10.2 C
Vaslui
02-apr.-2023

Siminoc, spaima Murgeniului, va sta aproape un deceniu după gratii

- Advertisement -
PEDEASPĂ… Pentru faptele penale de care a fost acuzat în ultimii ani, Ionuț Siminoc a primit mai bine de opt ani închisoare.

CONDAMNAT… Judecat pentru mai multe fapte penale, încă din perioada în care nu împlinise vârsta majoratului, Ionuț Siminoc a primit, zilele trecute, ceea ce merita. Ajuns la vârsta majoratului, acesta a fost trimis după gratii, vinovat fiind de tentativă de omor, conducere fără permis, furt calificat și refuzul de recoltare probe biologice. Pentru toate acestea, instanța a decis condamnarea lui Siminoc la 8 ani, 7 luni și 10 zile de detenție și o pedeapsă complementară de 5 ani de interzicere a unor drepturi. Sentința dată nu a fost definitiă, dar Siminoc s-a gândit târziu să conteste decizia Tribunalului Vaslui, astfel că magistrații Curții de Apel au avut de judecat doar o formalitate.

Cu o “carieră” infracțională bogată, un tânăr din Murgeni, ajuns acum la vârsta majoratului, a ajuns și în spatele gratiilor. Condamnat inițial la reeducare, tânărul a primit în primă instanță ceea ce merita. Magistrații vasluieni au decis să-l trimită după gratii 8 ani, 7 luni și 10 zile după ce l-au găsit vinovat de tentativă de omor, conducere fără permis, furt și refuz de recoltare probe biologice. În plus, Ionuț Siminoc a primit și o pedeapsă complementraă de interzicere a unor drepturi pe o perioadă de 5 ani. Cum decizia nu era definitivă, Siminoc ar fi putut să o conteste la Curtea de Apel Iași. A făcut lucru acesta cu întârziere,  astfel că judecătorii ieșeni au respins, ca tardiv, apelul acestuia. Siminoc și-a început cariera infracțională alături de fiul bulibașei din Murgeni. Cei doi au pus la punct o afacere teribilă cu acte false după ce și-au achiziționat mai multe scule performante și s-au apucat de falsificat inclusiv acte de identitate. De asemenea, la începutul acestui an a furat o mașină și a mers în vizită la prietenul lui din Fălciu. Împreună au vrut să spargă un magazin, dar s-au speriat după ce a pornit alarma. Au ajuns în Rânzești și aici au reușit să spargă un magazin de unde au furat băutură și țigări în valoare de 2.000 de lei. Au plecat, în tromb la Murgeni, dar au oprit cu mașina într-un gard. Au fugit apoi, dar au fost identificați repede de polițiști și au fost arestați.  De asemenea, anul trecut, Siminoc a fost unul dintre protagoniștii luptelor de stradă din Murgeni. La acea vreme, două clanuri s-au încăierat după ce unul dintre membri a fost lovit cu mașina, intenționat. De asemenea, o tânără de 21 de ani a fost rănită după ce bărbatul a intrat în mulțimea rromă adunată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

 1. Comunitatea Siminoc este înspăimântată de grupul infracțional care a terorizat Murgeniul timp de ani de zile

  Într-o lume ideală, comunitățile ar trebui să fie locuri de armonie și înțelegere, dar uneori, un grup de oameni poate transforma un sat liniștit într-un loc plin de frică și neliniște. Acesta este cazul în comunitatea Siminoc din România, unde o bandă infracțională a terorizat Murgeniul timp de ani de zile.

  Grupul de infractori a comis furturi în magazine, a bătut oameni nevinovați și a intimidat instituțiile statului. Cei care trăiesc în comunitate sunt acum înspăimântați și neîncrezători față de cei din jur, deoarece nu știu cine ar putea fi următorul lor victimă.

  După o anchetă îndelungată și riguroasă, autoritățile române au reușit să îi prindă și să îi judece pe membrii grupului. Cu toate acestea, mulți se tem că sentința de 10 ani de închisoare nu este suficient de strictă, deoarece legea din România este blândă și există posibilitatea ca aceștia să iasă din închisoare mai devreme decât ar trebui.

  Comunitatea Siminoc se teme că după eliberarea infractorilor, aceștia vor fi în stare să comită crime și vor încerca să-și continue acțiunile criminale. În ciuda acestor temeri, autoritățile susțin că vor lua măsurile necesare pentru a se asigura că membrii grupului nu reprezintă o amenințare pentru comunitate.

  În timp ce unii oameni încă se tem că grupul de infractori va fi eliberat și va comite noi infracțiuni, alții sunt recunoscători că autoritățile au reușit să îi prindă și să îi trimită la închisoare. Comunitatea Siminoc speră că acest eveniment va servi ca un avertisment pentru cei care ar putea încerca să comită infracțiuni în viitor și că vor fi pedepsiți în consecință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.