-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

Si-a înjunghiat sotia si a vrut sã moarã, dar a ajuns dupã gratii

- Advertisement -

Bãrbatul de 33 de ani din localitate Rãdeni care, în urmã cu o lunã, si-a înjunghiat sotia însãrcinatã în 7 luni, a fost arestat preventiv. Medicii au stabilit cã omul a avut discernãmânt în momentul comiterii faptei, asa cã riscã sã-si petreacã urmãtorii ani în puscãrie, pentru cã a pus în pericol viata femeii si a copilului nenãscut.

Vasile Murgu a fost arestat preventiv, la finele sãptãmânii trecute. El este acuzat de sãvârsirea infractiunii de tentativã de omor deosebit de grav, dupã ce, pe data de 23 aprilie, si-a înjunghiat nevasta gravidã în 7 luni, în piept si în spate; totul pe fondul unei crize de gelozie. În ziua respectivã, omul s-a oprit la un bar din localitate, unde a auzit vorbindu-se despre un bãrbat mai în vârstã din sat care se iubeste cu o femeie mai tânãrã decât el. La gândul cã si sotia lui ar putea pica în plasa acestuia, s-a dus acasã glont si si-a luat consoarta la pumni. A pus mâna pe un cutit de bucãtãrie si, orbit de gelozie, a înjunghiat-o. A dezbrãcat-o de hainele pline de sânge si le-a pus pe foc, în sobã. Apoi, cuprins de remuscãri, s-a tãiat la gât cu cutitul si a încercat sã se spânzure. Numai cã unul dintre cei doi copii gemeni ai cuplului, un bãietel în vârstã de trei ani, si-a chemat bunica în ajutor. Însotitã de o fiicã, bãtrâna a mers într-un suflet la locuinta celor doi si si-a coborât bãiatul din streang, la timp. Zgomotul a atras mai multi vecini, care au chemat în ajutor un echipaj medical de la Ambulantã. Vasile a profitat de neatentia celor din jur si s-a refugiat într-o camerã unde a încercat, pentru a douã oarã, sã se spânzure. A fost salvat din nou de cãtre mama sa si un vecin. „Cei doi au fost preluati de un echipaj de la Ambulantã si transportati la Spitalul de Urgentã din Vaslui, unde au primit îngrijiri medicale. Suspectul a fost internat, ulterior, în sectia Psihiatrie, unde a fost supus unei expertize prihiatrice. Medicii au stabilit cã bãrbatul a avut discernãmânt în momentul comiterii faptei, asa cã va rãspunde penal”, a declarat Alice Ruja, procuror criminalist.

Vasile Murgu a fost retinut timp de 24 de ore pentru tentativã de omor deosebit de grav. A avut propria variantã în fata anchetatorilor. I-ar fi reprosat nevestei cã nu a fãcut mâncare, moment în care ea a reactionat si i-a spus cã mai bine pleacã sã trãiascã alãturi de un bãrbat mai în vârstã decât asa. Nevasta lui a fost externatã si urmeazã sã nascã peste câteva sãptãmâni. În cursul zilei de vineri, Murgu a fost arestat preventiv.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.