spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Singurul autobuz articulat românesc care mai este în funcţiune poate fi văzut pe străzile din Târgu Jiu. Este râvnit de colecţionari FOTO

- Advertisement -

Singurul autobuz articulat românesc care mai există în România poate fi văzut pe străzile din municipiul Târgu Jiu. Acesta este deţinut de către societatea de transport în comun, Transloc S.A., care aparţine de Consiliul Local.

Este vorba de autobuzul Dac 117 UD, care a fost construit în anul 1992 la uzinele ROCAR din Bucureşti, fiind înmatriculat un an mai târziu.  Autobuzul încă mai circulă pe străzile din Târgu Jiu.  Conducerea societăţii Transloc a primit o ofertă de vânzare din partea unui colecţionar din Statele Unite ale Americii, dar a fost refuzată.  „Avem încă în parcul auto al societăţii un autobuz articulat românesc şi este singurul care mai există în România. Am primit câteva oferte, inclusiv de la o persoană din Statele Unite Americi, care a mai cumpărat mijloace de transport şi chiar merge cu ele prin Statele Unite ale Americii. A vrut să-l cumpere. A fost o discuţie la 3.000-4.000 de dolari. Nu era o sumă extraordinară, dar nici de neglijat, pentru că valoarea lui este puţin peste valoarea de fier vechi, având în vedere că mai funcţionează. Este singurul autobuz articulat românesc care mai funcţionează şi există în ţară“, a spus Mihai Paraschiv, directorul societăţii Transloc.

Citeste mai mult: adev.ro/qxzhfl

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.