ÎMPLINIRE… „Biserica este inima lumii”, spun adesea teologii, iar atunci când o comunitate, fie ea una cât de micã, reuseste sã îsi clãdeascã un lãcas nou, cu ziduri trainice si o cruce înãltatã spre cer, este semnul de netãgãduit cã viata întru credintã merge mai departe! Duminicã, pe 24 septembrie, în satul Bousori, comuna Solesti, va avea loc sfintirea noii biserici, construitã cu trudã, cu dragoste, dar si cu sacrificii, vreme de 9 ani. Pãrintele Constantin a reusit sã adune împreunã oameni cu suflet, care au pus umãrul la împlinirea acestei dorinte a oamenilor locului. Chiar dacã au rãmas de toti doar atât cât încap în numai 80 de case, localnicii din Bousori au sperat sã aibã o bisericã nouã, de vreme ce vechiul lãcas s-a subrezit deja. Se anuntã un eveniment de suflet, la care sunt asteptati pelerini si un sobor impresionant de preoti, în frunte cu episcopul Husilor, Preasfintitul Ignatie.
Biserica cea nouã de la Bousori va avea hramul Sfântului Ierarh Nicolae, asa cum are si lãcasul strãvechi din sat, cel care a binecuvântat viata multor generatii nãscute aici de-a lungul timpului. Preotul Constantin spune cã nouã ani a durat ridicarea noii biserici, iar jertfa a fost una pe mãsura dorintei de a clãdi în acest sãtuc cu doar 80 de case, lãcasul care sã ducã credinta mai departe si sã le ofere mângâiere si nãdejde oamenilor locului. Biserica veche, spune preotul Constantin, si-a împlinit rostul sãu si a tinut crucea sus, cãtre cer, ani multi în vremuri destul de grele. Amprenta timpului s-a pus însã pe zidurile sale din lemn. S-a subrezit constructia si, în lipsa unei fundatii, devenise riscant pentru cei care, sãrbãtoare de sãrbãtoare si nu numai, veneau sã se roage Domnului.
„Duminicã, cu totii vom multumi Domnului pentru cã am putut împreunã sã ducem lucrãrile la bun sfârsit”
Duminicã, 24 septembrie, noua bisericã din satul Bousori, comuna Solesti, va fi sfintitã, iar slujba arhiereascã va fi una impresionantã. Vor veni 25 de preoti, în fruntea lor fiind însusi Episcopul Husilor, Preasfintitul Ignatie. Nu vor lipsi nici cei care au sprijinit concret construirea bisericii, între care se evidentiazã Neculai Burghelea, un fiu al satului Bousori, considerat ctitor al noului lãcas. „S-a implicat cu trup si suflet în construirea lãcasului domnul Neculai Burghelea. Este fiu al satului si a fãcut totul cu bucurie”, spune pãrintele Constantin. De asemenea, ajutor important biserica a primit si de la primarul comunei Solesti, Mona Bujor, de la Primãria localã, de la Consiliul Local Solesti, precum si de la Consiliul Judetean Vaslui. „Fiecare localnic a sprijinit constructia noii biserici cu cât a putut, iar unii doar cu sufletul si cu vorba bunã. Si acestea au contat enorm, sã stiti! Duminicã, cu totii vom multumi Domnului pentru cã am putut împreunã sã ducem lucrãrile la bun sfârsit. Sigur cã mai este de muncã, cãci picturile, de exemplu, nu sunt încã realizate, dar cu ajutor de Sus si credintã le vom împlini pe toate, rând pe rând”, a spus pãrintele Constantin, care i-a invitat cu acest prilej pe toti cei care vor sã vinã la Bousori, sã ia parte la slujba arhiereascã prilejuitã de sfintirea noului lãcas.
Hacker prost de bubui, eu sunt ateu, dar tu ești handicapat.Unde pizda mă ții să facă spital, la 80 de case😡😡😡
Biserica e ridicata din banii oamenilor, nu ai statului, prostoiule. Nu mă deranjeaza că își fac biserica, e treabă lor, decât centre de dezintoxicare, mai bine biserici.
Ce treba ai tu cu cei credincioși, daca ei cred în Dumnezeu, cine ești tu să îi oprești😡😡😡
La 80 de case ditamai constructia dar un spital, o gradinita o scoala ?!?
biserici ca sa prostesca lumea !
Domnul meu, este datoria statului să construiască scoli , grădinițe și spitale, căci statul impozitează poporul cu biruri uriașe : impozite pe locuință, motocicletă, mașină, TVA, prețuri la produse alimentare egale cu cele din Germania sau Anglia, rovignete, asigurări, benzină și motorină la fel de scumpe ca in Occident etc.etc. Cu ce vă deranjează faptul că trebuie inlocuite vechile biserici, construite din lut frământat cu paie și lemnărie, vechi de 100 și ceva de ani și care sunt aproape de prăbușire, precum cocioabele din sat, care se năruiesc la o ploaie mai mare? Cunosc o localitate din județul nostru unde minoritatea (știți care) care se scoală la rugăciune abia după-amiază, a construit fără nicio autorizatie 4 (patru!) case de rugăciune. Predici sunt niște analfabeți cu nici măcar 2 clase de scoală, dar cărora statul le dă salarii și alte ajutoare financiare.Despre această situație , care există nu numai acolo, nu aveți nimic de zis?