17.6 C
Vaslui
06-iul.-2022

Solutie de clasare pentru plângerea formulatã de vasluianul înselat cu zeci de mii de euro de iubita lui, cu 30 de ani mai tânãrã

DECIZIE… Dupã mai bine de 4 ani de tãrãgãnãri, Constantin Popa, vasluianul înselat de iubita lui cu zeci de mii de euro, primeste lovitura de gratie. De data aceasta, procurorul de caz a decis clasarea plângerii sale penale pe motiv cã, în urma probatoriului administrat, nu existã fapta penalã, de înselãtorie si iubita sa a primit banii în perioada în care cei doi aveau o relatie amoroasã. Cazul de fatã ne poate duce cu gândul la alte acte de înselãtorie ale unor românce împotriva unor cetãteni strãini dar, în acele cazuri, procurorii au dispus trimiterea acestora în judecatã. În schimb, la Vaslui, procurorul de caz trece cu vederea faptul cã, pentru a primi sumele de bani solicitate, tânãra din Buda i-a promis lui Constantin Popa cã se va cãsãtori cu el, atunci când acesta va reveni în tarã. De cealaltã parte, bãrbatul înselat spune cã nu va renunta si cã se va adresa instantelor internationale sau, dacã va fi cazul, îsi va face singur dreptate.

Vasluianul înselat cu zeci de mii de euro de iubita sa cu 30 de ani mai tânãrã a primit, zilele trecute, lovitura de gratie. Constantin Popa spera sã-si gãseascã dreptatea în fata magistratilor vasluienilor dar, surprizã, procurorul de caz a decis clasarea plângerii sale penale. A motivat-o prin faptul cã “în urma analizei probatoriului administrat, raportat la infractiunea de înselãtorie, nu a existat o actiune de inducere în eroare a persoanei vãtãmate. Solicitarea din partea fãptuitoarei si remiterea, din partea persoanei vãtãmate, a sumelor de bani a avut loc în timp ce acestia aveau o relatie amoroasã, sumele de bani nu au fost date pentru prestarea unui serviciu sau pentru predarea unor bunuri, aspecte cu care pãgubitul sã fie indus în eroare. Aprecierea fãcutã de persoana vãtãmatã cã a fost indusã în eroare cu privire la faptul cã se vor cãsãtori si vor întemeia o familie în viitor, în scopul transmiterii unor sume de bani, raportat la conditiile sociale actuale, nu poate atrage incidenta normei de incriminare..”, se aratã în motivarea procurorului de caz. De cealaltã parte, Constantin Popa spune cã demersurile lui nu se vor opri aici si va apela la instantele internationale. “Este incredibil ce se întâmplã în tara aceasta. Procurorul spune cã fata aceasta mi-a luat banii dupã ce m-a pãcãlit cã se va cãsãtori cu mine si asta nu este înselãciune. Nu voi renunta sã-mi caut dreptatea. În scurt timp, mã voi adresa instantelor superioare, inclusiv tribunalelor internationale dacã în România nu îmi voi gãsi dreptatea. Si nu în ultimul rând, dacã va fi nevoie, îmi voi face singur dreptate. Din pãcate, în tara asta, aceasta pare sã fie singura metodã care sã dea roade», spune Constantin Popa.

Ce s-a întâmplat în urmã cu mai bine de 4 ani

REMEMBER…Iubirea gãsitã pe retelele de socializare poate fi, în cele mai multe cazuri, o înselãciune cu pagube destul de mari. Este si cazul unui vasluian de 52 de ani, plecat la muncã în Finlanda de mai multi ani. Constantin Popa a povestit cã a cunoscut-o pe Cerasela Claudia, o adolescentã de 15 ani pe atunci, pe Facebook, în 2015, si a crezut cã si-a gãsit si marea dragoste. În schimb, dupã cîtiva ani a realizat cã, de fapt, a fost victima unei înselãciuni care i-a scos din buzunare peste 10.000 de euro. A încercat cã-si gãseascã dreptatea si s-a adresat, în 2018, autoritãtilor din judet, cu plângere penalã pentru înselãciune. Din pãcate, rãspuns la plângerea sa a primit dupã aproximativ doi ani. „Dupã ce, în 2018, am fãcut plângere pentru înselãciune, am povestit ce s-a întâmplat si am indicat si martori, nimic nu s-a mai întâmplat. Mi-am angajat si avocat, dar degeaba”, spunea Constantin Popa. De asemenea, bãrbatul si-a spus povestea de iubire si cum a ajuns sã fie victima unei fete cu 30 de mai micã decât el. „Am cunoscut-o pe Cerasela Claudia, o tânãrã din localitatea Buda, comuna Osesti, în 2015. Pe atunci era elevã în Negresti. Am ajutat-o sã facã scoala. În clasa a 12-a i-am dat bani sã facã meditatii si sã se pregãteascã de Bacalaureat. Sau asa îmi spune ea dar, oricum, examenul nu l-a luat. Am venit apoi în tarã sã mã vãd cu ea, dar nu am gãsit-o acasã. Era plecatã la mare. Am venit si a doua oarã sã o iau cu mine în Finlanda, dar nici atunci nu am gãsit-o”, a povestit Constantin Popa. De asemenea, bãrbatul a povestit cã suma cheltuitã a depãsit 40.000 de euro, dar plângerea a formulat-o pentru 10.000 de euro pentru cã atât a putut dovedi, cu acte, cã banii au intrat în posesia tinerei din Buda.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Deci dupa ce ca se da la minore de 15 ani, tot el urla ca e victima? Politia Romana nu face nimic in privinta asta? De fortat sa deie banii aia nu l-o fortat nimeni. Sa zica mersi ca nu-i trimis el in judecata.Deocamdata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here