SpaceX și NASA, lansare reușită. Astronauții Doug Hurley și Bob Behnken se îndreaptă către Stația Spațială Internațională

NASA și SpaceX au lansat cu succes, sâmbătă, o capsulă cu doi astronauți americani la bord către Staţia Spaţială Internaţională, aceasta fiind prima misiune în cosmos cu echipaj uman, care pleacă de pe teritoriul SUA, după o pauză de nouă ani. Este o misiune istorică, pentru că a fost primul zbor cu echipaj uman al companiei lui Elon Musk şi este, de asemenea, pentru prima oară când NASA trimite în spaţiu astronauţi la bordul unei navete a unei companii private. Pentru Statele Unite reuşita acestei misiuni reprezintă un pas crucial pe drumul către independența de Rusia pentru accesarea Stației Spațiale şi un motiv de mândrie naţională.

Primul schimb de mesaje între astronauți și Centrul NASA, după lansare

„Bob, Doug, în numele în numele întregii echipe de lansare vă mulțumim că ați zburat cu Falcon9. Călătorie plăcută și o misiune minunată!”

„Mulțumim! Felicitări și vouă și întregii echipe pentru primul zbor cu oameni la bord pentru Falcon9, a fost incredibil. Apreciem toată munca grea și mulțumim pentru minunata călătorie în spațiu”.

„Recepționat”.

„Suntem mândri de voi și de restul echipei, mulțumim pentru ce ați făcut pentru noi, pentru că ați readus America în spațiu de pe coasta Floridei”.

Evenimentul lansării a fost comentat LIVE, la Digi24, de Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiu: …https://www.digi24.ro/stiri/externe/spacex-si-nasa-la-a-doua-incercare-de-a-i-lansa-in-spatiu-pe-astronautii-doug-hurley-si-bob-behnken-1315357
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ