spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Serviciul de Ambulanță Județean, după ce a fost executat silit: “atitudinea medicului este una voit șicanatoare și neloială”

spot_imgspot_img
- Advertisement -
REPLICĂ… Conducerea SAJ Vaslui susține că suma i-a fost deja restituită medicului, încă din luna octombrie 2022, dar cu toate acestea, s-a adresat unui executor judecătoresc pentru demararea executării silite a unei obligații deja stinse

PUNCT DE VEDERE… Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui a reacționat în urma articolului despre cum a fost executat silit pentru câteva sute de lei. Managerul SAJ a explicat în cadrul unui punct de vedere transmis ziarului Vremea Nouă că atitudinea medicului este “una voit șicanatoare” și “neloială”, pentru că suma de bani în cauză i-a fost restituită încă din luna octombrie 2022, însă, cu toate acestea, a demarat procedurile de executare silită. “Titlul articolului, anume „Situație incredibilă în Vaslui: Serviciul de Ambulanță Județean, executat silit pentru câteva sute de lei”, oglindește cum nu se poate mai bine – chiar dacă semnatarul articolului nu a avut la dispoziție toate datele – starea de fapt subsumată existenței hotărârii judecătorești care ne obliga la restituirea către angajata Cireș Rodica a sumei reținute în baza dispoziției nr. 36/15.03.2021 de sancționare disciplinară a sa cu reducerea cu 5% a salariului său de bază, pentru o lună de zile. În fapt, suma ce se dorește a fi procurată de către angajata dr. Cireș Rodica prin executare silită i-a fost restituită acesteia încă din luna octombrie 2022, dar dânsa, în deplină cunoștință de cauză, după ce la 16.03.2023 a recepționat răspunsul nostru și dovezile restituirii, a înțeles ca la 30.03.2023 să se adreseze unui executor judecătoresc pentru demararea executării silite a unei obligații deja stinse”, a transmis SAJ Vaslui prin managerul general Mihaela Corduneanu.

De asemenea, instituția a descris atitudinea angajatei dr. Cireș Rodica ca fiind “una voit șicanatoare la adresa SAJ Vaslui, obiectivând un comportament neloial față de angajatorul său: începând cu opțiunea pentru demararea executării silite asumată cu deplina conștientizare a deja împosedării sale cu suma la a cărei restituire am fost obligați prin hotărârea judecătorească, continuând cu solicitarea de dobânzi penalizatoare – calculate, și aceastea, la o cotă excesivă – cu toate că astfel de dobânzi nu i-au fost acordate prin hotărârea judecătorească, mergând, mai departe, prin diriguirea executării silite astfel ca, din conturile bancare curente și de trezorerie ale cărui titular este S.A.J. Vaslui, să fie ales pentru înființarea popririi unul destinat alimentării cu sume salarii datorate colegilor săi (dânsa primind salariul prin alimentarea unui cont deschis la o altă entitate bancară) și aceasta pentru vrăjmășirea unui asemenea coleg, eventual vătămat la încasarea salariului, pe de o parte, cu instituția noastră, pe de altă parte”, a transmis managerul general Mihaela Corduneanu. Conducerea SAJ Vaslui a mai spus că “nu comentăm asupra soluției judiciare de constatare a împlinirii termenului de prescripție a dreptului instituției noastre de a aplica sancțiunea diciplinară, de unde a izvorât și obligația noastră de a restitui suma reținută drept sancțiune disciplinară; arătăm doar că această soluție valorifică juridic situația temporizării luării unei decizii după efectuarea cercetării disciplinare urmare intrării, succesiv, a doi dintre membrii comitetului director al S.A.J. Vaslui, în perioada februarie – martie 2021, în incapacitate temporară de muncă, urmare infectării lor cu virusul SARS – CoV-2. Prin urmare, dacă situația mai sus descrisă a lucrat în favoarea angajatei dr. Cireș Rodica, contramăsura declanșării executării silite pentru obținerea unei sume deja încasate nu poate avea la bază decât o pornire vindicativă, de neacceptat în raport cu sistemul elevat de valori pe care se prezumă că îl împărtășește o persoană cu statutul său socio-profesional”, se arată în punctul de vedere transmis de SAJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.