18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Simulare de incendiu în centrul Vasluiului (foto)

- Advertisement -

Pompierii vasluieni au intervenit la etajul patru al Hotelului Racova, din centrul municipiului Vaslui, pentru a stinge un incendiu. Din fericire, a fost vorba doar de un exercitiu tactic, si nu de un fapt real, dar chiar si asa aplicatia pompierilor a fost urmãritã cu sufletul la gurã de zeci de vasluieni care nu stiau ce se întâmplã.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” Vaslui a efectuat ieri, începând cu orele 12.00, un exercitiu tactic cu forte si mijloace în teren, cu tema: „Interventia fortelor specializate pentru limitarea si înlãturarea urmãrilor unui incendiu la „Hotelul Racova”, din municipiul Vaslui”. Potrivit scenariului exercitiului, s-a produs un incendiu la etajul IV al hotelului, cu propagare rapidã spre camerele învecinate, incendiu sesizat în faza incipientã de cãtre angajatii hotelului, care au încercat lichidarea acestuia cu mijloacele initiale de stingere. În momentul producerii „incendiului”, în hotel se aflau mai multe persoane, dintre care, datoritã panicii create, douã persoane au fost rãnite, iar alte trei persoane se aflã blocate în încãperile inundate cu fum. Pentru stingerea incendiului au fost directionate trei autospeciale de stingere cu apã si spumã, o autoscarã mecanicã, o ambulantã SMURD si o autospecialã de primã interventie si comandã din cadrul Detasamentului Vaslui. Nestiind cã este vorba de un exercitiu, zeci de vasluieni au asistat cu sufletul la gurã la eforturile pompierilor, multi dintre ei crezând cã este vorba de un fapt real. În acelasi timp, consumatorii aflati pe terasa de la parterul hotelului nici mãcar nu s-au sinchisit cã ar putea fi vorba de o situatie realã, rãmânând în continuare linistiti la mesele lor, cu toate cã pericolul de a fi rãniti, în cazul în care ar fi fost un incendiu real, era destul de mare.

Exercitiu de verificare a capacitãtii de interventie a ISU

Conform comunicatului de presã remis de ISU „Podul Înalt” Vaslui, obiectivele principale ale exercitiului au fost: verificarea capacitãtii de interventie a personalului de pe locul de muncã, perfectionarea deprinderilor personalului din compunerea gãrzii de interventie în vederea îndeplinirii îndatoririlor specifice pentru limitarea si înlãturarea unui astfel de incendiu, cunoasterea caracteristicilor constructive ale obiectivului si a surselor de alimentare cu apã a autospecialelor. Concomitent cu situatia tacticã generalã creatã, scenariul prevedea si alte situatii, respectiv: o persoanã înecatã în barajul Puscasi, un incendiu la turla unei biserici de pe strada Delea din Vaslui si un accident rutier în care a fost implicatã o cisternã ce transporta substante periculoase. Scopul exercitiului a fost atins prin verificarea capacitãtii de actiune în cazul producerii unui astfel de eveniment si care presupune o desfãsurare amplã de forte si mijloace.

Recomandãri în situatii de urgentã

„Recomandãm populatiei care în perioada urmãtoare va pleca în concendiu sã se informeze si sã verifice urmãtoarele aspecte în momentul cazãrii:

– sã studieze planul de evacuare în caz de incendiu, care trebuie sã se gãseascã afisat pe partea interioarã a usilor camerelor de cazare;

– sã identifice traseele de evacuare fatã de camera de cazare si butoanele manuale de semnalizare a incendiilor de pe nivel;

– în cazul în care cãile de evacuare sunt blocate, se informeazã personalul de la receptie;

– cheia sau cartela de la camera de cazare se amplaseazã în locuri usor accesibile;

– se verificã modalitatea de deschidere a ferestrelor;

– se verificã dacã existã scarã exterioarã de incendiu si dacã aceasta se aflã în apropierea ferestrei camerei de cazare;

– se verificã modul de oprire a sistemului de ventilare si climatizare a camerei de cazare (în timpul unui incendiu, camera de hotel în care vã aflati poate fi inundatã cu fum si gaze toxice dacã nu se întrerupe functionarea respectivelor instalatii)”, se aratã în comunicatul primit din partea Compartimentului de Informare si Relatii Publice al ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.