Slovacia a început sâmbătă campania de vaccinare împotriva COVID-19

Slovacia este a treia ţară din Uniunea Europeană, după Ungaria şi Germania, care a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 sâmbătă, după ce a primit primele 10.000 de doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech mai devreme în cursul zilei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Expertul în boli infecţioase Vladimir Krcmery a fost primul slovac vaccinat într-un spital din Nitra, un oraş istoric din vestul ţării.

În total, Slovacia a comandat 18 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

Angajaţii din infrastructura critică, profesioniştii din domeniul sănătăţii şi personalul instituţiilor de protecţie socială vor fi primii vaccinaţi.

Restul populaţiei va trebui probabil să aştepte până la Paşte pentru a putea beneficia de vaccin, potrivit ministerului sănătăţii de la Bratislava.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a dat luni undă verde pentru comercializarea vaccinului Pfizer / BioNTech, iar Comisia Europeană a anunţat că duminică poate începe campania de vaccinare.

Cu toate acestea, pe lângă Slovacia, Germania şi Ungaria au început vaccinarea de sâmbătă. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/slovacia-a-inceput-sambata-campania-de-vaccinare-impotriva-covid-19-1424351
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ