Soferi inconstienti pe soselele din judet: cu acool în sânge, cu permise false si cu mult tupeu!

FÃRÃ RUSINE… Mai multi soferi din judet au fost depistati de politisti cã s-au urcat la volan dupã ce au consumat alcool suficient cât sã fie infractiune! Recordul îl detine un sofer din judetul Galati, care circula prin localitatea Chitcani, comuna Costesti, cu o alcoolemie de 2,42 la mie!! Politistii vasluieni efectueazã cercetãri fatã de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în timp ce încãlcau prevederile legale în vigoare.

Pe 10 august a.c., ora 13.15, politistii Serviciului Rutier Vaslui, împreunã cu cadre ale Registrului Auto Român Vaslui, pe drumul national DN 24, pe raza comunei Albesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui. Acesta era condus de un bãrbat de 44 de ani, din comuna Voinesti, judetul Vaslui.

“În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatul nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a prezentat un permis de conducere asupra cãruia au existat suspiciuni de contrafacere, precizând cã este emis de autoritãtile din Italia. În cauzã a fost întocmit un dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere, uzul de fals si falsul material în înscrisuri oficiale (sub aspectul complicitãtii)”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Gãlãtean beat mort la volan, prin satul Chitcani!

În aceeasi zi, 10 august a.c., ora 18.55, politisti din cadrul Sectiei 1 Politie Ruralã Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe raza localitãtii Chitcani, comuna Costesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în strãinãtate. Întrucât conducãtorul autoturismului, în vârstã de 42 de ani, din municipiul Galati, judetul Galati, prezenta halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat (2,42 la mie alcool în sânge). Ulterior, soferul a fost condus la spital, însã a refuzat prelevarea de probe biologice pentru stabilirea concentratiei de alcool pur în sânge. În cauzã a fost întocmit un dosar de cercetare penalã, pentru sãvârsirea infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Vãlenar la volan cu alcool în cap

Ieri dimineatã, la orele 07.05, politisti din cadrul Politiei Municipiului Vaslui – Biroul Politiei Rutiere Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Stefan cel Mare din municipiul Vaslui, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, al cãrui conducãtor prezenta halenã alcoolicã. Bãrbatul în vârstã de 31 de ani, din comuna Vãleni, judetul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. ‘În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice”, a mai mentionat Bogdan Gheorghitã.
NICIUN COMENTARIU