1.4 C
Vaslui
05-dec.-2022

Sentintã pentru „Jackson-pistolarul”: 2 ani si 10 luni de închisoare, desi a condus beat, a accidentat un jandarm si a fugit!

- Advertisement -

CONDAMNARE… Individul de 34 de ani din Husi, care anul trecut a provocat mai multe scandaluri în oras, ba trãgând cu pistolul într-o benzinãrie si bãgând spaima în oameni, ba conducând beat si accidentând un pieton, fugind mai apoi de la fata locului, a fost condamnat de Judecãtoria Husi pentru una din faptele comise. Este vorba despre accidentarea unui jandarm, în octombrie anul trecut. Dan Paul Rãscanu, zis „Jackson”, circula beat la volanul masinii sale, a lovit pietonul, dupã care a fugit de la fata locului. A revenit apoi pe jos, ca sã tragã cu urechea la cercetãrile politistilor si sã vadã dacã oamenii legii sunt pe urmele sale. Pentru acest circ, a primit o condamnare cu executare, de 2 ani si 10 luni. Necazul este cã, între timp, în loc sã îsi cearã iertare de la victimã, „Jackson” a început sã îl ameninte pe jandarm si astfel s-a mai ales cu un nou dosar penal pentru „amenintare”.

Instanta Judecãtoriei Husi l-a condamnat pe Dan Paul Rãscanu la o pedeapsã de 2 ani si 10 luni de închisoare cu executare, pentru cele trei infractiuni comise dintr-un foc: conducere în stare de ebrietare, pãrãsirea locului accidentului si vãtãmare corporalã din culpã. Unii ar spune cã instanta a fost blândã cu acesta, însã avocatii sustin cã judecãtorul a dat o sentintã corectã. „Într-adevãr, persoana condamnatã este una cu un oarecare istoric local privind diverse infractiuni si, pe acest fond, asteptarea comunitãtii este ca instanta sã fie cu atât mai vehementã. Numai cã judecãtorul trebuie sã meargã pe probele din dosar si nu sã facã justitie pentru stricta satisfactie a celor care, poate pe bunã dreptate, îl stiu pe acest localnic o persoanã care face adesea probleme. De exemplu, ar fi primit o condamnare mai mare, dar victima, din fericire, nu a fost vãtãmatã grav, documentele medicale fiind cele care au stabilit acest lucru. 2 ani si 10 luni de închisoare este o pedeapsã privativã de libertate care, dacã ar fi înteleasã în rostul ei firesc, l-ar corecta pe acest individ si l-ar aduce la buna-cuviintã. Dar acest lucru este o tintã idealã, mai greu de realizat”, au explicat avocatii. Rãscanu, aflat la momentul pronuntãrii sentintei, în arest la domiciliu, a si declarat Apel la hotãrârea de fond, semn cã lui, din contrã, pedepasa i s-a pãrut… cam mare, mai ales cã a fost obligat, pe lângã închisoarea cu executare, sã achite si 2.800 de lei cheltuieli judiciare cãtre stat.

Victima, si accidentatã, si amenintatã!

Victima din acest dosar este un jandarm, spun avocatii. Omul a avut ghinionul sã se nimereascã în proximitatea parcului Rodina din municipiul Husi, în dimineata zilei de 8 octombrie 2021, când Rãscanu circula beat la volan si nu mai vedea bine pietonii. Dupã ce s-a pornit procesul pentru „vãtãmare corporalã din culpã”, se pare cã cel acuzat, în loc sã îsi cearã iertare de la victimã si sã încerce o împãcare, s-a apucat sã ameninte omul pe care l-a accidentat. „Este, într-adevãr, pe rol un dosar de „amenintare”, cu aceiasi protagonisti”, au confirmat avocatii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Domnișoară Alina Darie ne puteți spune și noua cetățenilor din acest oraș ce Calibru avea acel pistol cu care sa tras??? Și Dacă Jandarmul a „VRUT SA TREACĂ” ” PE PARTEA CEALALTĂ A STRĂZII PRINTR UN LOC PERMIS??? POATE CA DACĂ TRECEA ȘI EL CA TOT OMUL CIVILIZAT PE TRECEREA DE PIETONI CARE SE AFLA LA. CEL MULT 15 METRI NU CRED CA SE MAI ÎNTÂMPLĂ NIMIC ȘI ȘTIȚI DESTUL. DE BINE CA ESTE O MARE VRĂJEALĂ CU ACEST LUCRU CA A VRUT SA TREACĂ DAR FIECARE TRĂIEȘTE DUPĂ BUGET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.