4.4 C
Vaslui
30-nov.-2022

Si-a ucis fratele cu securea

- Advertisement -

CRIMÃ ORIBILÃ LA CODÃESTI

DE LA BÃUTURÃ Cu mintile întunecate de bãuturã, un bãrbat în vârstã de 56 de ani din localitatea Codãesti i-a sfãrâmat capul fratelui sãu cu o secure. Totul, pe fondul consumului excesiv de alcool. Regretã acum cele întâmplate, însã procurorii îl cerceteazã pentru omor, în stare de arest preventiv.

Scandalurile dintre Gheorghe si Costicã Bors se tineau lant, iar bruma de bani pe care o adunau muncind cu ziua o aruncau pe bãuturã. Niciunul dintre ei nu era cãsãtorit si, de ani buni, locuiau împreunã în casa pãrinteascã. De câte ori se îmbãtau, de atâtea ori se luau la bãtaie. Nu de putine ori, vecinii au reusit sã-i despartã cu greu pe cei doi frati, care nici ei nu mai stiau de la ce se ceartã. Vineri seara însã, interventia salvatoare nu a mai venit de nicãieri, iar Gheorghe si-a lovit fratele mai mic cu o secure în cap. O copilã din vecini si-a dat seama cã s-a întâmplat ceva grav si a dat alarma. Când au intrat în casã, rudele au avut un soc: unul dintre bãrbati zãcea într-o baltã de sânge, iar agresorul a ridicat din umeri si a recunoscut senin cã si-a omorât fratele. A fost retinut 24 de ore si, ulterior, prezentat în fata instantei, care a decis arestarea preventivã a acestuia pentru 29 de zile, pentru omor calificat.

„Când erau beti se bãteau ca chiorii, când se trezeau erau cei mai buni frati!”

Vineri seara, linistea locuitorilor din Codãesti a fost tulburatã de vestea cã un bãrbat de 54 de ani s-a stins dupã ce fratele sãu i-a sfãrâmat capul cu o secure. „Noi ne pregãteam sã mergem la o înmormântare, la un vecin. A venit fata acasã si i-a spus sotiei mele cã Ghitã l-a bãtut pe Costicã. A intrat nevasta mea în casã, l-a gãsit pe Costicã pe jos, lovit la cap, plin de sânge, iar Ghitã i-a zis:<<l-am omorât si gata!>>. Oamenii spun cã numai Ghitã era bãut. S-au luat la ceartã, Dzeu stie de ce, iar Costicã a fost omorât. Mã mai duceam pe la ei, îi despãrteam când se luau la bãtaie. De data asta nu am mai trecut. Dacã stiam, mã duceam. Nu îmi vine sã cred! Pur si simplu nu am cuvinte! Când erau beti se bãteau parte în parte, când se trezeau erau cei mai buni frati. Nu te puteai bãga între ei. Uite ce a fãcut fratele acum!?!”, a spus Gheorghitã Damian, cumnatul fratilor Bors. Oamenii se asteptau la asa ceva. „Toatã viata au bãut. Ce câstigau muncind prin sat dãdeau pe bãuturã. Costicã mai venea cu o pâine sau un salam acasã. Ghitã, nu. Când e alcoolul la mijloc, scandalul porneste imediat, fãrã motiv. Asa era la ei. Nu aveau nevoie de motiv sã se batã. Erau ca doi cocosi. Nu au fost însurati. Si pe tatãl lor tot ei l-au bãgat în mormânt cu bãtaia. Pãrintii lor se rãsucesc în groapã acum. Ne-am gândit de multe ori cã se poate ajunge la o tragedie!”, au povestit vecinii. Gheorghe Bors a fost audiat de politisti. Când si-a dat seama ce a fãcut, s-a trezit din betie pe loc. „Sunt un criminal. Mã duc la puscãrie sã mor acolo. Îmi pare rãu de ce am fãcut!”, a spus suspectul. El le-a povestit oamenilor legii cum s-a întâmplat totul. „Pe fondul unui conflict spontan, în locuinta din comuna Codãesti, Bors Gheorghe i-a aplicat fratelui sãu, Bors Constantin, o loviturã cu o secure în zona capului, provocându-i leziuni traumatice grave, fapt ce a condus la decesul imediat. În prezent, efectuãm acte de urmãrire penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de omor calificat, faptã pedepsitã cu închisoarea de la 15 la 25 ani. În functie de concluziile medico-legale, vom lua mãsurile procedurale care se impun. Suspectul si-a recunoscut fapta si spune cã regretã cele întâmplate”, a declarat Vasile Selaru, procuror criminalist.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.