Soferita de la Husi, amendatã de Mãrtisor, se autodenuntã: da, încalc aceeasi regulã, cã altfel nu pot ajunge la magazin!

HOTÃRÂTÃ… Soferita de la Husi, amendatã cu 1305 lei chiar în prag de 1 martie, din cauzã cã a trecut pe linia continuã, când a vrut sã intre la supermarketul din zona Dobrina… se autodenuntã! “Da, trec si acum pe linia continuã, când mã duc la magazin. Si eu, si toti care venim dinspre oras cu masina, la cumpãrãturi”, spune tânãra. Aceasta recunoaste cã nici amenda primitã nu a plãtit-o si nici nu are de gând sã o achite. “Cred cã, dacã s-ar fi dorit luarea unor mãsuri pentru oameni, atunci s-ar fi fãcut linie discontinuã pe o portiune din fata magazinului. Amenzile nu folosesc la nimic. Dar nu se face, pentru cã noi suntem prea mici”, spune huseanca.

Cumpãrãtorii care vor sã ajungã la supermarketul din zona Dobrina, venind din oras, trec tot peste linia continuã, asa cum a fãcut si soferita amendatã în pragul zilei Mãrtisorului. Nimic nu s-a schimbat. “Eu mã duc la supermarket exact la fel ca si pânã acum. Iau masina, ajung acolo, trec pe linia continuã si intru în parcarea magazinului. Întelegeti? Asa face toatã lumea, nu doar eu. Credeati cã se schimbã ceva, dacã am fost eu amendatã cu 1.305 lei? Sau dacã am spus cã nu e corect ca eu sã fiu amendatã, în timp ce toatã lumea face la fel? Nu s-a schimbat nimic. Tot asa ne facem cumpãrãturile si tot asa riscãm amenzi”, spune huseanca, amuzatã.

Soferii vor linie discontinuã în zona supermarketului

Femeia recunoaste cã nu si-a plãtit amenda si este convinsã cã nici îsi va achita debitul. “A trecut termenul în care puteam plãti jumãtate din amendã, dar nu conteazã. Am un copil si mai bine îi iau copilului meu ceva de acesti bani. De ce sã îi dau pe o amendã primitã fãrã rost sau sã îi cheltui prin judecatã?”, întreabã femeia. Atât ea, cât si alti huseni care au subscris celor reclamate de tânãrã, cer ca în zona supermarketului respectiv sã fie fãcutã o linie discontinueã pe o anumitã portiune, însã oficialii sustin cã aceste marcaje de separare a sensurilor de circulatie nu se realizeazã oricum, în functie de anumite situatii sau cerinte, ci strict în functie de siguranta circulatiei rutiere din zona respectivã si de normele rutiere în vigoare. De reamintit cã discutiile au pornit de la reclamatia publicã a unei husence care, în ultima zi din luna februarie, a fost amendatã de un politist, pentru faptul cã a trecut peste linia continuã, pentru a intra la supermarketului din Dobrina. Femeia a primit o amendã destul de mare, 1.305 lei, si 6 puncte penalizare. Nemultumirea soferitei a vizat faptul cã nu era singura în situatia aceasta, însã ceilalti conducãtori auto veniti la magazin nu au fost sanctionati. Femeia a apreciat însã conduita politistului, pe care l-a considerat “drãgut”, si a recunoscut cã sanctiunea i-a fost datã pe drept, pentru încãlcarea unei reguli de circulatie, însã a pus în discutie publicã faptul cã, pentru a intra la acel supermarket din zona Dobrina, soferii care vin din oras nu au altã solutie.
5 COMENTARII

  1. Nu vă mai cîcați pe voi că nu vedeți linie continuă.

    Poza e preluată de pe google maps, e făcut în 2012. Comoditatea curnaliștilor vremii kurului

  2. Acu… Și șeful biroului poliție rutieră poate modifica sancțiunea într-un avertisment….zic și Io…
    E destul să se adreseze d-soara dumnealui……

LĂSAȚI UN MESAJ