28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Șofer de autobuz, prins băut la volan, polițiștii i-au suspendat permisul și l-au cadorisit cu o amendă substanțială!

INCONȘTIENT… Șoferul a fost oprit în trafic pentru un control tematic și testat cu alcooltestul. A reieșit o valoare de 0.21 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar polițiștii s-au văzut nevoiți să-l sancționeze cu o amendă de 2.900 lei.

CONTROL… Un șofer de autobuz a fost prins de polițiștii vasluieni conducând sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost oprit în trafic pentru un control tematic și testat cu alcooltestul. A reieșit o valoare de 0.21 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar polițiștii s-au văzut nevoiți să-l sancționeze cu o amendă de 2.900 lei. Complementar, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, șoferul efectua curse de transport public (persoane), pe ruta Băcești – Vaslui (și retur), iar în momentul controlului în autobuz se aflau 25 de persoane.

Ieri, polițiștii vasluieni au efectuat o nouă acțiune pentru pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice și a verificării legalității transportului rutier public de persoane. În doar trei ore (06:00-09:00), aceștia au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 16.000 lei. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, au fost constatate 22 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și șase pentru abateri prevăzute de alte acte normative. De asemenea, au fost reținute trei permise de conducere și trei certificate de înmatriculare. „Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză (2) și conducerea sub influența alcoolului (un caz), certificatele fiind reținute pentru deficiențe tehnice constatate (două cazuri) și lipsă ITP (un caz)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri și cei de la structurile de ordine publică au verificat peste 105 vehicule, legitimat peste 115 persoane și testat alcoolscopic peste 105 conducători auto.

Polițiștii vasluieni atenționează: „consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului”

Polițiștii vasluieni atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice: „Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice. Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reținut, fără drept de circulație”, au transmis polițiștii vasluieni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here