasiunea și mai ales patriotismul. De aceste calități ducem lipsă acută – degeaba avem profesori și oameni cu diplome – știi bine ce tot fac aceștia de 35 de ani.
Despre mișcarea previzibilă de care vorbești, nimeni nu o poate anticipa. Un om când vrea o funcție se comportă mieros și promite multe. Când însă este cu sacii puși în car, fuge și caută alți saci căci devine lacom. Nu are de unde ști cineva viitorul. Un om poate doar să spere la mai bine, să aleagă ce i se pare bun acum, sau să voteze acum; dar viitorul rămâne întotdeauna o enigmă. Din păcate trădarea datează din cele mai vechi timpuri, încă din vremea lui Cezar trădat de prietenul său apropiat, dar la început nu are nimeni de unde ști că cineva va trăda (altfel nu s-ar mai vorbi despre trădare).
Trădarea în politică nu este normală, dar a devenit normală în decursul timpului pentru că noi (poporul) o acceptăm și – mai grav – încercăm să o justificăm dându-i crezare. Atât timp cât un al doilea partid primește un trădător plecat de la primul partid, înseamnă că cel de-al doilea partid s-a compromis și nu mai are demnitate. Desigur vor veni unii și vor spune ce bun este cutare membru, și ce plus-valoare va aduce, când de fapt sunt doar interese personale, sau doar interese de a obține ceva din partea ambelor părți implicate în tratative, ignorând complet interesul țării sau al muncitorului obișnuit pe termen lung.
Vă cam grăbiți să judecați poate liderul unui partid (POT în acest caz). La ultimele alegeri Anamaria Gavrilă a făcut un gest frumos, a renunțat la a candida ea pe funcția de președinte, deși fusese acceptată. Mulți nu ar fi făcut aceasta, preferând să se compromită prin înțelegeri ascunse și promisiuni. Putem să o judecăm pentru naivitate în ceea ce privește viitorul parlamentarilor din partidul său, dar nu cred că aceasta reprezintă un cap împuțit. Poate că problema este la noi, cetățenii cu drept de vot, căci noi acceptăm, votăm și argumentăm scursurile cu diplome ce migrează de la un partid la altul în scop personal.
Stimate domnule Mihai,
În politică prefer să am lângă mine oameni demni și onești, dar inteligenți și cu carte.
Dacă un om muncește în industria transporturilor, în industria pentru adulți, sau ca îngrijitor de copii, atunci este bine sa rămână acolo, în acel domeniu de activitate, dar SĂ IASĂ LA VOT in mod corect informat. Ca lider de partid politic am datoria să trimit în Parlamentul României oameni capabili sa judece legi, ori doar demnitatea și onestitatea nu sunt suficiente pentru acest deziderat.
Da, trădarea nu poate fi anticipată, dar atunci când este identificată trebuie ASPRU sancționată, nicidecum justificată sau tolerată în vreun fel. La cum puneți problema, se pare, sunteți dispus să o tolerați, iar doamna Anamaria Gavrilă, se pare, nu este departe de modul acesta de gândire.
Nu sunt dispus a tolera trădarea. Ați înțeles greșit punctul meu de vedere. Condamn trădarea, totuși poporul s-a obișnuit cu ea și acceptă tacit argumentele puse îinainte pentru a spăla personajul vinovat.
Despre muncitorii din parlament, consider că greșiți grav. Oamenii inteligenți nu trebuie să stea în parlament, ci trebuie să ajute cu sfaturi pe cei din parlament, adică să-i consilieze. Din păcate oamenii „pro;ti” se aruncă la înaintare, pentru că nu au frică, au încredere în sine, și au putere de convingere, considerând că pot face multe și ușor.
Cei care sunt deștepți sunt cumpătați, se gândesc la dinamica și implicațiile unor responsabilități de amploare, se gândesc că nu au cum să facă pe toți cetățenii fericiți, se gândesc la greaua responsabilitate ce va atârna pe umerii lor, se gândesc cu multe mutări înainte privind o simplă decizie.
De aceea consider că cele mai importante calități ale unui bun conducător nu țin de școală, ci de educație (onestitate, responsabilitate, demnitate, integritate, patriotism), deoarece pentru sfaturi și consiliere sunt alții care au făcut studiu de specialitate în acest sens și pot sfătui (fiecare specialist în domeniul său); coducătorul doar apelând la sfaturile și diversele puncte de vedere ale celor din domeniul ori specializarea necesară la necesitatea legii respective, cu scopul de a lua decizia cea bună și potrivită pentru toți din țară (nu doar buzunarului său sau al familiei sale).
Domnule Mihai, clar, avem o percepție și o înțelegere diferită diferită asupra acestor teme, ceea ce este normal.
Dacă au consider că vreau parlamentari demni și onești, dar inteligenți și cu carte, dumneavoastră vă mulțumiți doar cu parlamentari „muncitori, onesti, responsabili, demn, integri, patrioți”, iar „deștepții” să-i consilieze. Din punctul dvs de vedere „deștepții” ar fi ineficienți pentru că gândesc prea mult. Ori nu asta e menirea Parlamentului? Să gândească și să facă legi bune?
De asemenea, în ecuația acceptată de dvs eu nu văd EFICIENȚA FINANCIARĂ a statului. De parcă nu este de ajuns că avem peste 500 de parlamentari, deși românii au cerut prin referendum 300! Le mai dăm și consilieri? Nu vedeți că au ajuns să râdă unii de alții, acuzându-se chiar că și-au adus amantele și amanții cu ei în Parlament?
ÎNCHEI dialogul cu dumneavoastră cu următoarele:
Cele mai importante calități ale unui bun conducător țin OBLIGATORIU de ȘCOALĂ. Școala EDUCĂ și prin școală se formează LIDERI. Nu te naști EDUCAT!
Școala nu mai educă de mult, ea nu mai formează caractere de câțiva ani buni, ci se limitează doar la învățat căci așa e legea. Copiii au drepturi, nu mai au și obligații. Succes domnule Ovidiu în a visa oameni perfecți în parlament. Somn ușor.
Nu are nici o legătură cu doamna sau domnul……Ăștia sunt așa zișii politicieni borfași ai noștri care se mută de la un partid la altul după ciolan și putere. Nu ar trebui votați în veci pentru că sunt precum curvarii
Mulți politicieni ai României sunt precum o damă perversă: merg întotdeauna după bani, neținând cont de promisiunile făcute, ori de alianțele semnate, ori de principiile ideologice pe care le conturează despre imaginea în care ar trebui să arate România. Politicienii români (nu toți, dar marea lor majoritate) sunt lipsiți de coloană vertebrală și merg după cum bate vântul din exteriorul țării, sau după cum curg banii pentru propriul profit, sau după cum se poate așeza familia în locuri de muncă stabile unde să stea degeaba.
Din aceste motive, România mereu va fi coruptă printr-o conducere din exterior; după cum boierii din trecut erau conduși spre trădarea propriei țări (ori trădarea propriului domnitor dacă acesta dădea semne de demnitate) totul spre interesul unor unor puteri străine care plăteau bine.