SOC: Gelu Pecheanu a predat, cu proces verbal, toaca pe care sãtenii i-au scris numele! (FOTO)

NU E TOACA, UITE TOACA… Dupã 2 ani de pribegie, toaca de la Biserica din satul Drânceni se va putea întoarce în clopotnita unde a stat ani buni, pânã sã pice la mijloc, nevinovatã, în scandalul dintre fostul primar Pecheanu si câtiva sãteni. Azi, Gelu Pecheanu a fãcut un proces verbal de predare-primire si i-a dat înapoi clopotarului scândura cu pricina. “Am predat TOACA”, a scris negru pe alb, administratorul comunei. “Doamne ajutã la cei care m-au scris pe toacã”, a mai mentionat Pecheanu, în finalul procesului verbal, semn cã nu i-a uitat pe cei care i-au vrut rãul.

“Proces – verbal de predare – primire. Subsemnatul, Pecheanu Gelu, administrator public al comunei Drânceni, jud. Vaslui, azi am predate TOACA de la biserica din satul Drânceni, domnului Florea Corneliu, clopotar al bisericii Drânceni. Doamne ajutã celor care m-au scris pe toacã”, se aratã în procesul verbal, semnat de ambele pãrti. Continutul hârtiei care, iatã, pecetluieste predarea bunului în cauzã este, fãrã îndoialã, unul care pare desprins din schitele lui Caragiale. Cine si-ar fi închipuit vredoatã cã TOACA de la bisericã va face obiectul unui predãri-primiri, între cineva care a luat-o cu totul, supãrat cã si-a vãzut numele scris pe ea, si reprezentantii lãcasului?! Iatã cã trãsnaia s-a petrecut la Drânceni, unde, recent, a iesit la ivealã faptul cã Gelu Pecheanu, primar al comunei în 2018, a luat cu sine scândura pe care îsi descoperise numele. “Cum se poate asa ceva? Cum sã iei tu toaca din clopotnita satului, doar cã ai vãzut tu cã scrie numele tãu pe ea? Biserica e un lãcas sfânt, e un monument istoric, nu ia fiecare ce vrea de aici si duce la el acasã?!”, au spus, mâniosi, contestatarii lui Pecheanu.

A stat cu TOACA în sediul Primãriei timp de doi ani de zile!

În replicã, Gelu Pecheanu, devenit, între timp, administrator public al comunei, le-a spus contestatarilor sãi cã a avut grijã de toaca luatã acum doi ani din clopotnitã. Ba, a tinut lemnul chiar în sediul Primãriei si, din când în când, s-a închinat la el, cu rezultate excelente. “M-am rugat, înainte de a face operatia la inimã si mi-a purtat mult noroc”, a spus Pecheanu. Sustinãtorii sãi au comentat si ei: “Poate cã nu a fost bine cã Gelu Pecheanu a luat toaca cu el, dar oare a fost frumos din partea celor care l-au scris acolo? Au arãtat cã îi vor moartea. Ce fel de oameni sunt?! Lui si altor persoane le-au dorit moartea, dar Dumnezeu nu le-a ajutat. Întâi sã fie gãsite persoanele care au fãcut asa ceva, sã rãspundã. Gelu Pecheanu a fãcut multe în comunã. Ei ce-au fãcut? L-au scris pe toacã pe primar. Vai de capul lor, numai bârfã si rãutate au în suflet”, au scris sustinãtorii fostului primar.

 
NICIUN COMENTARIU