spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
24-apr.-2024

Șocant: motivul pentru care pacientul a cerut externarea cu câteva minute înainte de a-și pune capăt zilelor

- Advertisement -
GRAV… Pacientul a intrat în sevraj și avea halucinații. A devenit agresiv și s-a aruncat de la etaj.

POSIBILĂ EXPLICAȚIE… Ies la iveală detalii incredibile în cazul pacientului în vârstă de 69 de ani, care marți seara s-a sinucis, aruncându-se în gol de la etajul trei al Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Înainte de a-și pune în aplicare planul, bărbatul a avut un conflict fizic și verbal cu personalul unității medicale, reproșându-le infirmierelor mizeria din salon. Deși unitatea sanitară vasluiană este una dintre cele mai moderne din țară, cu condiții de cazare demne de spitalele din vestul Europei, pacientul le-ar fi spus infirmierelor că a văzut mai mulți șobolani și șoareci mișunând pe sub patul său, cerând externarea de urgență. Surse din cadrul spitalului ne-au spus că bărbatul era cunoscut ca un consumator de alcool și pun comportamentul său inexplicabil pe seama simdromului de sevraj alcoolic, care poate determina complicații medicale serioase cum ar fi halucinații vizuale și auditive.

Scene de groază, marți noaptea, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde un pacient în vârstă de 69 de ani, din localitatea Bulboaca, comuna Deleni, și-a încheiat socotelile cu viața, aruncându-se de la înălțime. Bărbatul se prezentase la Unitatea de Primiri Urgențe, luni seara, în jurul orei 21:00, fiind preluat imediat de medicul de gardă. Acesta i-a făcut testul PCR, așa cum impun protocoalele, apoi l-a internat în secția Cardiologie, într-un salon tampon, unde bărbatul a stat până a doua zi, când rezultatul a arătat că nu avea COVID-19. Cu testul negativ, bărbatul a fost mutat într-un salon, alături de alți pacienți. La o oră după ce a fost mutat, acesta a început să facă scandal în salon, manifestându-și nemulțumirile față de condițiile din spital. Mai exact, pacientul a reproșat personalului unității că în salonul în care tocmai fusese mutat este foarte multă mizerie și că pe sub patul său mișună șoarecii și șobolanii. A cerut imediat să se externeze, intrând într-un conflict fizic și verbal cu cadrele medicale. Nemulțumit de felul în care este tratat, bărbatul a ieșit pe hol, s-a deplasat lângă scara de incendiu, încercând să iasă din spital pe acolo. Asistenta a anunțat medicul de gardă, moment în care pacientul a intrat în salon, a rupt un stativ de perfuzie și a ieșit din nou pe hol amenințând personalul cu moartea, apoi că se omoară și el. A fugit de la etajul patru la etajul trei, unde a încercat din nou să iasă pe un geam, de pe secția ORL, însă nu a reușit. A mers apoi în capătul scărilor, a ieșit pe fereastră și s-a aruncat în gol, ducându-și planul la bun sfârșit. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au declanșat o anchetă în acest caz, fiind întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Pacientul avea mai multe internări și pe secția Psihiatrie

Pe lângă afecțiunile cardiace, bărbatul suferea și de patologie psihiatrică pe fondul consumului de alcool, motiv pentru care a fost internat de mai multe ori în secția Psihiatrie a aceluiași spital. Cadrele medicale nu exclud ca halucinațiile cu șoarecii și șobolanii să fie cauzate de un sindrom de sevraj alcoolic, având în vedere că bărbatul nu mai consumare băuturi în ultimele două zile. Sindromul de sevraj la alcool (SSA) este o condiție medicală complexă, cu potențial vital, care intervine la întreruperea sau scăderea consumului de alcool și apare la foarte mulți pacienți spitalizați cu tulburări în legătură cu consumul de etanol. Simptomele de sevraj își fac apariția de obicei în intervalul de 6 până la 24 de ore de la întreruperea consumului de alcool și se dezvoltă adesea în timp ce pacienții au încă o concentrație semnificativă de alcool în sânge. Pentru unii pacienți, SSA este de scurtă durată, iar pentru alții severitatea simptomelor crește până la 48-72 de ore, pacientul fiind extrem de vulnerabil la stres psihologic și fiziologic în această perioadă. Simptomele minore de sevraj se datorează hiperactivității sistemului nervos central și pot include: insomnie, tremur al extremităților, anxietate ușoară, tulburări gastrointestinale, cefalee, diaforeză, palpitații. În sevrajul complicat, o atenție deosebită trebuie acordată halucinațiilor, deliriumului tremens (DT) și convulsiilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.