Si-a riscat viata pentru a-si salva prietenii

Un adevarat erou!

EROU… Un tânãr a fost la un pas sã îsi piardã viata dupã ce a sãrit în apã sã îi salveze pe alti doi tovarãsi de scãldat. Chiar dacã nu stia sã înoate, Florin Cepraga de 16 ani a sãrit în baraj cei doi prieteni au fost salvati, dar el nu a mai putut ajunge la mal. Medicii s-au chinuit ore în sir sã îl tinã în viatã pe salvatorul Florin, si în cele din urmã munca le-a fost rãsplãtitã: bãiatul si-a reintrat în simtiri.

Trei tineri din satul Teisoru au mers la barajul Puscasi pentru a se scãlda, ignorând atentionãrile pescarilor de pe malurile lacului, despre faptul cã apa este foarte adâncã si cã valurile fac periculoasã baia. Doi dintre cei trei nu au stat prea mult pe gânduri si au intrat în apã, dar imediat dupã aceasta au si fost atrasi de valuri si purtati în larg. Florin Cepraga, de 16 ani, care venise cu ei, a fost foarte prompt la strigãtele lor, si desi nu stia sã înoate prea bine a sãrit sã îi salveze. S-a chinuit câteva minute pânã a reusit în cele din urmã sã îsi prietenii prietenii p, dar din pãcate, acest lucru l-a fãcut cu ultimele puteri, Florin nemaiputând sã iasã la suprafatã. Primii care au sãrit sã îl scoatã au fost pescarii, dar nici ei nu s-au încumetat sã se arunce în apele învolburate asa cã au chemat ambulanta si pompierii, care au sosit la fata locului dupã aproximativ 20 minute. Scos pe mal, bãiatului i-a fost efetuat masaj cardiac si respiratie artificialã pret de mai bine de jumãtate de orã. Eforturile medicilor de pe ambulantã aveau sã fie rãsplãtite, deoarece activitatea cardiacã a lui Florin a fost restabilitã, bãiatul fiind transportat imediat la Spitalul Judetean de Urgentã, acolo unde a fost tinut sub stricta stricta observatie a medicilor.

“A sãrit sã salveze doi bãieti”

“Noi eram aici, dãdeam la peste când i-am vãzut cã vor sã facã baie. Le-am zis cã asta nu vreme de scãldat, cã e frig si cã sunt valuri, dar ei nu au ascultat. Erau trei bãieti, dintre care doi mai mici. Ãia doi s-au bãgat în apã si au fost luati de val. Cel mai mare a sãrit dupã ei si a reusit sã îi scoatã la mal, dar din pãcate el nu a mai iesit la suprafatã. Un pescar a vrut sã intre sã îl scoatã, dar când a vãzut cã apa e foarte adâncã si cã sunt valuri asa mari, s-a retras, cu toate cã era un bun înotãtor. Salvarea a venit cam în 20 de minute împreunã cu pompierii care l-au scos din apã. Sã dea Dumnezeu sã traiscã, pentru cã a fost curajos si nu meritã sã piarã asa tânãr.”, ne-a declarat un pescar, care a fost martor la întreaga scenã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ