spot_imgspot_img
26 C
Vaslui
29-sept.-2023

Soul Music Art a strălucit la Teleorman! Două premii importante au ajuns la Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -
Dragoș Gheorghiu și Amalia Bleoju

EXCELENȚĂ MUZICALĂ… Micii artiști de la Soul Music Art au obținut premii valoroase la Teleorma și s-au întors acasă cu două premii din cinci. În perioada 15-16 iunie s-a desfășurat ediția a 52-a a Festivalului Național de Muzică Ușoară „Teleorman Pop Fest” Alexandria, județul Teleorman, organizat de Consiliul Județean Teleorman, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman si Primăria Municipiului Alexandria. Premiul Consiliului Județean și al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CTCPCT) din Teleorman, a fost câștigat de bârlădeanca Amalia Bleoju, iar eleva Alexandra Damian, pregătită la Soul Music Art Bârlad și ea, ca și Amalia Bleoju, a câștigat premiul III, urcând astfel pe podium.

Alexandra Damian

Concursul a urmărit promovarea muzicii ușoare românești de calitate, afirmarea și lansarea tinerelor talente, fiind deschis participării interpreților cu vârsta cuprinsă între 15-30 ani. În cadrul acestui eveniment, au participat 16 concurenți, iar Școala de canto „Soul Music Art” Bârlad, condusă cu perseverență și profesionalism de profesorul de canto Dragoș Gheorghiu a fost reprezentată de cinci eleve. Cele cinci interprete sunt: Alexia Alexandru(15 ani) – Bârlad, Bianca Grigore(16 ani) – Bârlad, Alexandra Damian(15ani) – Tecuci, Amalia Bleoju(15 ani) – Bârlad și Cosmina Penghiș (18 ani) – comuna Buciumeni, județul Galați. Concursul s-a desfășurat în două etape: preselecția, realizată de oameni de specialitate, în urma căreia au fost selectați un număr limitat de interpreți și finala, unde interpreții aleși și-au prezentat numerele artistice, pe baza cărora au fost jurizați de către personalități marcante ale muzicii ușoare românești: președintele juriului: dnul Dan Dimitriu – compozitor și dirijor al Teatrului de Estrada „Constantin Tănase” – București, consacrata artista Lora și managerul Consiliului Județean – Cristian Agapie.

Școala de canto bârlădeană a luat două premii din cinci!

În cadrul festivalului, concurentele din Bârlad au cântat piese atât din repertoriul românesc, cât și din cel internațional și au obținut premii valoroase. Premiile au fost și ele importante : Trofeul „Teleorman Pop Fest” – 4.000 lei, Premiul I – 2.500 lei, Premiul II – 2.000 lei, Premiul III – 1.500 lei, Premiul de popularitate- 1.000 lei, Premiul CJCPCT Teleorman – 600 lei și premiile de participare. Dintre acestea, elevii școlii de canto au reușit să câștige Premiul III – obținut de Alexandra Damian, Premiul CJCPCT Teleorman – de Amalia Bleoju și numeroase premii de participare – obținute de Cosmina Penghiș, Alexia Alexandru și Bianca Grigore. „Este o realizare importantă, fetele sunt foarte talentate, așa că mă așteptam să avem rezultate frumoase. Se muncește la Soul Music Art, copiii sunt foarte buni, așa că și rezultatele sunt pe măsură. Următorul drum în cariera de solist al elevilor mei va fi în perioada 14-15 iulie, la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară <<Mihaela Runceanu>> care are loc la Buzău și sper că acolo vom avea și mai mult succes. Felicit participantele, le mulțumesc pentru că sunt consecvente și tind să obțină din ce în ce mai multe premii”, a spus profesorul de canto Dragoș Gheorghiu, cel care conduce Școala de Canto „Soul Music Art” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.